حضور فیلمسازان آفریقایی و لهستانی در هفدهمین جشنواره «سینماحقیقت»

تهران- ایرنا- سلیمان سیسه یکی از مهمترین فیلمسازان آفریقا و هانا پولاک کارگردان و تهیه‌کننده لهستانی در هفدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» حضور دارند.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی، سلیمان سیسه که سال ۱۹۴۰ در باماکو (مالی) به دنیا آمد، تحصیلات متوسطه خود را در داکار به پایان رساند، سپس برای تحصیل در دانشگاه VGIK به مسکو رفت. سیسه را بزرگترین فیلمساز زنده آفریقا می‌نامند.

پس از بازگشت از مسکو، سیسه عکاس خبری شد. سال ۱۹۷۵، «دن موسو» (دختر جوان)، نخستین فیلم داستانی بلند مالی را فیلمبرداری کرد که بلافاصله توسط دولت، توقیف شد. سیسه بنیانگذار و رئیس اتحادیه سازندگان و کارآفرینان فیلم و سمعی بصری آفریقای غربی است.

او در توسعه صنعت سینمای آفریقا موثر و از چهره‌های شاخص این سینماست. سلیمان سیسه در جشنواره «سینماحقیقت» در نشستی ویژه درباره سینمای آفریقا صحبت خواهد کرد.

کارگاه هانا پولاک در «سینماحقیقت»

هانا پولاک کارگردان و تهیه‌کننده لهستانی در هفدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» کارگاه برگزار می‌کند.

این کارگردان، فیلمبردار و تهیه‌کننده لهستانی برای فیلم کوتاه مستند خود، «بچه‌های لنینگرادسکی»، که در مورد کودکان بی‌خانمانی است که در ایستگاه راه آهن لنینگراد در مسکو زندگی می‌کنند، نامزد دریافت اسکار و جایزه امی شد. در کارگاه‌های هفدهمین جشنواره «سینماحقیقت» استادان ایرانی و بین‌المللی حضور خواهند داشت.

پولاک سال ۲۰۰۳، به عنوان بهترین تهیه‌کننده فیلم های مستند در جشنواره فیلم کراکو برای فیلم «تصنیف ایستگاه راه‌آهن» موفق به دریافت جایزه شد. او در مورد ساخت فیلم مستند در بسیاری از دانشگاه‌های جهان سخنرانی کرده است.

حضور فیلمسازان آفریقایی و لهستانی در هفدهمین جشنواره «سینماحقیقت»

پولاک در جشنواره فیلم کراکو و جشنواره بین‌المللی فیلم مستند حقوق بشر در گلاسکوی اسکاتلند عضو هیئت داوران بوده و به عنوان استاد و کارشناس برای ارزیابی پروژه‌های مستند در موسسه فیلم لهستان فعالیت می‌کند.

هفدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» به دبیری محمد حمیدی مقدم از ۲۷ آذر تا دوم دی ماه امسال در بخش‌های مسابقه ملی، مسابقه بین‌الملل، جایزه شهیدآوینی، بخش‌های جنبی ملی و بین‌الملل و بزرگداشت در پردیس چارسو برگزار می‌شود.

جشنواره در این دوره می‌کوشد ضمن بازنمایی تاریخ و فرهنگ جامعه ایرانی اسلامی، تصویری واقعی از آنچه بشر امروز در عرصه‌های زندگی فردی و اجتماعی با آن روبه روست ارائه دهد. با این نگاه، تمرکز ویژه این دوره از جشنواره بر دو چالش ملی و بین‌المللی بحران آب و مساله جمعیت است.

امسال علاوه بر پردیس چارسو که خانه جشنواره است، آثار جشنواره در «موزه سینما» روی پرده خواهند رفت. این سینما، سینمای مردمی هفدهمین جشنواره «سینماحقیقت» است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha