به گزارش ایرنا، معاون امنیتی و انتظامی استاندار خراسان رضوی روز پنجشنبه در این رزمایش گفت: منشأ این بیماری مشترک بین انسان و دام، کنه کریمه کنگو است و این رزمایش برای ارزیابی مقابله در شرایط واقعی است تا اگر شاهد وقوع این بیماری بودیم بیشترین هماهنگی وجود داشته باشد و نقاط آسیب نیز شناسایی و برطرف شود.
محمد زهدی افزود: همه دستگاهها برابر برنامه و اقدامات مشخص باید از وظیفه خود مطلع باشند و هر دستگاه وظیفه خود را به خوبی انجام دهد تا برگزاری این رزمایش به ارزیابی تمام دستگاه ها منتهی شود و امکان رفع نواقص صورت پذیرد.
وی ادامه داد:مستند سازی این رزمایش باید به شکل دقیقی انجام شود تا شاهد ارزیابی به صورت دقیق باشیم.
معاون استاندار خراسان رضوی گفت: بر اساس این برنامه و در ارتباط مستقیم با شهرستان های سبزوار، چناران، سرخس ، نیشابور و تربت جام، فرمانداران به عنوان بالاترین مقام محلی مسوولیت اجرای کار را بر عهده دارند و قرارگاه زیستی با ظرفیت تمام اعضا و دستاندرکاران برای اجرای اقدامات لازم تشکل می شود.
زهدی با اشاره به این که برگزاری این رزمایش نباید منجر به نگرانی مردم مناطق شود افزود: خوشبختانه شاهد حضور نخبگان بهداشتی برای رصد و پایش بسیاری از بیماریها هستیم و سربازان نظام سلامت هم وظیفه خود را در حوزه های مختلف بهداشتی به خصوص در پایش مواد غذایی و توزیعی در کنار سایر اقدامات بهداشتی انجام خواهند داد.
وی ادامه داد: در صورت دریافت گزارش گروه آشکارسازی، اقداماتی چون قرنطینه، سم پاشی و آموزش انجام خواهد شد.
معاون امنیتی و انتظامی استاندار خراسان رضوی گفت: با توجه به همجواری با کشورهای همسایه موضوع قرنطینه و انتقال دام جدی است همچنین با توجه به نیاز به گوشت و توزیع آن در مناطق مختلف استان، جابهجایی دام از مناطق مختلف به سایر نقاط مورد نیاز باید زیر نظر شبکه دامپزشکی همراه با معاینه و در صورت نیاز قرنطینه سازی انجام شود.
هرچند شرایط تشخیص و درمان بیماری تب کریمه کنگو (مشترک بین انسان و دام) در کشور مهیا شده، اما رعایت اصول بهداشتی از اهمیت ویژهای برخوردار است.
این بیماری با رعایت اصول بهداشتی شامل حذف کنه ناقل بیماری از طریق سمپاشی و حمام دادن دام ها و سمپاشی و ضدعفونی اماکن دامی طبق نظر دامپزشکی، خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام، خودداری از تماس غشاهای مخاطی بدن (نظیر چشم و دهان) با ترشحات و خون دام آلوده، خودداری از کشتار دام در محل های غیرمجاز، تهیه گوشت مورد نیاز از محل های مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی، نگهداری گوشت تازه دام به صورت کامل به مدت ۲۴ ساعت و در دمای ۲ تا چهار درجه سانتیگراد (دمای یخچال)، روشهای حفاظت شخصی در تماس با ترشحات و خون حیوان (پوشیدن دستکش، لباس بلند، چکمه، ماسک و عینک) و اجتناب از خوردن جگر خام و نیم پخته قابل کنترل است.
برپایه این گزارش، ویروس تب کریمه کنگو در برابر حرارت حساس است، بنابراین پختن گوشت باعث از بین رفتن آن می شود.
تولیدکنندگان و افرادی که در کشتارگاهها و مراکز بستهبندی کار میکنند، در صورت ایجاد هرگونه زخم یا جراحت جلدی در حین کشتار و با بروز علایم بیماری، باید به سرعت به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند.
نظر شما