نشان سرو ایرانی به برگزیدگان رسید/ تجلیل از شش استاد پیشکسوت هنر ایران

تهران- ایرنا- با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نشان سرو ایرانی در نخستین رویداد جایزه ملی آموزش هنر به برگزیدگان اعطا شد.

به گزارش ایرنا، آیین اختتامیه نخستین رویداد جایزه ملی آموزش هنر و آیین اعطای نشان سرو ایرانی عصر چهارشنبه یکم آذر ۱۴۰۲ با حضور محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمود سالاری معاون هنری وزیر، محمد حسین اسماعیلی مدیر کل دفتر برنامه‌ریزی و آموزش هنر و جمعی از مدیران، هنرآموزان هنرستان‌های هنرهای زیبا، مدیران فرهنگی و هنری و اصحاب رسانه در تالار رودکی برگزار شد.

حمایت جدی در راستای رفع موانع

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنانی بیان کرد: خدای متعال را شاکریم که در چنین روزی در خدمت شما هستیم و برای نخستین بار به همت همکارانم در معاونت هنری، نشان سرو ایرانی برای حوزه اموزش هنر تدوین و امروز اجرا می‌شود.

محمد مهدی اسماعیلی ادامه داد: این اتفاق بسیار مهمی است که در دوره جدید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شکل گرفته و بنا بر تقویت حوزه آموزش‌های فرهنگی و هنری است. در مناطق محروم کشور به دلایل مختلف حوزه آموزش‌های هنری در آنجا شکل نگرفته بود و در ابتدای دولت سیزدهم دوستانم همت کردند تا امروز بیش از صد هزار هنرآموز در مناطق کشور تحت آموزش باشند و برایشان گواهینامه صادر شود. از همکارانم خواستم تا به این حد قانع نباشند و آنها را ارتقا داده و توانمند کنند تا بتوانند به شکل مستقل آموزشگاه داشته باشند و به حوزه اقتصاد فرهنگ و هنر کمک شود که با سرعت در حال انجام است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: شأن حاکمیت را تنظیم‌گری، نظارت، حمایت و تسهیل‌گری می‌دانیم و بنا را براین گذاشتیم تا جریان‌های خصوصی و مردمی را تقویت کنیم. تعابیری همچون حلقه‌های میانی، بخش خصوصی، بخش مردمی را برایش در نظر گرفتیم و مهم‌ترین مصادیق آن نیز همین آموزشگاه‌های مختلف هنری هستند که امروز مشغول فعالیت‌اند. بنای ما حمایت جدی از این مجموعه‌هاست و در همین مدت ما شورای هنر را زنده کردیم که بیش از ۱۲ سال تعطیل بود که در دوره جدید با حمایت شخص رئیس جمهور در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آغاز به کار کرد.

اسماعیلی اظهار کرد: ما در حوزه هنر تمام تصمیمات را در شورا می‌گیریم و یکی از این تصمیمات مرتبط نیز بحث اصلاحیه آموزشگاه‌های هنری بود که انجام شد و در آستانه ابلاغ توسط رئیس جمهور است. به شدت مخالف آموزشگاه‌های موازی با عناوین مختلف هستیم تا هم به اصالت این عزیزان لطمه وارد نشود و هم به اقتصاد هنر. ما سند موسیقی نداشتیم و همواره در قوانین بالا دستی از کنار آن عبور ‌کردند. ما سند آن را به تصویب نهایی رساندیم تا بر مبنای قانون از جریان موسیقی کشور حمایت کنیم. امروز پررونق‌ترین دوره فعالیت‌های هنری کشور است و در حوزه موسیقی اجراهای صحنه‌ای با یک استقبال بسیار بالایی مواجه هستیم.

او تصریح کرد: در تلاش هستیم تا در پررونق‌ترین دوره مشکلات این عرصه نیز حل شود. امروز در سینما نیز بالاترین میزان مخاطب را داریم. در تئاتر و هنرهای تجسمی نیز به همین شکل است. احساس کردیم در شهرستان‌ها توجه لازم نشده است، از همین رو امسال سرانه استان‌ها را یک میلیارد افزایش دادیم تا آموزش‌ها و انجمن‌ها قوام بگیرند. بنای دولت حمایت از فعالیت‌های هنری است تا مردم در این سرزمین کهن در حوزه فرهنگ و هنر بتوانند از مزایای فرهنگی و هنری استفاده کنند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: حمایت جدی، رفع موانع، حمایت از بخش خصوصی و مردمی برای نقش آفرینی و تولید محتوا از جمله اهداف ماست و بنای جدی داریم تا مسائل این عزیزان را حل کنیم. در حوزه هنرستان‌ها نیز به همین شکل پیش می‌رویم و اعلام کردیم در هر استان باید حداقل یک هنرستان دخترانه و یک هنرستان پسرانه داشته باشیم. در حال حاضر این کامل نیست و در تلاشیم تا این اتفاق رخ دهد و موظف هستیم تا پایان دولت در چهار سال اول در همه استان‌ها هنرستان داشته باشیم. امیدوارم جشنواره‌های جدیدی در حوزه فعالیت‌های مردمی و خصوصی برگزار کنیم و به زودی جشنواره‌های ویژه حوزه‌های آموزشی را داشته باشیم.

به جایگاه استاد ارج می‌نهیم

حسین ناصربخت به عنوان یکی از اعضای هیات داوران اظهار کرد: وقتی صحبت از هنر و ارتقا و گسترش آن می‌شود طبیعی است که اولین مبحث و راهکاری که به نظر می‌رسد، آموزش آن است. بدیهی است که اگر آموزش خوبی داشته باشیم، فضای آموزش مناسبی داشته باشیم و رابطه خوبی میان هنراموز و هنرجو ایجاد شود و سازماندهی مناسبی برای ایجاد این رابطه خوب داشته باشیم بدون شک ارتقا هنر را خواهیم دید.

او ادامه داد: دسترسی به آثار برتر خیلی دور نیست اگر همه اینها برقرار باشد. از سوی دیگر همواره در تاریخ هنر وقتی جستجو می‌کنیم می‌بینیم که استاد جایگاه متعالی داشته است و در هنرهای سنتی به خصوص نمایش گاهی انقدر این جایگاه بلند بوده است که هنرجو حتی گاه از هنر خود چشم‌پوشی می‌کرد، اگر استاد به او اجازه نمی‌داد. شکل آموزش در جهان معاصر تغییر کرده است و دانشگاه‌ها و هنرستان‌ها طراحی شدند تا هنر همگانی شود و عدالت برقرار شود. اما جایگاه استاد همچنان باقی است و ارج استاد اهمیت دارد چرا که یادآور این است که ما در آینده چه پیش رو خواهیم داشت.

او ادامه داد: اعطای نشان سرو ایرانی یک اقدام بسیار مفید در جامعه هنری است. اقدامی که جایگاه استاد را برای ما یادآور می‌شود و امیدوارم که ادامه یابد و با توجه به این آغاز و این اتفاقی که رخ می‌دهد، انگیزه‌ها بالاتر برود. امیدوارم بتوانیم با این مراسم بخشی از آن وظیفه‌ای را که داریم در برابر استادان و معلمان هنر که از جان و زندگی خود مایه می‌گذارند و متاسفانه ارج فراوانی هم از نظر مادی و معنوی نمی‌بینند اندکی جبران کنیم.

در این مراسم محمد حسین اسماعیلی مدیر کل دفتر برنامه‌ریزی و آموزش هنر، گفت: آموزش به عنوان زیر بنای مستحکم حوزه فرهنگ و هنر محسوب می‌شود و به همین جهت از اهمیت و جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.

وی ادامه داد: آنچه مسلم است در عرصه آموزش هنر سه ضلع آموزش‌دهنده، آموزش گیرنده و فضای آموزشی مکمل هم هستند و در این میان معلمان هنر، نقشی ارزنده و شایان در تربیت و پرورش هنرمندان ایفا می‌کنند. همچنین مراکز آموزش هنر از جمله هنرستان‌های هنرهای زیبا و اموزشگاه‌های آزاد هنری و مراکز مهارتی نیز به عنوان مجریان آموزش‌های هنری نقشی موثر در این راستا دارند.

اسماعیلی گفت: بالابردن سطح کیفی آموزش و به ویژه بهره‌گیری از هنرآموزان شایسته و برگزیده در مراکز آموزش هنر از طریق انتخاب و تشویق مدیران و هنرآموزان برتر یکی از راه‌های ارتقای کیفیت آموزشی در این مراکز است که مقرر است در رویداد جایزه ملی آموزش هنر به آن پرداخته شود.

مدیر کل دفتر برنامه‌ریزی و آموزش هنر درباره اهداف این رویداد اظهار کرد: زمینه‌سازی و ایجاد انگیزه آموزش بهتر برای هنرآموزان و مدیران، فراهم کردن شرایط مطلوب برای رقابت سالم و سازنده به منظور رشد و تعالی نظام تعلیم و تربیت و ترغیب هنرآموزان و مدیران به تلاش هرچه بیشتر برای ایفای رسالت معلمی، تلاش برای یافتن و به اجرا درآوردن شاخص‌ها و معیارهای صحیح و دقیق آموزشی و پرورشی و نتایج حاصل از آنها در آموزش هنرجویان و تقدیر و تجلیل از مدیران و هنرآموزان نمونه در سطح استانی و ملی از جمله این اهداف است.

او ادامه داد: در این راستا نخستین دوره اعطای جایزه ملی آموزش هنر به انتخاب و تقدیر از هنرآموزان و مدیران برتر در هنرستان‌های هنرهای زیبای کشور اختصاص دارد و دوره‌های آینده این رویداد، آموزشگاه‌های آزاد هنری و سایر موسسات و مراکز آموزش هنر را نیز در بر خواهد داشت. همچنین در بخش ویژه این رویداد مفاخر آموزش هنر مورد تجلیل قرار خواهند گرفت.

اسماعیلی همچنین به رویداد نکته اشاره کرد و افزود: همزمان با هفته کتاب با ۱۲ هزار عنوان کتاب تخصصی در حوزه‌ آموزش‌های هنری با همکاری تعاونی ناشران و کتابفروشان تهران به مدت یک هفته در معرض دید عموم علاقمندان و هنرجویان و هنرمندان قرار گرفت که بازخوردهای بسیار مثبتی را به همراه داشت. امیدواریم شاهد ارتقای بیش از پیش آموزش‌های هنری در سطح کشور باشیم.

مدیر کل دفتر برنامه‌ریزی و اموزش هنر صحبت‌های خود را با ارائه پیشنهادی در راستای عدالت آموزشی و توسعه آن به پایان رساند و گفت: امیدواریم همانند سایر بخش‌های فرهنگی و رسانه‌ای مانند کتاب و مطبوعات برای آموزش هنر نیز یارانه‌ای برای مردم به ویژه جوانان منظور شود و از طریق شبکه گسترده و ارزشمند آموزشگاه‌های آزاد هنری و سینمایی با بیش از ۶ هزار و ۵۰۰ مرکز در سراسر کشور در اختیار مردم و علاقمندان قرار گیرد تا از این طریق ضمن تقویت جایگاه آموزشگاه‌ها در راستای تحقق عدالت فرهنگی و آموزشی و توسعه هنرهای کاربردی و مشاغل و کسب و کارهای فرهنگی و هنری گام‌های ارزنده‌ای برداشته شود.

نشان سرو ایرانی به برگزیدگان رسید/ تجلیل از شش استاد پیشکسوت هنر ایران

تجلیل از مفاخرپیشکسوت هنر

در ادامه این مراسم با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمود سالاری معاون هنری وزیر، محمد حسین اسماعیلی مدیر دفتر برنامه‌ریزی و آموزش هنر، اسلامی معاون توسعه و منابع انسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و محمد حسین نیرومند مشاور وزیر در امور هنری از پیشکسوتان و مفاخر عرصه هنر تقدیر شد.

در این بخش منوچهر معتبر و محمد علی بنی اسدی استادان پیشکسوت عرصه هنرهای تجسمی نشان سرو ایرانی را دریافت کردند و در ادامه از رحمت افشار و سوسن اصلانی استادان پیشکسوت موسیقی، اسماعیل خلج و داود فتحعلی بیگی استادان پیشکسوت هنرهای نمایشی نیز تقدیر به عمل آمد.

در ادامه محمدحسین نیرومند مشاور هنری وزیر، حسین ناصربخت، سوسن اصلانی، محمد اله یاری، منوچهر معتبر، محمدبنی اسدی، جاوید مجلسی و محمد حسین اسماعیلی مدیر کل دفتر برنامه ریزی و اموزش هنر به روی سن آمدند تا جوایز برگزیدگان را اهدا کنند.

اعطای نشان به برگزیدگان

در بخش نخست از محمود یساولی مدیر انتشاران یساولی به عنوان ناشر برگزیده تقدیر شد. در ادامه و در بخش استادان و مدیران شایسته تقدیر هنرستان‌های هنرهای زیبا از فاطمه رئوفی منش مدیر هنرستان هنرهای زیبا دختران اصفهان، محمد قربانعلی مدیرهنرستان هنرهای زیبا پسران بروجرد،مریم افتاده هنرآموز رشته هنرهای تجسمی هنرستان هنرهای زیبا دختران بیرجند و حمید بهجت هنرآموز رشته سینما هنرستان هنرهای زیبا پسران ارومیه شایسته تقدیر شناخته شدند و مدال جایزه ملی آموزش هنر را دریافت کردند.

همچنین سجاد فروغی مدیر هنرستان هنرهای زیبا پسران کرج، سعید محسنی هنرآموز رشته نمایش هنرستان هنرهای زیبا پسران اصفهان، الهه فلاحیان مهرجردی هنرآموز رشته پویانمایی هنرستان هنرهای زیبا دختران میبد و امیرحسین جزءرمضانی هنرآموز رشته موسیقی هنرستان موسیقی پسران تهران برگزیده و نشان سرو ایرانی را دریافت کردند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha