دهقانی: برخی مدیران هنوز به توانمندی‌های داخلی شک دارند

تهران- ایرنا- معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس جمهور گفت: جریان خودباوری هر روز در کشور پررنگ‌تر می‌شود اما برخی مدیران هنوز به توانمندی‌های داخلی شک دارند.

به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، روح الله دهقانی صبح امروز سه شنبه در مراسم رونمایی از محصول راهبردی نانوکاتالیست در جمع خبرنگاران اظهار داشت: آن دسته از مدیرانی که بعضا به توانمندی های داخل شک دارند و تا از خارجی ها ناامید نشوند، سراغ داخلی ها نمی آیند، قبل از آنکه عزت ملی و اقتدار ملی را خرج کنند، سراغ نخبگان و تولیدکنندگان داخلی بیایند.

وی تاکید کرد: توان داخلی از توان تعارف و تعریفی گذشته، توان عملیاتی است و اگر نباشد کشور زمین می خورد.

دهقانی فیروزآبادی با اشاره به رونمایی از محصول راهبردی نانوکاتالیست اظهار داشت: وقتی می گوییم فناوری نانو، یک جلوه آن همینجاست؛ یعنی یک کاتالیستی که از ۲۸ درصد نقره استفاده می کند، می تواند با همان کیفیت بلکه بهتر از آن، با ۱۸ درصد وزنی نقره همان عملکرد را داشته باشد؛ این ارزان تر شدن کاتالیست به معنای مقاومت اقتصاد کشور و صنعت پتروشیمی و نفت با شرایط خاص تحریم است. 

وی، تحول فناورانه امروز کشور را حاصل عزم و اراده فعالان عرصه دانش، فناوری و نوآوری این سرزمین دانست و افزود: مردان و زنان اراده‌مند و باایمانی در این کشور زیسته و حضور دارند که لذت زندگی را در زیر بار زحمات و تلاش مستمر برای اعتلای کشور می‌دانند. بار پیشرفت و تحول کشور بر دوش این بزرگ‌مردان و زنان بوده است. 

دهقانی فیروزآبادی ادامه داد: مَثَلی هست که می‌گوید هرچه رقیب سرسخت تر باشد، مبارزه شیرین تر است. ایرانیان از دیرباز مردان و زنان میدان‌های دشوار بوده‌اند و به صورت ذاتی و ژنتیکی برای کارهای سخت و چالش‌آفرین توانمند هستند، به طوری‌که در راه روشن‌تر شدن افق آینده و مسیر پیش روی آیندگان با گام های مستحکم و اراده‌ای پولادین، از هیچ‌کوششی فروگذار نمی‌کنند. دستاوردهای شرکت‌های دانش‌بنیان از جمله این شرکت گواهی بر این مدعاست.

۳۰۰ میلیون دلار کاهش ارزبری 

معاون علمی رییس جمهور گفت: اینکه یک شرکت با استفاده از فناوری نانو توانسته فناوری‌های صنعت پتروشیمی و تولید کاتالیست‌های استراتژیک را محقق کند، اقدامی ارزشمند و ماحصل رویکرد دانش‌بنیانی کشور است. 

دهقانی فیروزآبادی با بیان اینکه کاتالیست‌های تولیدشده توسط شرکت دانش‌بنیان اکسیر نوین فرآیند آسیا، توانسته زمینه ساز ۳۰۰ میلیون دلار کاهش ارزبری و صرفه جویی ارزی شود، افزود: این موضوعی افتخارآفرین و یک تحول برای کشور است و امید دارم همان طور که جریان استفاده از فناوری در کشور پررنگ‌تر می‌شود، برخی از مدیران صنایع که صرفاً تا از جریان واردات و خارجی ها ناامید می‌شوند به تولید داخل و حمایت از فناوران داخلی روی می آورند نیز به این عرصه باور داشته باشند.

به گزارش ایرنا، در این مراسم از چهار محصول و فناوری استراتژیک نانوفناورانه صنعت پتروشیمی رونمایی شد.

کاتالیست اتیلن اکساید، کاتالیست تبدیل استیلن در جریان اتیلن (استیلن کانورتور)، کاتالیست ایزومریزاسیون زایلن ها و اتیل بنزن به پارازایلین و بومی سازی فناوری تولید نفت کوره کم سولفور در این مراسم رونمایی شدند.

کاتالیست تبدیل استیلن در جریان اتیلن برای پتروشیمی‌های گچساران، بندر امام خمینی (ره)، ایلام و امیرکبیر کاربرد دارد و در حال حاضر در پتروشیمی گچساران مورد استفاده قرار می‌گیرد. این کاتالیست یکی از مهم ترین و حساس‌ترین کاتالیست های گروه فلزات گران بها است که در پتروشیمی‌های تولید اتیلن به کار گرفته می‌شود. ۸۰ درصد این کاتالیست از نقره است و مصرف سالانه آن در کشور حدود ۲۰۰ تن بوده که از لحاظ هزینه بیش از ۶۰ میلیون یورو را شامل می‌شود.

کاتالیست ایزومریزاسیون زایلن ها و اتیل بنزن به پارازایلین در پتروشیمی بوعلی سینا کاربرد دارد و در حال حاضر ۷۶ تن کاتالیست در این پتروشیمی شارژ شده است.

شرکت اکسیر نوین فرآیند آسیا به عنوان اولین تولیدکننده این نوع کاتالیست موفق به راه اندازی خط تولید با ظرفیت ۲ تن در روز شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha