به گزارش خبرنگار ایرنا، عبدالحسین کلانتری روز چهارشنبه در سیزدهمین جشنواره نشریات دانشجویی دانشگاه های سراسر کشور با عنوان «تیتر ۱۳» افزود: برتری ذاتی گفتار بر نوشتار مشخص است و به همین دلیل، فرد در زمان نوشتن همراه با تامل و تعقل غیر قابل قیاس نسبت به گفتار به امر تحریر می پردازد.
وی با اشاره به اینکه فعالیتهای فرهنگی یکی از ارکان دانشگاهی است بیان کرد:کمترین اطلاعات از تمدن هایی که مبتنی بر سنت شفاهی بوده اند وجود دارد و حال آنکه ملت ها و تمدنهای که سعی بر نوشتن کرده بودند جدای از رشد مدنیت، بعد از قرنها تفکر منش ها قابلیت بررسی دارد.
معاون وزیر علوم اظهار کرد: گفت و گو نیاز امروز جامعه ماست و مهمترین فضا برای تمرین این نوع گفتگو ، نشریات دانشجویی است تا ضمن کاهش انحرافات، جدی ترین نقدها را نیز در دایره اخلاق، ادب و منطق بیان کنند زیرا نشریات دانشجویی، بیشترین حساسیت را نسبت به محیط اطراف خود دارند.
او با اشاره به اینکه بعد از پاندمی کرونا شاهد رشد نشریات دانشجویی بودیم، گفت: اکنون بیش از چهار هزار نشریه دانشجویی در محیط دانشگاه های کشور درحال فعالیت هستند و امیدواریم با تدابیری که برای تامین کاغذ صورت خواهد گرفت، شاهد افزایش تعداد این نشریات باشیم.
رسانهها متعلق به دانشجویان تقویت شوند
مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به بینظیر بودن این رویداد فرهنگی دانشجویی گفت: رسانه های متعلق به جریان دانشجویی، همچون ایسنا ، ایکنا ،دانشجو و ایسکانیوز باید تقویت شوند؛ باید شرایطی فراهم کرد تا دانشجویان فعال بتوانند به طور حرفه ای وارد کار رسانه شوند.
ایمان شمسایی افزود:رسانه ها در خط مقدم نبرد هستند و شاهد هستیم در نبرد طوفان الاقصی ۶۲ خبرنگار توسط رژیم سفاک صهیونیستی، به شهادت رسیدند.
وی ادامه داد: رسانه یک پل دو طرفه است، مطالبه گری را ترویج می کند و این در حالی است که مردم را نیز با حقوق خود آشنا می کند و از سوی دیگر تریبونی برای مسوولان به شمار میرود که صدای آنان را به مردم میرساند.
مدیرکل مطبوعات و خبرگزاریهای داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به کمبود نیروی انسانی در حوزه رسانه اظهار کرد: اطلاعات ۱۱ هزار و ۵۰۰ خبرنگار در سامانه رسانه ای کشور ثبت شده است و این در حالی است که هم اکنون ۲۸ خبرگزاری، هشت هزار نشریه و پنج هزار و ۴۰۰ پایگاه خبری تحلیلی در کشور ما فعال هستند و نشریات دانشجویی میتوانند در تامین نیروی متخصص رسانه ای نقش بسزایی داشته باشند.
وی گفت: رسانه های کشور در عرصه نیروی انسانی دچار ضعف هستند که یکی از دلایل این ضعف ها عدم الزام خبرنگاران و اهالی رسانه در سامانه جامع رسانه های کشور است.
شمسایی افزود: این در حالی است که همه نشریات، خبرگزاریها، پایگاه های اطلاع رسانی موظف هستند در سامانه جامع رسانه ها ثبت شوند اما این الزام برای خبرنگاران به عنوان عنصر اصلی رسانه وجود ندارد.
وی بیان کرد: هرچند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تلاش زیادی کرده است که با ایجاد مشوق هایی در سامانه جامع رسانه های کشور از طریق دادن اینترنت رایگان یا تسهیلات دیگر خبرنگاران و اهالی رسانه را به ثبت نام در سامانه جامع رسانه های کشور سوق دهد اما همچنان این موازنه منفی بین تعداد رسانه ها با خبرنگاران وجود دارد.
این مسئول در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ۱۳ هزار و ۵۰۰ رسانه در کشور به ثبت رسیده است که از این تعداد ۲۸ مورد خبرگزاری، ۳۳۰ مورد روزنامه، هشت هزار نشریه، پنج هزار و ۴۰۰ مورد پایگاه خبری – تحلیلی هستند، در مقابل هزار و ۵۰۰ خبرنگار و روزنامه نگار در سامانه جامع رسانه های کشور به ثبت رسیده است.
شمسایی اظهار کرد: برگزاری جشنواره هایی مانند جشنواره سراسری رسانه و نشریات دانشجویی می تواند به بازسازی نیروی انسانی رسانه ها در آینده کشور کمک کند، هرچند امروز با آمدن شبکه های اجتماعی و موضوع انتشار سریع خبر، تاثیرگذاری خبرنگاران و روزنامه نگاران کمتر شده است اما با تربیت نیروی انسانی از طریق جشنواره های مختلف و اتخاذ رویکرد آموزشی به این مهم می توان به رفع این ضعف امید داشت.
وی رسانه ها خط مقدم نبرد در جنگ نرم دانست و افزود: هر جشنواره یا رویدادی که بتواند بازار رسانه را رونق بخشد و به تقویت نیروی انسانی در رسانه ها کمک کند، مورد حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، در هر صورت کار رسانه دو طرفه است، هم مشکلات را به مسئولان انتقال می دهد و عملکرد مسئولان را در جامعه منعکس می کند، رسانه حس مطالبه گری در جامعه ایجاد کرده و مردم را نسبت به حقوقشان آگاه می کند.
مدیرکل دفتر مطبوعات و خبرگزاری های داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: مطالبه گری و پرسش گری در ذات جنبش های دانشجویی است، اگر مطالبه گری، عدالت خواهی، پیگیری و سماجت دانشجویان برای حل مساله در دانشگاه ها به رسانه ها منتقل شود، فضای مطالبه گری به رسانه های رسمی کشور بازخواهد گشت.
در این مراسم نتیجه تحقیق یکی از کارشناسان حوزه علوم اجتماعی پیرامون فعالیتهای نشریات دانشجویی از سال ۱۳۹۶ تا کنون در دانشگاه فردوسی مشهد شرح داده شد، در این مدت تعداد نشریات افت و خیز زیادی داشته و در نهایت در سال ۱۴۰۱ به ۷۷ مورد رسیده که ۲۰۱ شماره از آنها به چاپ رسیده است.
نظر شما