۱۱ آذر ۱۴۰۲، ۱۴:۳۶
کد خبر: 85309258
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

روایتی از یک خبر| سهم آمریکا در ویرانی‌های غزه

۱۱ آذر ۱۴۰۲، ۱۴:۳۶
کد خبر: 85309258
روایتی از یک خبر| سهم آمریکا در ویرانی‌های غزه

تهران- ایرنا- هر چه از زمان آغاز جنگ رژیم صهیونیستی در غزه می‌گذرد، پرده‌ها درباره نوع و میزان تسلیحات نظامی که آمریکا به منظور استفاده در جنایات علیه فلسطینی‌ها در اختیار تل‌آویو قرار داده است، کنار می‌رود.

به گزارش روز شنبه ایرنا، روزنامه وال استریت ژورنال فاش کرد که آمریکا از آغاز جنگ غزه دستکم ۱۰۰ بمب سنگین موسوم به «بمب های سنگرشکن» که قابلیت نفوذ به عمق سازه‌های بتنی را دارد، در اختیار رژیم اسرائیل قرار داده است.

این روزنامه به نقل از مقامات آمریکایی افزود: انتقال بمب سنگرشکن BLU-۱۰۹ با وزن ۲ هزار پوند (حدود ۹۱۰ کیلوگرم) با ۱۵ هزار بمب از انواع دیگر و ۵۷ هزار گلوله توپ به ارزش صدها میلیون دلار همراه بوده که به شکل عمده از طریق هواپیماهای باری نیروی هوایی از نوع C-۱۷ منتقل شده‌اند و انتقال آنها تا روزهای اخیر ادامه داشته است.

این در حالی است که مقامات پنتاگون (وزارت دفاع آمریکا) از ارائه جزییات به صورت علنی درباره انواع و کمیت سلاح های ارسالی به رژیم صهیونیستی خودداری می‌کنند.

به نوشته وال استریت ژورنال، بمب های سنگرشکن در طبقه بندی مهماتی قرار دارند که ارتش آمریکا در عراق، افغانستان، سوریه، سومالی و لیبی برای حمله به تجمعات بزرگ اهداف دشمن و بیشتر در محیط های باز از آنها استفاده کرده است.

پیشینه

آمریکا از زمان تشکیل رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۴۸ بیش از ۱۳۰ میلیارد دلار برای کمک‌های نظامی به این رژیم هزینه کرده است. با وجود این کمک‌های هنگفت، پس از عملیات طوفان الاقصی در ۷ اکتبر (۱۵ مهر) واشنگتن باز هم سلاح‌های زیادی را برای پشتیبانی از عملیات هوایی و زمینی رژیم صهیونیستی در غزه اختصاص داد.

در راستای تجاوزات به این باریکه، تل آویو از ۳۰ فروند جنگنده اف-۳۵ رادار گریز ساخت شرکت لاکهید مارتین در ناوگان خود برای به بار آوردن فاجعه انسانی استفاده می‌کند. همچنین رژیم اشغالگر ۱۹۶ فروند جنگنده چند منظوره اف-۱۶ ساخت شرکت‌های جنرال داینامیکز و لاکهید مارتین را همراه با ۸۳ فروند جنگنده اف-۱۵ طراحی و تولید شده توسط شرکت مک‌دانل داگلاس در اختیار دارد.

روایتی از یک خبر| سهم آمریکا در ویرانی‌های غزه

این جنگنده‌ها به بمب‌ها، موشک‌ها و کیت‌های هدایت شونده‌ای مجهز هستند که به شکل عمده در آمریکا تولید می‌شوند. به نوشته الجزیره، تقریبا تمام بمب‌های مورد استفاده رژیم صهیونیستی از مهمات هوایی کلاس MK۸۰ است. این کلاس مهمات به زمان جنگ ویتنام باز می‌گردد و دارای اندازه‌های مختلف از ۱۲۰ کیلوگرم تا یک‌هزار کیلوگرم هستند.

آنچه که آمریکا به تازگی به سرزمین‌های اشغالی به منظور تهاجم علیه غزه ارسال کرده، بمب‌های سنگینی به وزن تقریبا یکهزار کیلو هستند. وال استریت ژورنال به نقل از مقام‌های داخل دولت آمریکا نوشت سلاح‌هایی که ارسال شده شامل بمب غیرهدایت شونده MK۸۲، بیش از پنج هزار و ۴۰۰ بمب MK۸۴ با کلاهک هایی به وزن ۲ هزار پوند، حدود یکهزار بمب با قطر کوچک از نوع GBU-۳۹ و حدود سه هزار JDAM می‌شود.

JDAM کیت‌هایی هستند که می‌تواند به مهمات غیرهدایت شونده متصل شوند و قدرت حملات دقیق را به آنها بدهند. کیت JDAM یک ابزار ضروری برای بمب‌های غیر هدایت شونده ساخت آمریکا در جنگ مدرن است.

اهمیت موضوع

تارنمای آکسیوس با استناد به داده‌های انتقال سلاح در موسسه تحقیقات صلح بین‌المللی استکهلم گزارش داد که آمریکا بین سال‌های ۱۹۵۰ تا ۲۰۲۲ از طریق کمک نظامی بیش از ۷۰ هزار تسلیحات از جمله جنگنده، جنگ‌افزارهای زمینی، موشک و بمب به اسرائیل عرضه کرده است.

اسرائیل بزرگ‌ترین دریافت کننده کمک نظامی خارجی آمریکا است که اغلب آن کمک‌ها را اعطای تسلیحات پوشش می‌دهد. آمریکا در سال ۲۰۲۳ دست کم ۱۶ نوع سلاح از جمله موشک و جنگنده به اسرائیل تحویل داده اگرچه تعداد دقیق و انواع تسلیحات به صورت علنی اعلام نشده است.

بر اساس یافته‌های آکسیوس، مهمات JDAM رایج ترین سامانه تسلیحاتی است که ایالات متحده در طول سال‌ها به اسرائیل عرضه کرده است. بوئینگ ماه گذشته تحویل ۱۸۰۰ کیت JDAM به رژیم صهیونیستی را که مربوط به فروش سال ۲۰۲۱ است و قرار بود طی چندین سال تحویل شود، سرعت بخشید.

روایتی از یک خبر| سهم آمریکا در ویرانی‌های غزه

رژیم صهیونیستی به برخی از پیشرفته‌ترین فناوری‌های آمریکا دسترسی دارد و حمایت‌های تسلیحاتی ایالات متحده حدود ۱۵ درصد از بودجه نظامی سالانه رژیم صهیونیستی را تشکیل می‌دهد.

پنتاگون در ارتباط با تهاجمات رژیم صهیونیستی به غزه اعلام کرده است که محدودیتی برای ارتش اسرائیل به منظور استفاده از تسلیحات ارائه شده آمریکایی ایجاد نخواهد کرد؛ با اینحال دولت بایدن از اسرائیل خواسته است که تلفات غیرنظامیان را محدود کند. واشنگتن وقفه‌های بشردوستانه در جنگ را نیز تایید کرده است.

بر اساس گزارش‌ها اسرائیل در زمان کارزار حملات هوایی گسترده علیه منطقه بدون دفاع هوایی غزه، با استفاده از ۲۵ هزار تن مواد منفجره این منطقه را بمباران کرده است که ۲ برابر قدرت بمب اتمی آمریکا در شهر هیروشیما در جریان جنگ جهانی دوم است.

ارزیابی

عملیات رژیم صهیونیستی در غزه، به شکل عمده شامل درگیری زمینی و حملات به ساختمان‌ها در مناطق شهری پرجمعیت است که جان ده‌ها غیرنظامی‌ها به ویژه زنان و کودکان را به خطر انداخته و استفاده از بمب‌های سنگین به بهانه هدف قرار دادن شبکه گسترده‌ای از تونل‌های زیرزمینی متعلق به حماس، تاکنون جان بیش از ۱۴ هزار فلسطینی را گرفته است.

آمریکا در راستای سیاست حمایت کورکورانه خود از رژیم صهیونیستی برای کوچ اجباری فلسطینی‌ها و آنچه نابودی جنبش مقاومت فلسطین ادعا شده، با ارایه تسلیحات نظامی و حمایت‌های گسترده مالی و اطلاعاتی، تلاش زیادی انجام داده اما با این حجم از حملات سنگین، هنوز این رژیم به اهداف تجاوزکارانه خود در غزه دست نیافته است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha