به گزارش خبرنگار ایرنا، یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا که خواست نامش بیان نشود، دوشنبه شب به خبرنگاران، گفت: بلینکن در این سفر با سران و رهبران کشورها درباره «آینده غزه و نیاز به تشکیل یک کشور مستقل فلسطینی» گفت وگو خواهد کرد.
این مقام آمریکایی همچنین گفت که هدف از سفر بلینکن تداوم تلاشها برای جلوگیری از گسترش درگیری" میان اسرائیل و حماس است.
به گفته وی، بلینکن همچنین در این سفر بر "حفظ افزایش کمک های بشردوستانه غزه، تضمین آزادی همه گروگان ها و بهبود حفاظت از غیرنظامیان در غزه تاکید خواهد کرد."
پیش از این، تارنمای آمریکایی آکسیوس اعلام کرد ه بود آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه دولت بایدن برای چهارمین بار و همزمان با اجرای توافق مبادله اسرا میان اسرائیل و حماس و وقفه چند روزه جنگ علیه غزه به تل آویو سفر می کند.
به گزارش ایرنا، پایگاه خبری آکسیوس به نقل از دو منبع آگاه نوشت: بلینکن در حال برنامهریزی است تا هفته آینده برای گفتگو با مقامات اسرائیلی و فلسطینی درباره جنگ غزه، به اسرائیل سفر کند.
این رسانه آمریکایی افزود: این چهارمین سفر وزیر خارجه آمریکا به اسرائیل از زمان حمله حماس در هفتم اکتبر اکتبر خواهد بود. این سفر ممکن است در میانه اجرای توافق مبادله اسرا بین اسرائیل و حماس و همچنین وقفه چند روزه چنگ در نوار غزه انجام شود.
به گزارش ایرنا، جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) و رژیم اسرائیل، سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری با آتش بس موقت ۴ روزه موافقت کردند که ۵۰ اسیر زن و کودک اسرائیلی زیر ۱۹ ساله در مقابل ۱۵۰ زن و کودک زیر ۱۹ ساله فلسطینی بر اساس سوابق اسارت آنها آزاد خواهند شد. تعداد آزادشدگان در مراحل بعدی اجرای توافق، افزایش خواهد یافت.
آتشبس موقت چهار روزه میان رژیم اسرائیل و جنبش مقاومت حماس در نوار غزه از ساعت ۷ صبح جمعه برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳ و سوم آذرماه ۱۴۰۲ آغاز شد. این آتش بس موقت قرار بود روز پنجشنبه ساعت ۱۰ به وقت محلی در غزه اجرایی شود که به دلیل آنچه مسائل فنی و لجستیک عنوان شده با یک روز تاخیر از امروز جمعه در غزه اجرایی شد.
به دنبال پایان مهلت توافق آتشبس موقت چهار روزه میان اسرائیل و حماس، قطر به عنوان یکی ازکشورهای میانجی اعلام کرد که توافق حماس و تل آویو برای تمدید آتش بس به مدت ۴۸ ساعت حاصل شده است.
جنبش حماس هم اعلام کرد که با قطر و مصر در مورد تمدید آتشبس بشردوستانه موقت برای دو روز دیگر بر اساس همان شروط آتشبس قبلی به توافق رسید.
گروههای مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکنندهای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند و این رژیم برای تلافی و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاههای نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه بوده و حمایت غرب از این رژیم به بهانه دفاع از خود، عملا چراغ سبز و مجوزی برای تل آویو در ادامه کشتار بیرحمانه کودکان و زنان فلسطینی داده است.
نظر شما