محمد شاکر سپاهی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارکرد: کیفیت تولیدی شیر، گوشت، شیر شتر، کشک، دوغ عشایر منطقه عشایری دجها در شهرستان چابهار زبانزد خاص و عام است.
وی با اشاره به اینکه تمامی مردم، چابهار را با دریا و مناطق گردشگری می شناسند، افزود: زندگی عشایر در ۲۰ منطقه چابهار و دشتیاری که ۲۰۴ خانوار با ۷۳۰ نفر جمعیت را به خود اختصاص داده میتواند در جذب گردشگر با توجه به خاص بودن زندگی عشایر سهم بسزایی را داشته باشد.
رییس امور عشایری چابهار ودشتیاری اجرای شبکه آبرسانی و تامین آب آشامیدنی عشایر و دامهایشان را از مشکلات عمده عنوان کرد و گفت: تامین تانکر آب یک تا پنج هزار لیتری از نیازهای مهم جامعه عشایری این منطقه است.
وی بیان کرد: در چندین سال گذشته اقتصاد این منطقه در کنار دریا به تولیدات عشایر بستگی داشته و شاید خیلی از عشایر به دلیل خشکسالی های پیاپی باعث کوچ آنها به شهر شده است.
سپاهی ادامه داد: وجود شترهای زیاد در منطقه عشایری وشنامها می تواند این منطقه را به قطب گردشگری و تولید شیر و گوشت به جهانیان معرفی کند.
وی تصریح کرد: اگر بتوانیم در ماندگاری عشایر در منطقه خودشان برنامه اجرایی مدون داشته باشیم با ورود گردشگر در این منطقه باعث پویایی منطقه خواهیم بود.
رییس امور عشایری چابهار ودشتیاری گفت: تخصیص علوفه، کنسانتره یارانه ای، مرمت و بهسازی چاهها وچشمهها، بازگشایی و آسفالت راههای روستایی، بهرهمندی از تلفن و اینترنت، حل مشکلات فضای آموزشی، بهداشتی و رفاهی، اجرای طرح هادی و بهسازی معابر و برقرسانی به مناطق عشایری، خرید آبشخور، فنس و حصارکشی جایگاه دامها از نیازها و ضرورتهای مهم عشایر چابهار است.
وی با اشاره به اینکه برخی از عشایر در مناطق مختلف حوزه سواحل مکران ییلاق و قشلاق میکنند، خاطرنشان کرد: تامین تانکر برای آبرسانی سیار و تامین برق خورشیدی از نیازمندیهای مهم آنها است.
سپاهی اظهار کرد: بعضا سرقت احشام و از بین رفتن دام های عشایر در حوادث رانندگی از دیگر خسارتهای وارده بر این قشر زحمت کش هست که نیاز است در این زمینه هم چاره اندیشی شود.
نظر شما