قدیمی‌ترین گروه شبه‌نظامی در «مانی‌پور» با دولت هند به صلح رسید

تهران- ایرنا- وزیر کشور هند گفت: «جبهه متحد آزادی‌بخش ملی»، قدیمی‌ترین گروه شبه‌نظامی در ایالت مانی‌پور، توافقنامه صلحی را با دولت مرکزی امضا کرد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از هندوستان تایمز، آمیت شاه، وزیر کشور هند روز چهارشنبه در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: یک نقطه عطف تاریخی به دست آمد! تلاش های بی وقفه دولت نارندرا مودی برای برقراری صلح دائمی در شمال شرق هند، با امضای توافقنامه صلح توسط «جبهه متحد ملی آزادیبخش ملی» (UNLF) امروز در دهلی نو، امضا شد و فصل جدیدی از تحقق وعده های نخست وزیر را گشود.

وی افزود: قدیمی ترین گروه مسلح مستقر در دره مانی‌پور، موافقت کرده است که خشونت را کنار بگذارد و به جریان صلح بپیوندد، من به آنها برای ورود به روندهای دموکراتیک خوش‌آمد می گویم و برای آنها در مسیر صلح و پیشرفت آرزوی بهترین ها را دارم.

به گزارش هندوستان تایمز، این توافق صلح چند روز پس از آن صورت گرفت که «جبهه متحد ملی آزادیبخش ملی» به همراه چندین سازمان افراطی دیگر توسط وزارت امور داخلی (MHA) ممنوع الفعالیت اعلام شد. این تصمیم پس از آن گرفته شد که دولت مرکزی هند احساس کرد این سازمان ها در حال انجام حملات و کشتار نیروهای امنیتی، پلیس و غیرنظامیان در مانی‌پور و همچنین فعالیت هایی هستند که به حاکمیت و یکپارچگی هند آسیب می رساند.

«جبهه متحد ملی آزادیبخش ملی» که در ۲۴ نوامبر ۱۹۶۴ تحت فرمان آریمبام سامرندرا سینگ تأسیس شد، قدیمی ترین گروه شورشی میتی، بزرگترین و مسلط ترین گروه قومی ایالت مانیپور در شمال شرقی هند، است.

این گروه در دهه های ۷۰ و ۸۰، بیشتر بر بسیج نیروهای خود و جذب افراد جدید متمرکز بود و در سال ۱۹۹۰، تصمیم گرفت یک مبارزه مسلحانه را برای آزادی مانی‌پور از هند آغاز کند و در همان سال شاخه ای مسلح به نام ارتش خلق مانی‌پور (MPA) تشکیل داد.

به گزارش ایرنا، درگیری‌های قومیتی خشونت باری که در سوم ماه مه (۱۳ اردیبهشت) سال جاری در مانی‌پور رخ داد، تا کنون منجر به کشته شدن بیش از ۱۸۰ نفر و زخمی شدن چند صد نفر شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha