ظرفیت بقاع متبرکه کشور نیازمند بازشناسی بیشتر است

گناباد- ایرنا- مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به این که این مکانها نیازمند بازشناسی و معرفی بیشتر هستند گفت: باید از ظرفیت رسانه های ارتباط جمعی و فضای مجازی بدین منظور بهره گرفت.

به گزارش خبرنگار ایرنا حجت الاسلام محمد نوروزپور روز چهارشنبه در جریان بازدید از مرقد علامه بهلول گنابادی و حرم امام زاده سلطان محمد عابد (ع) کاخک گناباد افزود: باید با معرفی بیشتر ظرفیتهای بقاع متبرکه کشور از ظرفیت خیران و مشارکت مردم برای توسعه کمی و کیفی آنها بیشتر استفاده کرد.

وی ادامه داد: یکی از رویکردهای مهم سازمان اوقاف و امور خیریه برگزاری آیین های مختلف مذهبی و فرهنگی در سطوح استانی و ملی در بقاع متبرکه و انعکاس آنها از طریق رسانه های ارتباط جمعی است تا از این طریق این بقعه ها بیشتر به مردم معرفی و شناسانده شوند.

مدیر کل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب و مراجع عظام تقلید مبنی بر لزوم اداره بقاع متبرکه با ظرفیت مردمی و پرهیز از نگاه دولتی به این بخش گفت: جلب بیشتر مشارکتهای مردمی در این بخش اثر بخشی فعالیتهای آنها را افزایش می دهد.

نوروزپور افزود: هشت هزار و ۷۶۷ بقعه متبرکه و ۷۲ هزار مسجد در سطح کشور در سامانه سازمان اوقاف و امور خیریه به ثبت رسیده است که بخش اعظم آنها در طول تاریخ و سده های گذشته توسط مومنان و علما و مردم اداره می شدند.

وی اضافه کرد: حدود ۲ هزار و ۵۰۰ طرح عمرانی و زیربنایی در بقاع متبرکه کشور در حال اجراست که منابع مالی هیچ کدام از آنها از منابع دولتی تامین نمی شود و تنها از محل مشارکتهای مردمی و خیران تامین منبع می شود.

مدیر کل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه از آرامگاه علامه بهلول گنابادی به عنوان یک قطب فرهنگی مهم در منطقه یاد کرد و گفت: تعداد زیادی از مریدان بهلول در داخل و خارج کشور اطلاعی از وجود آرامگاه وی در این شهرستان ندارند و لذا باید با بهره گیری از ظرفیت رسانه ها و فضای مجازی و برگزاری بیشتر آیین های مذهبی و مهم در محل این آرامگاه و با مشارکت خیران این مکان فرهنگی به همه شناسانده شود.

نوروزپور افزود: با بهره گیری از مشارکت مردم و خیران باید موقوفاتی برای علامه بهلول گنابادی ایجاد و منابع آن را صرف توسعه کمی و کیفی فضای آرامگاه آن مرحوم کرد.

وی ادامه داد: بسیاری از منابع در اختیار این سازمان نیت محور است و باید در راستای نذورات مردم در بخشهای مرتبط مانند عزاداری سیدالشهدا (ع)، برگزاری آیین های فرهنگی و مذهبی و یا درمان بیماران سرطانی و سخت درمان هزینه شود و نمی توان از صرف این منابع مالی در دیگر بخشهای غیر مرتبط با نیتهای واقفان آنها هزینه کرد.

او اظهار کرد: با این وجود از محل سایر منابع اعتباری سازمان اوقاف و امور خیریه مبالغی برای بازسازی و توسعه محوطه آرامگاه علامه بهلول گنابادی اختصاص می یابد.

هشت هزار و ۷۶۷ بقعه متبرکه و ۷۲ هزار مسجد در سامانه سازمان اوقاف و امور خیریه کشور به ثبت رسیده است.

مرکز شهرستان گناباد با پنج هزار و ۷۰۰ موقوفه و رقبه در فاصله ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.

وجود بقاع متبرکه در شهر "کاخک" و روستاهای "خانیک، کمر زیارت، محیی آباد و بیمرغ" از جمله ظرفیت های گردشگری مذهبی شهرستان گناباد به شمار می رود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha