به گزارش ایرنا، امیر حسن زاده شامگاه یکشنبه در نشست بررسی هزینهکرد رویداد ورزشی چوگان در منطقه ویژه اقتصادی ارگ جدید بم افزود: در صورتی که شرکت های خودروسازی واقع در منطقه ویژه اقتصادی ارگ جدید اعلام کنند نمی توانند حمایت این رویداد ورزشی را برعهده بگیرند رویداد ورزشی چوگان در بم برگزار نمی شود.
وی اظهار داشت: موضوعات اقتصادی از بحث های همه جانبه است و یکی از ابعاد ورزش، اقتصاد آن است و کشورهایی که در ورزش چوگان ورود کرده اند حتی به صادرات اسب مخصوص این ورزش نیز پرداخته اند.
معاون اقتصادی استانداری کرمان خاطرنشان کرد: ما نیز می خواهیم به پرورش و تربیت اسب در استان کرمان به عنوان یک صنعت نگاه کنیم و به تربیت اسب های مخصوص این ورزش نیز بپردازیم تا صادرات این حوزه را نیز داشته باشیم.
وی ورزش سوارکاری را نیز از جمله ورزش هایی دانست که اقتصاد خوبی در پی دارد و ادامه داد: ورزش، نشاط اجتماعی را نیز به دنبال خواهد داشت و اگر مجموعه منطقه ویژه اقتصادی ارگ جدید بم در برگزاری رویداد ورزشی چوگان ورود کند می تواند اثر مستقیم در بهره وری کارخانه ها نیز داشته باشد.
حسن زاده عنوان کرد: چوگان از ورزش های اصیل ایرانیان است که با افتخار آن را به دنیا صادر کردیم و تقریبا قدمتی بالای سه هزار سال دارد.
معاون اقتصادی استانداری کرمان توضیح داد: مجموعه تاریخی ارگ بم به دلیل قدمت و همچنین مجموعه اقتصادی ارگ جدید با وجود کارخانجات خودروسازی و مشابهات در حرکتی که در اسب و خودرو دیده شده و ورزش چوگان، در کنار یکدیگر جنس زیبایی را نشان می دهند.
چوگان میراث ناملموس ایران
در ادامه سعید شاهرخی سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کرمان نیز گفت: میراث فرهنگی ۲ بخش تاریخی و ابنیه دارد که بخش دیگر همان میراث فرهنگی ناملموس یا معنوی است که شامل داستان ها، قصه ها، آداب و روسوم و زندگی مردم است که ورزش چوگان در بخش میراث فرهنگی ناملموس قرار دارد.
وی بیان کرد: چوگان ورزشی همراه با روایت گری و موسیقی است که در روایت گری بحث شاهنامه خوانی وجود دارد و این ورزش به عنوان یک میراث ناملموس در کشور ثبت جهانی شده است.
سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی کرمان با اشاره به اینکه این رویداد در بحث گردشگری چه تاثیری خواهد داشت افزود: گردشگری مولفه های مختلفی دارد و یکی از آن ها بحث تعریف رویدادها است و هر آنچه رویداد عظیم تر و برای مردم جذاب ترو لذت بخش تر باشد اثرگذاری بیشتری دارد.
چوگان هویت فرهنگی ایرانیان است
وی اضافه کرد: ورزش چوگان همه جانبه است و بحث های پهلوانی، جوانمردی، میدان داری، رقابت و همکای و کار جمعی در این ورزش دیده می شود و امروزه هویت فرهنگی ایران با ورزش چوگان تعریف می شود و برای نسل جوان نیز جاذبه های بسیار خوبی دارد.
شاهرخی تصریح کرد: پیشینه این ورزش مربوط به کشور و فرهنگ ما ایران است که در شاهنامه و اشعار رودکی و جاهای مختلف این مضوع دیده می شود و همچنین در کرمان گچ بری ها و گچ کاری های کاروانسرای گنجعلی خان نشان از چوگان دارد و گوی این ورزش نیز در این کاروانسرا دیده شده که در موزه نگهداری می شود.
وی اظهار داشت: چوگان یک ورزش پادشاهی و رزمی است که قبل از ما کشور آذربایجان این ورزش را ثبت کرده بود و با ارائه داده ها و عناصر فرهنگی که ایران مطرح کرد، سازمان جهانی یونسکو پذیرفت که خاستگاه این ورزش در ایران است و این ورزش ثبت جهانی ایران شد.
برگزاری رویداد ورزشی چوگان برگ برنده ای برای بم است
در ادامه این جلسه رضا شاهمحمدی دبیر هیات چوگان استان کرمان نیز افزود: با توجه به ظرفیت باغ شهر جهانی بم دستاوردی که این برنامه برای این شهر دارد بسیار حائز اهمیت است و به همین دلیل با استراتژی خوبی این جلسه در بم تشکیل شد.
وی اظهار داشت:از حیث گردشگری و میراثی ایران را با نام بم میشناسند و به دلیل وجود ارگ تاریخی، شهر بم بالاترین موضوعیت گردشگری در ایران را دارد.
به گفته وی بحث اقتصادی و گردشگری در این رویداد داغ است و ورزش چوگان می تواند برگ برنده ای برای بم باشد.
دبیر هیات چوگان استان کرمان ادامه داد: در تهران حدود یکهزار راس اسب چوگانی وجود دارد و برای این ورزش هر بازیکنان چوگان حداقل چهار اسب می خواهد.
شاه محمدی عنوان کرد: در تهران به دیل شرایط آب و هوایی این ورزش در اردیبهشت شروع و آبان تمام می شود که یا اسب ها استراحت میکنند و از ماهیت ورزشی فاصله میگیرند و یا به مناطق گرمسیر دیگر می روند که به دلیل نبود زمین ورزش چوگان در مناطق گرمسیری ایران، بازیکنان چوگان به امارات یا پاکستان می روند.
وی اضافه کرد: با توجه به وجود زیرساخت های بم می توانیم این ورزش را رشد بدهیم زیرا فقط به زمین چمن نیاز داریم.
دبیرخانه دائمی چوگان در بم مستقر شود
وی بیان کرد: متأسفانه بم در لیست گردشگری آنطور که باید و شاید معرفی نشده و مسئولان منطقه ویژه اقتصادی ارگ جدید به برگزاری این رویداد از دید استراتژی و سرمایه گذاری بلند مدت نگاه کنند.
وی با اشاره به اینکه با برگزاری ورزش چوگان می توانیم دبیرخانه دائمی این رویداد جهانی را در بم مستقر کنیم افزود: به این رویداد به عنوان یک بیزینس و نقشه تجاری نگاه کرده و از رویداد جهانی استقبال کنید.
دبیر هیات چوگان استان کرمان توضیح داد: این رویداد ورزشی فرهنگی ۲ روزه است که شاهنامه خوانی و موسیقی و روایتگری در این رویداد دخیل است.
به گفته او برگزاری ۲ روزه این رویداد ورزشی در بم حداقل ۲۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
نظر شما