خبر فوری: رفع فیلترینگ

هدف ترویج علم تبدیل علوم مختلف به گفت‌وگو است

تهران- ایرنا- رییس انجمن ترویج علم ایران گفت: هدف اصلی علم، کشف پدیده‌های ناشناخته در جهان است و هدف ترویج علم، تبدیل آنها به گفت و گو است. بدون شک ترویج علم در دنیایی کاربرد دارد که بیش از همه به علم باور داشته باشد.

به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، اکرم قدیمی در آیین اعطای بیست و چهارمین جایزه ترویج علم اظهار داشت: امروز به مناسبت بیست و چهارمین جایزه ترویج علم گرد هم جمع شدیم و این گردهم جمع شدن به امید برقراری صلح است.

وی با اشاره به اتفاقات و جنایات تلخ غزه گفت: با آخرین تکنولوژی های موجود این کشت و کشتارها اتفاق می‌افتد و این نشان دهنده این است که علم به تنهایی نمی‌تواند نجات بخش باشد.

قدیمی ادامه داد: هدف اصلی علم، کشف پدیده‌های ناشناخته در جهان است و هدف ترویج علم، تبدیل آن به گفت و گو است. بدون شک ترویج علم در دنیایی کاربرد دارد که بیش از همه به علم باور داشته باشد.

وی تصریح کرد: به مسیر ترویج علم باور دارم، زیرا در این مسیر هر روز بر خیل دوستداران ترویج علم افزوده شده و برنامه‌های این حوزه رو به فزونی است.

روش دفاع کردن رساله ها در دانشگاه‌ها نیاز به تغییر دارد

رضا منصوری از موسسان انجمن ترویج علم ایران نیز در این مراسم گفت: برخلاف تلقی وزارت علوم و دانش پژوهان ایران، افرادی که در دوران تحصیل مقالات زیادی تالیف می‌کنند از علم چیزی نمی‌دانند، در صورتی که این افراد نباید اصلا فارغ‌التحصیل شوند.

وی افزود: سالانه حدود ۳۰هزار ورودی به مقطع دکتری داریم و همین مقدار هم خروجی داریم. درصد قابل توجهی از آنها هم بیکارند. در ایران نوع دفاع کردن رساله‌ها در دانشگاه‌ها نیاز به تغییر دارد.

منصوری با اشاره به خواب بودن هزار ساله ایران و غفلت تاریخی کشورمان در خصوص مسائل علمی گفت: ما در حال بیدار شدن هستیم، نسلی به وجود آمده که می‌داند زندگی یعنی چه و بسیار آگاهتر از گذشته‌ها هستند. باید خوشبین بود به آینده و به این فکر کنیم که وقتی از خواب بیرون آمدیم، چگونه باید مشکلات را حل کنیم. علم، فقط دانش یا گزاره‌های علمی نیست.

وی با تعریف علم از زوایای مختلف و نام بردن از اندیشمندان گوناگون افزود: دستاوردهای فناوری تازه در حال نمود پیدا کردن هستند و زمینه این علوم به حدود ۲۰۰ سال گدشته برمی‌گردد و شدت آن در ۱۰ تا ۲۰ سال آینده است.

منصوری بیان کرد: نسل دهه ۷۰ و ۸۰ به یمن جمهوری اسلامی متوجه شده‌اند که باید چگونه با هم زندگی کنند. علم مدرن که بر جزییات زندگی بشر تاثیر می‌گذارد بر اصل توافق استوار است و این را جوانان امروز می‌دانند و نسل های گذشته نمی‌دانستند.

وی در ادامه به تعریف جدیدی از ترویج علم پرداخت و گفت: ترویج علم، ترویج گزاره‌های علمی نیست. اینکه روشنفکران در ۲۰۰سال گذشته در ایران، هرجایی جمله‌ای می‌خواندند آن را مطلق تلقی می‌کردند، اشتباه بوده است که در این سال‌ها از آن ضرر کرده‌ایم.

منصوری با بیان اینکه انجمن ترویج علم نهاد دولتی نیست، تاکید کرد: مردم و نهادهای مختلف باید برای ترویج علم فکری کنند. روزی که متوجه شویم باید با توافق زندگی را جلو ببریم، می‌توانیم در این دنیای مدرن جلو برویم. در این میان نقش بخش خصوصی بسیار زیاد است. نباید منتظر کمک دولت ماند و هرکس در حد توان خود باید به این فرآیند کمک کند. آینده ایران از این طریق حفظ و به نسل‌های آینده منتقل می‌شود.

آیین اهدای بیست و چهارمین دوره جایزه ترویج علم ایران با حضور چهره‌های مؤثر در ترویج علم در ایران، روز پنجشنبه، ۲۵ آبان‌ماه در محل تالار ایوان شمس در حال برگزاری است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha