به گزارش خبرنگار ایرنا چهارمین ستاد بازآفرینی شهری در حالی امروز شنبه به ریاست علیرضا قاسمی فرزاد استاندار همدان و با حضور شهرداران، فرمانداران و نماینده دستگاههای اجرایی برگزار شد که مدیریت ارشد استان با اظهار گلایه از سرعت اجرای طرح، خواستار تسریع در اجرای آن شد.
گزارش مجید صالحی امیر مدیرکل راه و شهرسازی استان همدان از وضعیت شهرستانها در اجرای طرح کارآفرینی شهری نیز نشان از عدم آگاهسازی مطلوب شهروندان در مشارکت و همراهی با شهرداریها داشت.
موضوعی که با واکنش استاندار همدان شد و تاکید کرد ضمن حضور چهره به چهره کارشناسان در منازل شهروندان در مناطق بافت فرسوده، آنان را از طرحهای تشویقی ۱۹ گانه در راستای نوسازی مسکن آگاه کنند.
استاندار همدان در این نشست با تاکید بر اینکه انبوه سازان استان باید در ستادهای تسهیل گری در اجرای طرح بازآفرینی شهری دعوت شوند، خواستار همکاری ویژه میراث فرهنگی و گردشگری همدان در این طرح شد.
علیرضا قاسمی فرزاد همچنین با اشاره به اینکه در بازسازی و نوسازی بافت فرسوده سطح شهر به خصوص در نقاط بافت قدیمی و تاریخی نباید مانع تراشی صورت بگیرد، افزود: در برخی مناطق مانند تپه هگمتانه و آرامگاه باباطاهر که در بافت مرکزی شهر هستند، رعایت حریم در ساخت و سازها لازم است اما نباید در نقاطی که حساسیتی وجود ندارد، مانع از افزایش ارتفاع در ساخت و سازها شد.
وی اضافه کرد: محدوده ۱۰۰ هکتاری مرکز شهر همچون تپه هگمتانه که برای ثبت جهانی منظور شده، نیاز به بازسازی اساسی بازار، کاروانسراها و سایر صنفها دارد چرا که فرسودگی این منطقه چه بسا خطرآفرین بوده و منجر به آسیبهای جانی شوند.
محدوده ۱۰۰ هکتاری مرکز شهر همچون تپه هگمتانه که برای ثبت جهانی منظور شده، نیاز به بازسازی اساسی بازار، کاروانسراها و سایر صنفها دارد چرا که فرسودگی این منطقه چه بسا خطرآفرین بوده و منجر به آسیبهای جانی شوند.
استاندار همدان خاطرنشان کرد: بسته تشویقی کالبدی برای نوسازی بافتهای فرسوده مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری با حمایتهای لازم از ساکنان، سازندگان و انبوهسازان در ۱۹ بند ابلاغ شده و فرمانداریها و شهرداریها باید در اجرای آن توجه ویژه داشته باشند.
وی با بیان اینکه باید عقب افتادگی در اجرای بازآفرینی شهری را با یک حرکت جهادی جبران کنیم، بیان کرد: هم اکنون در شهر همدان ۲ هزار هکتار بافت فرسوده داریم که به منظور مشارکت شهروندان ساکن در آنها در اجرای بازآفرینی شهری باید هرگونه تشویق با تبلیغات و آگاهسازی انجام شود.
۱۴ هزار واحد تولید مسکن سهم همدان در بافت فرسوده
مدیرکل راه و شهرسازی همدان نیز در این نشست گفت: ۱۴ هزار واحد تولید مسکن سهم این استان در طرح بازآفرینی شهری در بافت فرسوده است.
مجید صالحی امیر افزود: هفت شهر همدان مشمول طرح بازآفرینی شهری هستند که همدان و ملایر بیشترین سهم را دارند و نیاز است نسبت به اطلاع رسانی مناسب به شهروندان تبلیغ گسترده صورت بگیرد.
وی اضافه کرد: میزان آمار بارگزاری شده در صدور پروانه در سامانه بازآفرینی شهری مطلوب نیست و نیاز به اهتمام ویژه دستگاههای اجرایی به خصوص شهرداریها داریم.
صالحی امیر بیان کرد: بیشترین تعهد مختص همدان و ملایر است و آمار ثبت شده در صدور پروانه ساختمانی قابل قبول نیست و کار باید با سرعت بیشتری انجام شود.
وی، خواستار تشکیل نشست بازآفرینی به صورت ماهیانه شد و افزود: فرمانداران در اجرای این طرح پیگیری لازم را داشته باشند و گزارش ماهیانه صورت میگیرد.
پیشنهاد شهردار همدان استانی شد
شهردار همدان در این نشست از تشکیل ستاد ویژه بازآفرینی شهری خبر داد و گفت: این ستاد با حضور کارشناسان خبره در شهرداری تشکیل خواهد شد.
سیدمسعود حسینی افزود: طرح مطالعاتی در نقاط بافت فرسوده در حال انجام است و با کمک معتمدین محلات نسبت به آگاهسازی مردم در امتیازهای تشویقی در اجرای طرح بازآفرینی شهری اقدامات لازم صورت گرفته است.
وی بیان کرد: تبلیغات محیطی و اطلاع رسانی با استفاده از ابزارهای موجود و نیز کمک رسانهها نیز برنامه ریزی شده و ظرف هفته جاری انجام خواهد شد.
رئیس انجمن انبوهسازان همدان نیز خواستار ابلاغ بندهای تشویق طرح بازآفرینی شهری شد و افزود: ایجاد دفتر ستاد اجرایی طرح بازآفرینی شهری در شهرها ضروری است.
محمدصادق پارسا مهر افزود: بافت تاریخی، بافت فرسوده و بازآفرینی سه تعریف متفاوت دارد و انتظار داریم مسوولان اجرایی در نحوه همکاری و اجرای طرح نشستهای تخصصی را برگزار کنند.
وی اضافه کرد: آماده هرگونه همکاری در اجرای طرح بازآفرینی شهری هستیم اما باید در حمایت از انبوه سازان به ویژه تسهیلات پرداختی توجه لازم صورت بگیرد.
اطلاع رسانی مهم ترین رکن اجرای طرح بازآفرینی شهری
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان نیز در این نشست گفت: اطلاع رسانی شهروندان مهم ترین رکن در اجرای طرح بازآفرینی شهری است.
محسن معصوم علیزاده افزود: مردم باید با تسهیلات تشویقی ۱۹ گانه دولت در این بخش آگاهی لازم را داشته باشند و ضوابط تشویقی در بافتهای تاریخی نیز مشخص شده است.
وی اضافه کرد: در راستای احیا و نوسازی بافتهای تاریخی جبران حقوق مالکان، اعطای زمین، معافیتهای مالیاتی و سایر طرحهای تشویقی باید منظور شود.
معصوم علیزاده در خصوص ارتفاع در ساخت و سازها در بافت مرکزی شهر همدان، ادامه داد: شهر همدان دارای ۵۰۰ هکتار بافت تاریخی در مرکز است و هرگونه ارتفاع در ساخت و سازها قوانین خاص خود را دارد اما در حد امکان همکاری لازم را با شهروندان خواهیم داشت.
استان همدان ۴ هزار و ۳۸۵ هکتار بافت فرسوده دارد.
به گزارش ایرنا، بازآفرینی شهری به مجموع نگرش ها و اقدامات جامع و یکپارچه برای حل مسایل و مشکلات شهری مناطق هدف است که در نهایت به یک پیشرفت پایدار اقتصادی، کالبدی، اجتماعی و محیطی می انجامد.
نظر شما