به گزارش ایرنا ، نیروگاه شهید محمد منتظری واقع در شمال غرب اصفهان دارای هشت واحد ۲۰۰ مگاواتی درمجموع به ظرفیت تولید یک هزار و۶۰۰ مگاوات در ساعت است که برای تولید خود از دو سوخت گاز و مازوت استفاده میکند.
نفت کوره یا مازوت یکی از هیدروکربنهای نفتی و ارزانترین ماده سوختنی برای موتورهای دیزلی و برخی نیروگاههاست.
به دلیل اینکه استفاده از این سوخت ، آلودگی بسیاری در هوا بهویژه در شرایط پایداری جوی به وجود میآورد ، استفاده از آن برای واحدهای صنعتی، خاصه در مناطق پرجمعیت و دچار معضل آلودگی هوا محدود یا ممنوع است.
مصرف مازوت با تولید آلاینده خطرناک اکسیدهای گوگرد میتواند برای شهری مثل اصفهان با شرایط خاص توپوگرافی که وزش باد چندانی را هم نمیتواند داشته باشد به معنی رسیدن به مرز خفگی باشد.
به همین دلیل در سال ۱۳۹۳ رئیس اداره حقوقی حفاظت محیطزیست استان اصفهان از مهروموم ۹۶ مشعل مازوت سوز نیروگاه شهید محمد منتظری اصفهان بهحکم دستگاه قضایی استان خبر داد.
اما در پی سالهای بعد از اجرای این حکم قضایی تا امروز بسته به شرایط شبکه تأمین گاز کشور مخصوصاً در ماههای سرد سال ، این ممنوعیت توسط نهادهایی مانند شورای عالی امنیت ملی برداشته است.
حال این روزها که مجدداً آلودگی هوا در دوماه گذشته (مهر و آبان ۱۴۰۲) شدت گرفته است، ایرنا بهصورت میدانی به سراغ این نیروگاه رفت تا ببیند در شرایط کنونی، سهم این نیروگاه در این وضعیت فعلی آلودگی هوا چقدر است؟؟؟
اصفهان کمترین تعداد روزهای پاک و همچنین میزان بارش سالانه را در مقایسه با سایر کلانشهرها دارد و ویژگیهای جغرافیایی و اقلیمی آن شرایط را برای این کلانشهر سختتر کرده است.
نظر شما