۲۳ آبان ۱۴۰۲، ۲۰:۳۶
کد خبر: 85291314
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

انگلیس خواستار طولانی‌تر شدن وقفه‌های بشردوستانه در جنگ غزه شد

لندن – ایرنا – معاون وزیر امور خارجه انگلیس با اشاره به وخامت اوضاع انسانی در غزه، خواستار طولانی‌تر شدن وقفه‌های بشردوستانه برای انتقال کمک‌های امدادی به ساکنین این منطقه شد.

به گزارش ایرنا، اندرو میچل روز سه‌شنبه طی سخنانی در مجلس عوام افزود: ما در حال گفت‌وگو با سازمان ملل متحد و سایر شرکای خود درباره نحوه دست‌یابی به این مهم هستیم.

این دیپلمات انگلیسی که در غیاب دیوید کامرون وزیر امور خارجه جدید انگلیس سخن می‌گفت، افزود: اوضاع انسانی در غزه به شدت وخیم است و همان‌طور که نخست وزیر اعلام کرد، اسرائیل باید به قوانین بین‌المللی بشردوستانه احترام بگذارد.

وی بمباران بیمارستان شفا در غزه، توسط رژیم صهیونیستی را تحولی نگران‌کننده توصیف کرد و هشدار داد که حرمت مراکز درمانی، به‌عنوان محل مداوای بیماران باید حفظ شود. میچل در همین پیوند، آمار بالای تلفات غیرنظامی در غزه را ناراحت کننده خواند و تصریح کرد: درک درد و رنجی که مردم بی‌گناه فلسطین تحمل می‌کنند، غیر ممکن است.

این دیپلمات انگلیسی سپس به رایزنی‌های صورت گرفته با مقامات منطقه‌ای اشاره و سرعت‌بخشیدن به انتقال کمک‌های بشردوستانه به داخل غزه و جلوگیری از تشدید تنش‌های منطقه‌ای را امری ضروری توصیف کرد.

وی افزود: ما از اسرائیل می‌خواهیم که دسترسی‌های بشردوستانه به غزه را از طریق بازگشایی گذرگاه «کرم ابوسالم» افزایش دهد. بر اساس ارزیابی ما، انتقال زمینی اقلام بشردوستانه به غزه مسیر ایمن و پایداری بشمار می‌رود. البته گزینه‌های هوایی و دریایی از جمله از طریق پایگاه‌های نظامی ما در قبرس را نیز دردست بررسی داریم.

این دیپلمات انگلیسی با تکرار مواضع خصمانه دولت لندن علیه عملیات گروه‌های مقاومت فلسطینی و حق ادعایی رژیم صهیونیستی برای دفاع از خود تصریح کرد: ما از اسرائیل خواسته‌ایم که مطابق با قوانین بین‌المللی رفتار و حملات خود را به اهداف نظامی محدود کنند.

وی مدعی شد: کاهش مصائب غیرنظامیان [در جنگ غزه] یکی از اولویت‌های دولت است و ما از هر ابتکاری که باعث انتقال کمک‌های بیشتری به غزه شود استقبال می کنیم.

میچل با بیان اینکه دولت لندن «به طور پیوسته خواستار وقفه‌های بشردوستانه است»، گفت: وقفه ۴ ساعته در شمال غزه گام مهمی برای شروع است اما وقفه‌های طولانی‌تر که مناطق بیشتری را شامل شود، مورد نیاز است.

گزارش‌ها حاکی است که رژیم صهیونیستی با وجود درخواست‌های نهادهای بین المللی و بشردوستانه مبنی بر ورود حدود ۱۰۰ کامیون در روز، به اعمال محدودیت های امنیتی برای ورود اقلام امدادی به این منطقه از طریق گذرگاه رفح ادامه می‌دهد. به گفته منابع فلسطینی روزانه ۲۵ درصد از کمک‌هایی که باید به شکل روزانه وارد نوار غزه شوند، به سختی اجازه ورود پیدا می‌کنند.

رژیم صهیونیستی بدون اینکه برایش تعداد محموله‌های وارداتی به غزه مهم باشد، محموله‌های مجاز را بسیار آهسته رد می‌کند. مقادیر عظیمی از کمک‌های محلی و بین المللی وجود دارد که هنوز در گذرگاه العوجه در مرز مصر با سرزمین‌های اشغالی در انتظار تایید طرف اسرائیلی و تکمیل بازرسی برای رسیدن به گذرگاه رفح هستند، این علاوه بر محموله‌هایی است که در انبارهای استان سینا شمالی و فرودگاه العریش انباشته شده‌اند.

به گفته سازمان‌های بشردوستانه، نوار غزه از آغاز جنگ کنونی با کمبود شدید مواد اولیه به ویژه با تمام شدن بیشتر ذخایر انرژی، غذا و آب مواجه بوده است. بازارها و مغازه‌ها در نوار غزه درهای خود را به دلیل حملات هوایی خشونت آمیز اشغالگران صهیونیست بسته‌اند و صدها مغازه، رستوران و نانوایی هم در این حملات تخریب شدند.

محاصره اسرائیل که از سال ۲۰۰۶ بر نوار غزه تحمیل شده است، نرخ فقر، بیکاری و ناامنی غذایی را در این منطقه افزایش داده و به سطح بی سابقه‌ای در میان بیش از دو میلیون نفری رسانده که در مساحت ۳۶۵ کیلومتر مربعی نوار غزه زندگی می‌کنند.

رژیم صهیونیستی تحت فشار سازمان ملل و جامعه بین الملل طی روزهای گذشته اجازه ورود برخی محموله‌های کمک‌های بشردوستانه را به نوار غزه داده است که البته بنا به گفته منابع فلسطینی میزان آنها به اندازه‌ای اندک بوده که دردی از مردم غزه دوا نکرده و هیچ تغییری در وضعیت معیشت آنها ایجاد نکرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha