به گزارش خبرنگار ایرنا، سعید رازانی روز چهارشنبه در بازدید از غار کُنجی خرم آباد با بیان اینکه صنعت گردشگری ارزآوری بسیار بالایی برای کشور به همراه دارد، اظهار کرد: هرگونه تعللی در این زمینه در استان باعث می شود سهمیه و مطالبه عمومی استان هدر رود.
وی با اشاره به اینکه اراضی ملی بالاتر از قبرستان سراب یاس تصرف شده است، عنوان کرد: این قبرستان در حال توسعه به سمت اراضی ملی است و غار کُنجی نیز در این مسیر قرار دارد و باید یگان حفاظت مسکن و شهرسازی حضور قوی و فعال داشته و تابلو اراضی ملی نیز در این منطقه نصب و با متخلفان برخورد قانونی صورت گیرد.
بازرس لرستان در خصوص دامدارانی که در مسیر غار ساخت و ساز کرده اند، تاکید کرد: حکم قطعی تخریب این اماکن صادر و هشدارهای لازم داده شده است.
"قلعه فلک الافلاک" و "دره خرمآباد" به عنوان سهمیه ایران برای ثبت جهانی یونسکو انتخاب شده اند.
غار کُنجی در چهار کیلومتری جنوب شرقی شهر خرمآباد در کمرکش کوه و در ارتفاع ۱۳۰۰ متری از سطح دریا قرار گرفته است.
دسترسی به این غار از طریق یک مسیر درهای امکانپذیر است. در فصل بهار از دامنههای آن چشمههای آب جاری میشوند. این غار یکی از منظمترین غارها ازلحاظ سطوح داخلی است.
مساحت این غار بیش از ۲۰۰ مترمربع است و کف خاکی آن ۲ متر قطر و طول آن ۲۸ متر است. در دامنه و چشمانداز این غار دشتی وسیع با تپههای مصنوعی است. این غار فضای گنبدی شکل دارد و پناهگاه سنگی ارجنه در ۱.۵ کیلومتری آن واقع است.
در قسمتی از دهانه آن، یک تپه خاکی وجود دارد که در کاوشهای انجام شده، چند گور مربوط بهپیش از تاریخ همراه با اسکلتهای متعدد از آن به دست آمده است.
غار کُنجی مربوط به دوران پیش از تاریخ ایران باستان است و این اثر در تاریخ ۱۰ مهر ۱۳۸۰ با شماره ثبت ۴۱۴۳ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
انتخاب این قسمت از دره خرمآباد برای اولین بار برای سکونت در ۴۰ هزار سال پیش میتواند اهمیت این دره را نشان دهد همچنین توانایی انسان در کنترل طبیعت و محیط خویش و موقعیت دره که موفقیت انسان را در شکار به همراه داشت.
نظر شما