کاهش ۲۲ درصدی بارش‌ها در کشور

تهران- ایرنا- سخنگوی صنعت آب گفت: بارش‌های کشور از ابتدای سال آب جاری (ابتدای مهر ۱۴۰۲) تا ۲۷ آبان با کاهش ۲۲ درصدی نسبت به سال گذشته همراه شده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «عیسی بزرگ‌زاده» امروز (دوشنبه) در نشست خبری افزود: میزان کل بارش‌های کشور از ابتدای سال آبی جاری تا ۲۷ آبان به ۲۰.۸ میلیمتر رسیده است.

وی ادامه‌داد: این میزان بارش در مقایسه با دوره بلندمدت (با بارش ۲۶.۶ میلیمتر) ۲۲ درصد کاهش دارد و در مقایسه با سال گذشته (که ۲۶.۷ میلیمتر بارش داشته ایم) ۲۲ درصد کاهش نشان می‌دهد.

سخنگوی صنعت آب درباره وضعیت سدهای کشور خاطرنشان‌کرد: میزان آب ورودی به سدها از ابتدای سال آبی جاری تا ۲۸ آبان ۲ میلیارد و ۴۷۰ میلیون متر مکعب بوده است. این رقم سال گذشته ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون متر مکعب بوده که سه درصد بهبود نشان می‌دهد.

وی، میزان خروجی آب از سدها از ابتدای سال آبی جاری تا ۲۸ آبان را چهار میلیارد و ۵۶۰ میلیون متر مکعب اعلام کرد و گفت: این میزان سال گذشته سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون متر مکعب بوده که ۲۲ درصد رشد دارد.

بزرگ‌زاده موجودی آب مخازن سدهای کشور را ۱۹ میلیارد و ۶۲۰ میلیون مترمکعب عنوان کرد و گفت: سال گذشته این رقم ۱۸ میلیارد و ۲۰ میلیون مترمکعب بوده که رشد ۹ درصدی دارد.

سخنگوی صنعت آب تعداد سدهای بزرگ و مهم کشور را حدود ۲۰۰ سد دانست و ادامه داد: این آمارها وضعیت بارش و موجودی سدها تا ۲۸ آبان است که تغییر خواهند داشت.

وی در باره وضعیت سد زاینده‌رود گفت: وضعیت این سد در دو سال اخیر به‌مراتب خیلی بهتر شده و مدیریت خوبی بر روی منابع و مصارف آن صورت‌گرفته که نتیجه آن رضایت مردم بوده است.

وضعیت سدهای شرق تهران نگران‌کننده است

بزرگ‌زاده وضعیت سدهای شرق استان تهران را نگران‌کننده توصیف کرد که با کاهش ۳۰ میلیون مترمکعبی نسبت به سال گذشته روبه‌رو شده‌اند.

سخنگوی صنعت آب از شهروندان تهران درخواست کرد: مقوله مدیریت مصرف را جدی بگیرند تا مشکلی در تأمین آب ایجاد نشود.

وی ادامه داد: طرح‌های اضطراری تأمین آب برای شهرها و استان‌های تهران، مشهد، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، گلستان و سیستان و بلوچستان تعریف شده است.

بزرگ‌زاده افزود: همچنین نسبت به وضعیت منابع آبی استان فارس نگرانی جدی وجود دارد و وضعیت سد رودبال چندان خوب نیست.

سخنگوی طرح‌های ملی آب خاطرنشان کرد: تمرکز اصلی طرح‌های اضطراری تأمین آب بر سیستان و بلوچستان قرار دارد.

وی گفت: وضعیت آبی مناسب رفتارهای بد مصرفانه نیست.

بازتخصیص آب به‌جای تخصیص

بزرگ‌زاده، بازتخصیص آب را از راهکارهای مهم در نجات کشور از کم‌آبی دانست و ادامه‌داد: اکنون به‌جای تخصیص آب به بازتخصیص خواهیم پرداخت.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی کلان منابع آب و تلفیق بودجه شرکت مدیریت منابع آب ایران خاطرنشان‌کرد: ارزیابی کفه منابع و کفه مصارف در نقشه راه‌ آب کشور دیده شده و دنبال ایجاد تعادل بین این دو کفه هستیم.

وی، کفه منابع را شامل آب‌های زیرزمینی، آب‌های سطحی، دریاها و آب‌های نامتعارف عنوان کرد و گفت: باید تعادل بین کفه منابع و کفه مصارف برقرار باشد و اگر نباشد با ناترازی روبرو خواهیم بود.

بزرگ‌زاده، ایجاد ناترازی در آب را تهدیدکننده اقلیم دانست و خاطرنشان کرد: کفه مصرف شامل شرب و بهداشت است که باید هم آب شرب مردم ایران و هم‌زیست مندان ایرانی تأمین شود.

سخنگوی صنعت آب گفت: نقشه راه‌آب کشور آب را به دوبخشی آب اجتماعی و آب اقتصادی تقسیم کرده است که آب اجتماعی مصارف شرب و بهداشت افراد ایرانی و زیست‌مندان ایرانی را شامل می‌شود .

وی ادامه داد: آب اقتصادی باید در جایی به مصرف برسد که بیشترین اثرگذاری را در ایجاد اشتغال و سرمایه‌گذاری داشته باشد.

سخنگوی صنعت آب بخش صنعت را مقصد آب اقتصادی برشمرد و درعین‌حال گفت: باید منابع محدود آب‌باز تخصیص شده و در اختیار این بخش قرار گیرد.

بزرگ‌زاده بر استفاده صنعت از آب‌های نامتعارف تأکید کرد و گفت: بند «ع» تبصره قانون بودجه امسال فرایند قانونی این موضوع است.

ابلاغ باز تخصیص آب به حدود هزار واحد صنعتی پرآب بر

وی از ابلاغ باز تخصیص آب به ۹۷۸ واحد صنعتی پرآب بر کشور خبر داد و گفت: این ابلاغ فقط و فقط برای صنایع پرآب پرسود ده است.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی کلان منابع آب و تلفیق بودجه شرکت مدیریت منابع آب ایران ادامه داد: صنایع غذایی، آشامیدنی، دارویی مشمول بازتخصیص آب نیستند.

بزرگ‌زاده افزود: وزارت نیرو در مورد بازتخصیص آب به صنایع پرآب پرسود ده که امکان دسترسی به آب‌های نامتعارف را دارند جدی است و به‌طورقطع قانون را اجرا می‌کند.

کشاورزان اصفهانی به وزارت نیرو اطمینان داشته باشند

وی درباره اتفاق اخیر و تجمع کشاورزان اصفهانی خاطرنشان کرد: کشاورزان به وزارت نیرو اطمینان کنند چرا که برنامه‌ریزی خوبی برای تأمین آب انجام شده ضمن آنکه وضعیت سد زاینده‌رود بهتر است.

سخنگوی طرح‌های ملی آب ادامه داد: وضعیت در ماه‌های آینده بهتر هم خواهد شد و مردم خواهند دید که نگرانی آنها بی‌مورد بوده است.

دو سوم دشت‌های کشور مبتلا به‌اضافه برداشت از سفره‌های آب زیرزمینی

بزرگ‌زاده گفت: اکنون دو سوم دشت‌های کشور مبتلا به‌اضافه برداشت از سفرهای زیرزمینی آب هستند.

وی خاطرنشان کرد: ۲۲۰ هزار حلقه چاه مجهز به سیستم پایش و کنترل مصارف شده‌اند و بر همین اساس و در هفت‌ماهه امسال حدود یک هزار حلقه چاه بد مصرف تشخیص‌داده‌شده‌اند.

سخنگوی صنعت آب کشور از اعمال محدودیت در میزان برق تحویلی به این چاه‌ها خبر داد و گفت: ۲۱ هزار حلقه چاه نیز به فراخور اضافه برداشت داشته‌اند که برق آنها نیز به طور موقت محدود شده است.

بزرگ‌زاده ادامه داد: صاحبان این چاه‌ها باید با مراجعه به امور آب‌ها در سراسر کشور تعهد بدهند که مصرف را متعادل خواهند کرد تا برق آنها به روال سابق تأمین شود.

وی افزود: ۷۵ درصد مصرف آب کشاورزی توسط ۲۲۰ هزار چاه بد مصرف انجام می‌شود که امسال برای نخستین‌بار فرایند محدودیت برق اعمال شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha