به گزارش ایرنا، محمد کاظم منزوی روز سهشنبه در دومین نشست تدوین طرحهای پیشنهادی سرمایهگذاری چهارمحال و بختیاری، اولویت و رویکرد اصلی دولت را جذب سرمایهگذار و حمایت از بخش خصوصی اعلام کرد و افزود: با حمایت از سرمایهگذاران و کارآفرینان، علاوه بر ایجاد اشتغال پایدار و توسعه، رونق فضای کسب و کار نیز فراهم میشود.
وی افزود: فرصتهای سرمایهگذاری با احراز صلاحیتهای مالی، فنی و تضمینهای لازم به کارآفرینان و سرمایهگذاران ارائه میشود.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی چهارمحال و بختیاری نیز در این جلسه با بیان اینکه جذب سرمایهگذار یکی از ملزومات برای توسعه در هر استانی است، اظهار داشت: با توجه به جلسه برگزار شده در نهاد ریاستجمهوری مقرر شد، بسته سرمایهگذاری استان تهیه و در اختیار سرمایهگذاران قرار دهد.
شهرام زارع فارسانی افزود: بهنظر میرسد باید در هر حوزه ۲ پروژه شاخص با ارزش افزوده اقتصادی در بسته سرمایهگذاری چهارمحال و بختیاری به سرمایهگذاران پیشنهاد داده شود.
زارع با تاکید بر اینکه جذب سرمایهگذار از بخش خصوصی جهت اجرای طرحهای سرمایهگذاری بسیار موثرتر از هُلدینگهای دولتی است، خاطرنشان کرد: به برخی از حوزههای سرمایهگذاری در استان در سالیان گذشته توجه جدی صورت نگرفته است، برای مثال در استان با کمبود سردخانه مواجه هستیم و نیاز است در این حوزه سرمایهگذاری صورت بگیرد و تقاضا برای استفاده از سردخانه وجود دارد.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان نیز در این نشست گفت: در راستای تسهیل سرمایهگذاری و انجام سرمایهگذاریهای هدفمند و مورد نیاز استان در قالب سند آمایش و سند زنجیرههای ارزش راهبردی فرصت های سرمایهگذاری در بخشهای صنعت، معدن، تجارت شناسایی و تدوین شده است.
فضل الله رحمتی افزود: در کنار فرصتهای سرمایهگذاری تهیه شده توانمندیها، مشوقها و ظرفیتهای سرمایهگذاری استان نیز پیش بینی شده است.
وی گفت: برخورداری از شهرکهای صنعتی، واحدها و طرح های تولیدی متعدد، فعالان بخش خصوصی، نیروی کار فراوان، وجود شرکتهای دانش بنیان موقعیت بسیار خوبی برای توسعه اقتصادی و سرمایهگذاری در استان ایجاد کرده است.
رحمتی تاکید کرد:هماکنون ۱۰ پتانسیل صنعتی و پنج واحد صنعتی قابل واگذاری استان امکان سنجی شده است.
وی گفت: این پتانسیلها در زمینه تولید استارترهای لبنی، پروبیوتیک، تولید پودر آب پنیر گرید دارویی، مواد اولیه پایه مکملها، آسانی گیاهی، خشک کن خورشیدی هیبریدی، باتری آلکالاین و باتری لیتیوم و مبدلهای برقی امکانسنجی شده است.
رحمتی تصریح کرد: حوزه صمت دارای فرصتهای متعدد سرمایهگذاری است که با شناسایی، امکان سنجی و برنامهریزی بر روی این فرصتها جهت جذب سرمایهگذار، موجبات رشد، پیشرفت و توسعه همه جانبه استان و افزایش آمار اشتغال فراهم می شود.
رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت:سرمایهگذاری در بخش کشاورزی، علاوه بر اینکه موجب رشد تولید و اشتغال در اینبخش میشود، با توجه به ارتباطات مختلف این بخش با دیگر بخشها، به رشد تولید و اشتغال در بخشهای دیگر نیز کمک میکند.
حسین برزگر افزود: با توجه به اینکه بیشتر فعالیتهای کشاورزی در مناطق روستایی انجام میشود ، گسترش سرمایهگذاری در این بخش، باعث ایجاد فرصتهای شغلی بیشتر در مناطق روستایی و جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها میشود.
وی ادامه داد: سودآوری فعالیتهای کشاورزی، بیشترین اثر را بر تشویق سرمایهگذاری در این بخش میگذارد و در مرحله دوم، اعتبارات اعطایی بانکها به بخش کشاورزی نیز دارای تأثیر نسبت زیادی بر سرمایهگذاری در بخش کشاورزی است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان افزود:با توجه به بالا بودن کارایی سرمایهگذاری و وضعیت مطلوببهرهوری نیروی کار و سرمایه در بخش کشاورزی نسبت به بخشهای دیگر، امکان بالقوه جذب سرمایهدر این بخش وجود دارد که در صورت فراهم آمدن وضعیت مناسب، این امر تحقق خواهد یافت.
به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری ۳۲ شهرک و ناحیه صنعتی مصوب دارد که هماکنون ۲۲ شهرک و ناحیه صنعتی استان آمادگی واگذاری زمین به متقاضیان سرمایهگذاری در بخشهای تولیدی مختلف وجود دارد.
نظر شما