معاون بایدن: آمریکا تحت هیچ شرایطی اجازه جابجایی اجباری فلسطینی‌ها را نخواهد داد

نیویورک - ایرنا-  کامالا هریس، معاون رئیس جمهور آمریکا در دیدار با عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر، گفت که ایالات متحده آمریکا "تحت هیچ شرایطی" اجازه جابجایی اجباری فلسطینی ها یا ترسیم مجدد مرزهای فعلی نوار غزه را نخواهد داد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، بر اساس بیانیه دفتر معاون رئیس جمهور آمریکا، هریس و السیسی «ایده‌هایی برای برنامه‌ریزی پس از جنگ در غزه از جمله تلاش‌ها برای بازسازی، امنیت و حکومت‌داری» را بررسی کردند.

در این بیانیه تاکید شده که این تلاش‌ها تنها در صورتی می‌تواند موفقیت‌آمیز باشد که در چارچوب یک افق سیاسی روشن برای مردم فلسطین به سمت تشکیل کشوری که توسط تشکیلات خودگردان فلسطین رهبری می‌شود و حمایت قابل‌توجهی از سوی جامعه بین‌الملل و کشورهای منطقه دارد دنبال می شود.»

اسرائیل اعلام کرده که عملیات نظامی خود در غزه با هدف نابودی حماس را، از سر گرفته است.

با این حال، رهبران منطقه‌ای مانند ملک عبدالله دوم پادشاه اردن، ابراز نگرانی کرده‌اند که اسرائیل می‌تواند از درگیری برای تصرف بخش‌هایی از غزه یا اخراج ساکنان فلسطینی آن استفاده کند.

همچنین نقش اسرائیل پس از پایان درگیری ها هنوز مشخص نیست.

بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسراییل در نوامبر گذشته به سی‌ ان‌ ان گفت که نقش امنیتی اسرائیل در غزه پس از جنگ «یک پوشش نظامی فراگیر و فراگیر» خواهد بود، اما توضیح نداد که این نقش به چه معناست.

به گزارش ایرنا، گروههای مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکننده‌ای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.

به دنبال پایان آتش ‌بس موقت چهار روزه میان حماس و اسرائیل، قطر به عنوان یکی از کشورهای میانجی اعلام کرد که توافق حماس و تل آویو برای تمدید آتش بس به مدت ۴۸ ساعت حاصل شده است. حماس هم اعلام کرد که با قطر و مصر در مورد تمدید آتش‌بس بشردوستانه موقت برای ۲ روز دیگر، بر اساس همان شروط آتش‌بس قبلی به توافق رسیده است.

سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳، وقفه در درگیری ها میان اسرائیل و حماس یا آتش بس موقت در غزه به پایان رسید زیرا که این مهلت که با میانجیگری قطر همراه با تبادل اسرا آغاز شده بود، تمدید نشد و پس از پایان موعد آتش بس موقت در غزه پس از هفت روز، بمباران مناطق مختلف این باریکه، بویژه شهر خان یونس را از سرگرفت و ده‌ها فلسطینی را شهید و زخمی کرد.

اسرائیل برای تلافی حملات غافلگیرکننده‌ «طوفان الاقصی» و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاه‌های نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه بوده و حمایت غرب از این رژیم به بهانه دفاع از خود، عملا چراغ سبز و مجوزی برای تل آویو در ادامه کشتار بی‌رحمانه کودکان و زنان فلسطینی داده است.

بر اساس گزارش دبیرکل، سازمان ملل بیش از ۱۴ هزار فلسطینی از آغاز حملات اسرائیل در غزه کشته شده اند. ده‌ها هزار نیز زخمی شده‌اند و تعداد زیادی مفقود هستند  که بیش از دو سوم کشته شدگان را زنان و کودکان تشکیل می دهند. همچنین به گفته مقامات اسرائیلی، در حملات حماس در ۷ اکتبر، بیش از یک هزار و ۲۰۰ نفر از جمله ۳۳ کودک کشته و زخمی شدند. حدود ۲۵۰ نفر گروگان گرفته شده بودند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha