"حشمت اله زرین جوب" روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: چهار هزار تن بذر دیگر در استان موجود است که به تدریج بین کشاورزان متقاضی توزیع می شود.
وی افزود: باتوجه به اینکه فرایند کاشت بذر گندم در استان انجام شده، مشکل خاصی در خصوص توزیع بذر استان وجود ندارد هرچند معضل کمبود بذر در کشور وجود دارد.
زرین جوب یادآور شد: در سال زراعی جدید، باتوجه به پیش بینی های هواشناسی مبنی بر مطلوبیت بارش های موثر در نیمه دوم سال نسبت به سال گذشته، کشاورزان اقدام به افزایش کشت گندم و کلزا کردند که این امر میزان نیاز به بذور این محصولات را بیشتر کرده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام در خصوص جلوگیری از قاچاق بذر گندم توضیح داد: مبادی خروجی استان برای جلوگیری از قاچاق بذر گندم به خارج از استان با مشارکت نیروی انتظامی کنترل می شود تا خللی در روند تامین و توزیع بذر استان ایجاد نشود.
وی افزود: کمبود بذر در استان های دیگر و مرغوبیت، کیفیت و رعایت استانداردها در تولید بذر گندم تولیدی ایلام از جمله عوامل دخیل در قاچاق بذر استان به دیگر مناطق کشور است.
زرین جوب ادامه داد: همچین کشاورزان هنگام برداشت محصول گندم بخشی از آن را به صورت خودمصرفی نگهداری می کنند و در زمان توزیع بذر نیز متقاضی دریافت آن هستند که معمولا بذر دریافتی مازاد را به دیگر استان ها قاچاق می شود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام گفت: بذرهای دیم و آبی در سه طبقه مادری، گواهی و پرورشی با نرخ مصوب دولت در اختیار کشاورزان داده می شود که نرخ هر بذر بر اساس طبقه آن متفاوت است.
به گفته وی در برخی از مناطق جنوب استان از جمله دهلران، مهران و آبدانان کشت بذر گندم ادامه دارد.
به گزارش ایرنا، استان ایلام دارای ۳۴۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی زراعی است که برای سال زراعی جاری (۱۴۰۲ - ۱۴۰۳) مقدار ۶۵ هزار هکتار از اراضی آبی و ۹۲ هزار هکتار اراضی دیم به کشت گندم اختصاص یافته است.
کشاورزی استان ۸۴ هزار نفر بهره بردار دارد که ۶۵ هزار نفر آن را کشاورزان بخش زراعی تشکیل داده اند.
نظر شما