ضرورت افزایش سعه‌صدر دانشگاه‌ها برای ایجاد شور انتخاباتی در دانشجویان

تهران - ایرنا - وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برنامه‌ریزی‌های دقیق برای برگزاری مراسم گرامیداشت ۱۶ آذر روز دانشجو را ضروری دانست و گفت: روسای دانشگاه‌ها برای افزایش شور و نشاط فرهنگی، سیاسی و انتخاباتی در دانشگاه‌ها باید همفکری و هم‌افزایی داشته باشند و تحمل و سعه صدر آنها بالا برود.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از وزارت علوم، محمدعلی زلفی‌گل در نشست با تعدادی از روسای دانشگاه‌ها به پیام امام خمینی (ره) در خصوص تشکیل بسیج دانشجویی و طلاب و تاکید بر مطالعه آن اشاره کرد و افزود: امام راحل در این پیام می‌فرمایند اگر در کشوری ندای دلنشین تفکر بسیبج طنین‌انداز شد، چشم طمع دشمنان و جهان خواران از آن دور خواهد ماند.

وی یادآور شد: امام خمینی (ره) در این پیام به بسیجیان تاکید می‌کنند که پاسدار اصول نه شرقی، نه غربی باشند و اگر مسئولان نظام اسلامی از آنها غافل شوند به آتش الهی خواهند سوخت.

وزیر علوم در مورد انتخابات مجلس شورای اسلامی نیز به چند نکته اشاره کرد و گفت: برای ایجاد شور و نشاط باید تحمل و سعه صدر دانشگاه بالا برود.

زلفی‌گل خطاب به روسای دانشگاه‌ها تاکید کرد: تریبون آزاد در دانشگاه‌ها را با مدیریت برگزار کنید. برنامه شور و نشاط انتخاباتی را به گونه‌ای در نظر بگیرید که جنبه افزایش سواد اجتماعی و دانایی انتخابات در آن لحاظ شود و از این طریق یک کلاس سواد اجتماعی برای دانشجویان باشد.

وی همچنین به روسای دانشگاه‌ها تاکید کرد: از معاونت‌های فرهنگی دانشگاه‌ها بخواهند برای انجمن‌های علمی، تشکل‌ها، سمن‌ها، هیئات مذهبی و حتی کانون‌های صنفی هر کدام نسخه ویژه برای انتخابات طراحی کنند و تبلیغات محیطی هم جدی گرفته شود. همچنین برای رویداد ۱۶ آذر برنامه‌ریزی‌های لازم با کمک تشکل‌ها انجام شود.

وزیر علوم به تشکیل قرارگاه جهاد تبیین در این وزارتخانه اشاره کرد و یادآور شد: افتخارات دانشگاه‌ها باید بیان و مطرح شود. تلویزیون اینترنتی، یکی از نمونه‌های خوب اقدامات در این زمینه است.

تحمل و سعه صدر دانشگاه‌ها برای ایجاد شور و نشاط در دانشجویان افزایش یابد

زلفی‌گل با تشریح دو اقدام مثبت معاونت فرهنگی وزارت علوم افزود: راه‌اندازی سامانه فرنما و ایجاد کارنامه فرهنگی دانشجویی فرنامه است که آمار به‌روز فعالیت‌های فرهنگی دانشگاه‌ها را در آن می‌توان دید و باید این دو اقدام را در روز دانشجو و شوراهای فرهنگی دانشگاه‌ها اشاره کرد تا دانشجویان به‌ خوبی از آن مطلع شوند.

وی همچنین اظهار داشت: اعتباری که قرار بود به استادان دانشگاه پرداخت شود، در حال نهایی شدن است. بر همین اساس طی هفته‌های آتی برای هر عضو هیات علمی رشته‌های طبیعی ۶۰ میلیون تومان، هر عضو هیات علمی رشته‌های نظری ۳۰ میلیون تومان به حساب دانشگاه‌ها واریز می‌شود. دانشگاه‌هایی که هنوز کارت پژوهانه دریافت نکرده‌اند باید آن را تهیه کنند و این پول به حساب کارت پژوهانه ریخته شود.

وزیر علوم خواستار مشارکت بیشتر دانشجویان در امور دانشگاه مانند هفته پژوهش و روز دانشجو شد و گفت: اگر این کار انجام شود، همه برنامه‌ها و جلسات و برنامه‌ها به بهترین نحو ممکن انجام می‌شود. باید مشارکت کارکنان را هم جدی گرفت.

زلفی‌گل با یادآوری ابلاغ دستورالعمل انتخاب دانشجویان سرآمد، افزود: اگر دانشجویان برتر هر دوره ورودی در هفته پژوهش امسال معرفی شوند، باعث شور و نشاط در محیط دانشگاه و تشویق بقیه دانشجویان خواهد بود.

وی اظهار داشت: بورس صنعت را که سال گذشته جدی‌تر گرفتیم، نتایج مثبتی داشت. دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای و علمی‌کاربردی هم در این زمینه اقدامات خوبی داشتند. روسای دانشگاه‌ها با صنایع مختلف باید جلساتی برگزار کنند و بیشتر ارتباط بگیرند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha