اقبالی: نیمکت‌ تیم ملی فوتبال یک خلاء بزرگ دارد/ فوتبال حرفه‌ای نیازمند نگاه حرفه‌ای است

تهران - ایرنا- مدرس کنفدراسیون فوتبال آسیا با اشاره به شکست تیم فوتبال نوجوانان در جام جهانی و تساوی تیم ملی برابر ازبکستان، گفت: برروی نیمکت این‌ تیم‌ها یک خلاء بزرگ وجود دارد که باید رفع شود؛ از سویی دیگر فوتبال ما نیاز به تغییراتی دارد که تا انجام نشود نباید انتظار شگفتی و معجزه داشت.

مسعود اقبالی روز جمعه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا به شکست شاگردان حسین عبدی برابر مراکش در جام جهانی کمتر از ۱۷سال و عوض شدن نتیجه ۲ بر صفر شاگردان امیر قلعه‌نویی برابر ازبکستان با تساوی در مقدماتی جام جهانی واکنش نشان داد و از دلایل این اتفاقات سخن گفت.

وی تاکید کرد: وقتی در سطوح پایه کار نکرده و بازیکنان را به خوبی آماده حضور در میادین بزرگ نمی‌کنیم طبیعی است نباید انتظار معجزه و اتفاقات عجیب و غریب هم داشته باشیم. در کدام مقطع در فوتبال پایه کار اساسی را شاهد بودیم؟‌ در چه زمانی به رده‌های سنی توجه کرده‌ایم؟‌ فوتبال ما نتیجه‌گرا بوده و اگر هم طی این سال‌ها کاری صورت گرفته به صورت گلخانه‌ای و به دور از استانداردهای روز فوتبال بوده است.

پیشکسوت فوتبال کشورمان ادامه داد: در این رده سنی ضریب اشتباه بازیکن بالاست و اگر او به خوبی آموزش ندیده باشد همین می‌شود که امروز دیدیم، وقتی یک بازیکن در آن شرایط حساس ضربه ریسکی می‌زند و با چیپ زدن آن همه استرس و مشکلات را به تیم تزریق می‌کند، شرایط و وضعیت تیم معلوم است. به نظر من بازیکنان ما توجیه نبودند و حسام نفری با زدن آن ضربه کار تیم ما را تمام کرد.

اقبالی: نیمکت‌ تیم ملی فوتبال یک خلاء بزرگ دارد/ فوتبال حرفه‌ای نیازمند نگاه حرفه‌ای است

وی تاکید کرد: به اعتقاد من تا همین‌ مرحله از جام‌جهانی هم با اما و اگرها بالا آمدیم. اگر ۱۰ بار دیگر با برزیل بازی کنیم دیگر آن اتفاق رخ نخواهد داد و این هم بخشی از فوتبال است. بازیکنان این رده سنی باید مسائل مختلفی را یاد بگیرند که این آموخته‌ها هنوز به آنها تزریق نشده است. در فوتبال دنیا همین بازیکنان با این سن و سال در تیم‌های بزرگ توپ می‌زنند چرا که به خوبی دوره‌های مختلف را سپری کرده و به پختگی کامل رسیده‌اند.

اقبالی با اشاره به اظهار نظر مربی بزرگی چون گواردیولا ادامه داد: توجه به مسائل فیزیکی بازیکنان، مباحث روانشناختی و تاکید بر کارهای تاکتیکی و تکنیکی را باید به دقت مورد توجه قرار داد. بازیکن از سن پایه باید کار خود را آغاز کند تا وقتی به ۱۶ سالگی رسید مسائل مختلف فوتبالی را یاد گرفته باشد. بعد از آن، او از سن ۱۶ تا ۲۲ وارد دوران حرفه‌ای می‌شود. همین الان بازیکنانی را با همین سن و سال در تیم‌های بزرگ می‌بینیم که عملکرد قابل قبولی دارند و در فوتبال حرفه‌ای به خوبی جا افتاده‌اند.

کارشناس فوتبال کشورمان تصریح کرد: در فوتبال ایران استعدادیاب‌های خوبی داریم اما مشکل در ادامه راه وجود دارد. متاسفانه روی بازیکنان ما نظارت و کنترلی وجود ندارد و بازیکنان در ادامه راه به حال خود رها می‌شوند و همین می‌شود که می‌بینیم. امروز را به یاد داشته باشید، از همین تیم نوجوانان چند بازیکن در آینده به تیم ملی خواهند رسید؟‌ این بازیکنان باید به خوبی هدایت و راهنمایی شوند تا در مسیری که طی می‌کنند دچار مشکل نشوند اما معضل و مشکل ما در همین‌جاست و این اتفاق تکراری بارها در فوتبال ما رخ داده است.

اقبالی: نیمکت‌ تیم ملی فوتبال یک خلاء بزرگ دارد/ فوتبال حرفه‌ای نیازمند نگاه حرفه‌ای است

وی ادامه داد: برای حرفی که می‌زنم هیچ مدرکی ندارم اما بر اساس شنیده‌ها می‌گویم که برخی از بازیکنان کنونی با شرایط خاصی به تیم نوجوانان راه یافته‌اند. شاید یک تماس یا درخواستی در این راه دخیل بوده، اما اعتقاد دارم این تیم همه داشته‌های فوتبالی ما نبوده و نیست. سرمربی تیم هم شرایط خاصی دارد و ممکن است در مواقع خاص تصمیم‌های متفاوتی بگیرد.

مدرس بین‌المللی فوتبال کشورمان در مورد اینکه کدام تیم را در این جام بهتر دیده، گفت:‌ به نظرم برزیل و اسپانیا و انگلیس از سایر تیم‌ها بهتر بودند و شانس قهرمانی دارند. (این مصاحبه پیش از برگزاری مرحله یک چهارم نهایی جام جهانی انجام شده است) باید دید در این مدت تیم‌های بزرگ چه کرده‌اند که ما نکرده‌ایم؟‌ چرا فدراسیون فوتبال برای خود آکادمی ندارد تا بازیکنان مستعد را به خوبی هدایت و رهبری کند؟‌ اگر بخواهیم در فوتبال دنیا مجالی برای حرف و سخن داشته باشیم باید از همین امروز کار را آغاز کنیم تا در یک دوره ۱۰ ساله با مدیریتی حرفه‌ای، فرصتی برای خودنمایی و عرض اندام در میان بزرگان داشته باشیم.

اقبالی به حضور یک فرد بادانش، باتجربه و پیشکسوت در کادر فنی تیم‌های ملی فوتبال ایران به عنوان نفر دوم کادر تاکید کرد و گفت: این معطوف به یک تیم خاص نیست و شامل تیم ملی و رده‌های مختلف هم می‌شود. در تیم‌های بزرگ چند مربی حضور دارند که داشته‌های خود را به همان نفر دوم کادر فنی ارائه می‌کنند که او با جمع‌بندی این داده‌ها، بهترین تدابیر را در زمانی کوتاه و در مواقع حساس در اختیار سرمربی قرار می‌دهد و عملا با این کار، خدمتی بزرگ به تیم می‌کند. اما در فوتبال ما چنین گزینه‌ای دیده نمی‌شود و این خلاء باید پر شود.

اقبالی: نیمکت‌ تیم ملی فوتبال یک خلاء بزرگ دارد/ فوتبال حرفه‌ای نیازمند نگاه حرفه‌ای است

وی ادامه داد: فوتبال بازی لحظه‌هاست، شما در برخی از مواقع بازی باید در کوتاه‌ترین زمان، یک تصمیم مهم بگیرید. این کار افراد بی‌تجربه نیست و باید فردی با تمام فاکتورهای مهم این مسوولیت را بر عهده بگیرد. اگر نگاهی به نیمکت‌های فوتبالی ما داشته باشید خواهید دید چنین فردی در فوتبال ما وجود ندارد و بر اساس رفاقت، دوستی یا مسائل دیگر نفرات کادر فنی چیدمان می‌شوند. چه کسی گفته اگر یک بازیکن در رده ملی عملکرد خوبی داشته بدون شک مربی خوبی هم خواهد بود؟ بازیکن خوب بودن، خوب است اما هر چیزی باید سرجای خود باشد که در فوتبال ما این‌چنین نیست. اگر یک بازیکن می‌خواهد مربی باشد باید سال‌ها تلاش کند تا به همه فاکتورهای لازم دست پیدا کند اما این نکات مهم از چشم خیلی‌ها دور مانده و همین می‌شود که در تصمیم‌گیری‌ها شاهد تدابیر نادرست هستیم. در یک کلام فوتبال حرفه‌ای با رفاقت پیش نمی‌رود.

این کارشناس فوتبال کشورمان یادآور شد: آدم‌های بزرگ، باتجربه و افرادی که از علم و دانش روز فوتبالی بهره می‌برند، می‌توانند در بزنگاه به سرمربی تیم کمک کنند. به نیمکت تیم‌های باشگاهی هم نگاه کنیم می‌بینیم که رفقا دور هم جمع شده و لیگ را با هم سپری می‌کنند.این فلسفه ایراد دارد و تا درست نشود نباید انتظار داشت مانند تیم‌های روز دنیا نتیجه بگیریم و در مسیر درست گام برداریم.

اقبالی به دیدار تیم ملی فوتبال ایران و ازبکستان هم واکنش نشان داد و افزود: وقتی تیمی ۲ بر یک جلو است باید سبک بازی خود را تغییر بدهد و بر اساس روند و شیوه بازی تدابیر جدیدی را در دستور کار خود قرار دهد. اینکه شما تمرکز فردی و تیمی خود را حفظ کنید بسیار مهم است و نباید هیچگونه اشتباه فردی داشته باشید. ازبکستان تیم خوبی است و سال‌هاست روی فوتبال خود کار کرده، به نظرم یکی از مشکلات اساسی ما در حال حاضر این است که به دلیل بالارفتن میانگین سنی تیم در نیمه دوم و به دلیل خستگی، تا حدودی ساختار دفاعی تیمی ما دچار مشکل می‌شود و درک متقابل فوتبالی کاهش می‌یابد. فوتبال نیاز به علم و تصمیم‌های به روز دارد و اگر می‌خواهیم موفق شویم چاره‌ای نداریم جز اینکه در مسیر درست گام برداریم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha