۴ آذر ۱۴۰۲، ۱۰:۳۲
کد خبرنگار: 1459
کد خبر: 85301940
T T
۱۱ نفر

برچسب‌ها

هفت داروخانه گیاه‌پزشکی در گیلان پلمب شد

۴ آذر ۱۴۰۲، ۱۰:۳۲
کد خبر: 85301940
هفت داروخانه گیاه‌پزشکی در گیلان پلمب شد

رشت - ایرنا - رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: در جریان بازدید از داروخانه‌های گیاه‌پزشکی استان در سال جاری نسبت به پلمب هفت داروخانه اقدام شد.

صالح محمدی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون، ۴۳۲ مورد بازدید و بازرسی از داروخانه‌های گیاه‌پزشکی گیلان انجام شد که ۲۸ مورد تخلف گران‌فروشی، ۲۱ مورد مشاهده سموم تاریخ مصرف گذشته و ۱۷ مورد مشاهده سموم قاچاق و تقلبی گزارش شده‌ که با تشکیل پرونده تاکنون هفت داروخانه پلمب شده است.

وی ضمن تقدیر از همکاری سازمان‌های تعزیرات حکومتی، پلیس نظارت بر اماکن ناجا، صنعت، معدن و تجارت و دادستانی برای بهره‌گیری در امر نظارت بر داروخانه‌های گیاه‌پزشکی و جلوگیری از تخلفات و اعمال برخورد قانونی با متخلفان اضافه کرد: تمام این فعالیت‌ها بدلیل حساسیت بالا در راستای تامین امنیت غذایی و سلامت مردم انجام می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به فعالیت ۳۶۳ داروخانه گیاه‌پزشکی در سطح استان خاطر نشان کرد: شهرستان تالش با ۶۹ مورد بیشترین تعداد داروخانه‌‎های گیاه‌پزشکی را دارد ضمن اینکه ۵۸ داروخانه گیاه‌پزشکی در شهرستان رشت فعال است.

محمدی بیان کرد: تمام داروخانه‌های گیاه‌پزشکی در گیلان از مسئول فنی دانش آموخته در رشته‌های گیاه‌پزشکی، زراعت، باغبانی و تولیدات گیاهی برخوردار هستند و سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی مسئول صدور و تمدید مجوز این داروخانه‌ها است؛ سازمان جهادکشاورزی و مدیریت حفظ نباتات این سازمان نیز وظیفه نظارت بر داروخانه‌های گیاه‌پزشکی را بر عهده دارد.

محمدی اظهار کرد: نظارت بر تهیه و تدارک آفت کش‌های مجاز با توجه به نیاز منطقه و فروش آنها تنها بر اساس نسخه‌های گیاه‌پزشکی از مراجع مجاز با رعایت تمامی مقررات و شیوه نامه‌های مربوطه، کنترل و نظارت بر حسن اجرای ضوابط، مقررات و تعرفه‌های مصوب قانونی وزارت جهاد کشاورزی نظارت بر رعایت کلیه موارد ایمنی و بهداشتی و مجهز شدن به سامانه ارتباطی و عضویت در شبکه ملی توزیع و فروش آفت‌کش‌ها ( سامانه مانیتورینگ آفتکش‌ها ) از جمله وظایف داروخانه‌های گیاه‌پزشکی است.

وی بیان کرد: تشخیص و شناسایی عوامل خسارت زای محصولات کشاورزی به منظور ارائه توصیه‌های فنی و فروش سموم با کمترین خطرات زیست محیطی بر اساس لیست سموم مجاز کشور، ثبت فروش روزانه آفتکش‌ها، تنظیم و ارائه گزارش‌های ماهانه با مستندات مربوط به تامین، تدارک و فروش آفت‌کش‌ها به سازمان جهاد کشاورزی و سازمان نظام مهندسی و کنترل دقیق تاریخ انقضاء و صحت تولید سموم و آفت‌کش‎ها از دیگر وظایف داروخانه های گیاه‌پزشکی است.

محمدی با بیان اینکه حفظ نباتات در جهاد کشاورزی از ۲ جنبه بسیار مهم است، افزود: نباتات محلی و بومی که در این منطقه رشد می‌کنند، دارای خصوصیات و ویژگی‌های خاصی هستند و حفظ این نباتات به معنای حفظ تنوع ژنتیک و ارثی زمینه‌ای آن‌ها است که در تولید محصولات کشاورزی این منطقه نقش بسیار مهمی دارد ضمن اینکه حفظ نباتات در کشاورزی گیلان به معنای حفظ محیط زیست و حفاظت از منابع طبیعی است.

گیاه‌پزشکی شاخه‌ای از علوم مرتبط با کشاورزی است که به دنبال گردآوری دانش و اطلاعات مربوط به عوامل آسیب‌رسان گیاهی در ۲ بخش بیماری‌های گیاهی و آفات گیاهی (حشرات) و تشخیص و شناسایی و مدیریت یا کنترل آنها است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی گیلان ضمن هشدار به شالیکاران در زمینه استفاده از سموم تقلبی و نامناسب برای کنترل آفات و بیماری‌های گیاهی و نیز توصیه‌های غیرکارشناسی از آنان خواست به هیچ وجه از این سموم در مزارع برنج استفاده نکنند.

بیشتر بخوانید:

جهاد کشاورزی گیلان نسبت به عرضه و مصرف سموم تقلبی هشدار داد

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha