به گزارش ایرنا، یانگ ونمینگ رییس انجمن دوستی چین با سایر کشورها در چهاردهمین نشست مشترک سالیانه انجمن های دوستی ایران در سخنانی، روابط چین و ایران را همواره و پیوسته رو به جلو دانست.
وی همچنین تصریح کرد، در مواجهه با وضعیت پیچیده تغییرات جهانی، تغییرات دورانی و تغییرات تاریخی، چین و ایران از همدیگر حمایت می کنند.
به گفته رییس انجمن دوستی چین با سایر کشورها، ایران و چین با تشریک مساعی، با فراگیری کرونا مبارزه کردند، اعتماد متقابل راهبردی را به طور مستمر تحکیم کرده است و همکاری های عملی را به طور پیوسته به جلو پیش برده اند.
مشروح سخنرانی یانگ ونمینگ رییس انجمن دوستی چین با سایر کشورها در پی می آید:
جناب آقای بروجردی رئیس محترم انجمن دوستی ایران و چین
جناب آقای یانگ وان مینگ رئیس محترم انجمن دوستی با کشورهای خارجی خلق چین،
میهمانان عزیز، خانم ها و آقایان،
روز بخیر! خیلی خوشحالم که در چهاردهمین جلسه سالانه انجمن های دوستی چین و ایران شرکت می کنم و با بسیاری از دوستان قدیمی ملاقات می کنم. در سه سال اخیر، این اولین بار است که این جلسه به صورت آفلاین برکزار می شود و فرصتی را برای دوستان فراهم کرده است که بتوانیم رو به رو صحبت کنیم. من برای این امر تبریک می گویم.
روابط کشور ها به دوستی مردم با مردم بستگی دارد. چین و ایران دو کشور با تمدن باستان هستند، ارتباطات مردم دو کشور دارای تاریخ طولانی است. در سال های اخیر، با تلاش مشترک چین و ایران، دوستی سنتی دو کشور به طور مداوم تعمیق شده است. بعد از پایان فراگیری کرونا، مبادلات دو کشور در همه سطوح دارای کانال های بیشتر شده، حوزه های تبادلاتی مداوما در حال گسترش بوده و محتوای همکاریها به طور فزایندهای عمیقتر شده است. انجمن دوستی با کشورهای خارجی خلق چین و انجمن دوستی ایران و چین متعهد به تقویت تفاهم و دوستی بین مردم چین و ایران هستند و تلاش های بی وقفه ای برای ارتقای توسعه روابط دوجانبه و همکاری های عملی دو کشور در زمینه های مختلف انجام داده اند و به دستآورد های فراوانی دست یافته اند. بنده مایلم از همه شما در اینجا و از همه دوستانی که مدت هاست به توسعه دوستی چین و ایران پایبند بوده اند، احترام و تشکر صمیمانه خود را اعلام کنم.
در سالهای اخیر، وضعیت بینالمللی دچار تغییرات عمیق و پیچیدهای شده است، اما روابط چین و ایران همواره بهطور پیوسته رو به جلو بوده است. همانطور که جناب آقای شی جین پینگ فرمودند، در مواجهه با وضعیت پیچیده تغییرات جهانی، تغییرات دورانی و تغییرات تاریخی، چین و ایران از همدیگر حمایت می کنند. دو کشور با تشریک مساعی، با فراگیری کرونا مبارزه کردند، اعتماد متقابل راهبردی را به طور مستمر تحکیم کرده است و همکاری های عملی را به طور پیوسته به جلو پیش برده اند. با یکدیگر منافع مشترک را ترویج کرده، از برابری و عدالت بین المللی حمایت کرده و صفحه جدیدی از دوستی چین و ایران را ترسیم کشورهای خارجی خلق چین و انجمن دوستی ایران و چین متعهد به تقویت تفاهم و دوستی بین مردم چین و ایران هستند و تلاش های بی وقفه ای برای ارتقای توسعه روابط دوجانبه و همکاری های عملی دو کشور در زمینه های مختلف انجام داده اند و به دستآورد های فراوانی دست یافته اند. بنده مایلم از همه شما در اینجا و از همه دوستانی که مدت هاست به توسعه دوستی چین و ایران پایبند بوده اند، احترام و تشکر صمیمانه خود را اعلام کنم.
در سالهای اخیر، وضعیت بینالمللی دچار تغییرات عمیق و پیچیدهای شده است، اما روابط چین و ایران همواره بهطور پیوسته رو به جلو بوده است. همانطور که جناب آقای شی جین پینگ فرمودند، در مواجهه با وضعیت پیچیده تغییرات جهانی، تغییرات دورانی و تغییرات تاریخی، چین و ایران از همدیگر حمایت می کنند. دو کشور با تشریک مساعی، با فراگیری کرونا مبارزه کردند، اعتماد متقابل راهبردی را به طور مستمر تحکیم کرده است و همکاری های عملی را به طور پیوسته به جلو پیش برده اند. با یکدیگر منافع مشترک را ترویج کرده، از برابری و عدالت بین المللی حمایت کرده و صفحه جدیدی از دوستی چین و ایران را ترسیم کرده اند.
سال ۲۰۲۳ در تاریخ روابط چین و ایران از اهمیت بالایی برخوردار است. در ماه فوریه، جناب آقای رئیسی رئیس جمهور ایران با موفقیت به چین سفر کردند. طی این سفر، سران دو کشور ملاقات گسترده و عمیقی را انجام دادند و در همکاری های چین و ایران به اجماع جدیدی رسیدند و شاهد امضای یک دسته اسناد مهم همکاری دوجانبه بودند که راهنمای راهبردی مهمی برای توسعه روابط دو کشور ارائه کرده است. طی نشست سران بریکس در ماه اوت، سران دو کشور مجددا ملاقات کردند، شرایط اجرایی همه بخش ها را به طور کامل تعیین کردند، مسیر مشارکت راهبردی جامع چین و ایران را برای دستیابی به دستاورد های بیشتر مشخص کردند و برای ترویج کار ها در همه زمینه ها راهنمایی اصولی ارائه دادند.
در سال جاری، طرفین با تمام تلاش اجماع سران دو کشور را اجرا کردند و توسعه و تعمیق ارتباطات و همکاری ها در حوزه های مختلف را ارتقا بخشیدند. در حوزه سیاست، دو کشور کماکان در موضوعات منفعت محور حامی یکدیگر هستند، باهم با مداخله خارجی مخالفت می کنند، اقدامات یکجانبه گرایی و هژمونیک را محکوم می کنند و از حاکمیت، امنیت، منافع توسعه چین و ایران و منافع مشترک کشور های در حال توسعه و برابری و عدالت بین المللی دفاع می کنند. در حوزه همکاری های عملی، جایگاه چین به عنوان بزرگترین شریک تجاری، بزرگترین مقصد صادراتی و دومین مبدا وارداتی ایران همچنان باقی مانده است. در حوزه همکاری های چندجانبه و امور منطقه ای، با تلاش مشترک چین، ایران و عربستان، روابط ایران و عربستان از سر گرفته شد و جریان آشتی در خاور میانه به ارمغان آورده شد که این موضوع صلح و ثبات منطقه را تقویت کرده است. با دستیابی ایران به عضویت رسمی سازمان همکاری شانگهای و سازوکار همکاری بریکس، چین و ایران کماکان همکاری در سطح های چندجانبه را ارتقا می بخشند و توسعه سالم و قوی چندجانبه گرا را ترویج می کنند.
مبادلات و همکاری های دو طرف در حوزه های مردمی و فرهنگی بیش از پیش چشم نواز است. هیئت های چین و ایران از حوزه های مختلف فرهنگی، جوانان، ورزشی، آموزشی و خبرنگاری و سایر حوزه ها به طور مکرر به کشور یکدیگر سفر می کنند و اعضای کمیته بانوان انجمن دوستی ایران و چین نیز در چند روز آینده از شانگهای دیدن خواهند کرد. تبادلات و همکاری های دوستانه دو کشور در زمینه گردشگری از شتاب قوی برخوردار است. از زمانی که چین ایران را در دومین دسته از کشورهای پایلوت برای ازسرگیری گردشگری گروهی برون مرزی در ماه مارس گنجانده است، نزدیک به ۵۰۰ هزار گردشگر چینی از ایران بازدید کرده اند که این میزان برابر با سطح پیش از فراگیری کرونا است و به طور موثر درک متقابل و دوستی بین مردم دو کشور را تقویت می کند. سفارت چین در ایران نیز فعالانه اقداماتی برای تسهیل ارائه روادید را اتخاذ می کند تا تبادلات و همکاری های مردم دو طرف را ترویج کند.
انجمن های دوستی و استان و شهر های خواهرخوانده دو کشور به عنوان سکوی مهم ارتباطات مردمی، سهم مهمی برای دوستی مردم چین و ایران ایفا کرده اند. در سال جاری، استان های مربوطه دو کشور به طور کامل نشاط خود را به کار انداخته اند تا کار های دوستانه مردمی در سطوح گوناگون و حوزه های گسترده را به انجام برسانند. از یک طرف، سفر متقابل هیات های دولتی را ترویج می کند، به بحث و تبادل نظر اهداف همکاری می پرادازد و اسناد همکاری مربوطه را به امضا می رساند؛ از طرف دیگر، سفر متقابل هیات شرکت ها و حضور در نمایشگاه ها را سازماندهی می کند، مذاکرات صنعتی و پروژه ای بین استان ها و شهرهای مربوطه دو کشور را ارتقاء می دهد، بخشی از نتایج همکاری عملی را ترویج می دهد و بنیاد روابط دوستانه مردم محلی را تحکیم می کند.
چینی ها می گویند: «برای آشنایی با مردم باید دل آنها را شناخت.» و در ایران هم یک ضرب المثل هست که می گویند: «دل به دل راه دارد.» بنیان افکار عمومی در مورد دوستی چین و ایران راه را در دل مردم دو کشور گذاشته و باعث شده است که دو کشور دست در دست هم پیش بروند. در حال حاضر، روابط چین و ایران در نقطه شروع تاریخی جدیدی قرار دارد که فرصتی مغتنم برای انجمن های دوستی دو کشور و استان ها و شهرهای خواهرخوانده دو کشور است تا در مورد دوستی، همکاری و آینده ی دوستانه تبادل نظر کنند. سفارت چین در ایران تمام تلاش خود را برای اجرای اجماع مهم سران دو کشور به کار خواهد گرفت و فعالانه ارتقای همکاری های دو کشور در زمینه های مختلف را ادامه خواهد داد. من همچنین صمیمانه امیدوارم و معتقدم که مردم از همه اقشار دو کشور باهم همکاری کنند و از نقش مثبت انجمن های دوستی و استان ها و شهر های خواهر استفاده کنند تا سهم بزرگتری برای ترویج تبادلات مردمی و درک متقابل مردم را ادا کنند و به توسعه مشارکت راهبردی جامع چین و ایران در سطح بالا کمک نمایند. تشکر می کنم!
نظر شما