۱۳ آذر ۱۴۰۲، ۱۴:۴۲
کد خبرنگار: 1309
کد خبر: 85311698
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تالیف یک‌هزار و ۲۰۰ کتاب توسط علمای استان بوشهر

بوشهر- ایرنا - نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر گفت: تاکنون یک‌هزار و ۲۰۰ جلد کتاب توسط علمای بوشهر نوشته شده که نخستین کتاب شناخته شده از علمای بوشهر، کتاب "ابن نوح سیرافی" است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، "آیت الله غلامعلی صفایی بوشهری" روز دوشنبه در نهمین کنگره علمی پژوهشی علامه بلادی بوشهری (ره) اظهار کرد: در بین علمای استان بوشهر شخصیت‌هایی همچون "آل عصفور" قریب به ۴۰ کتاب تالیفی دارد و برخی کتاب‌های این شخصیت مرجع هستند.

وی بیان کرد: همچنین "علامه بلادی بوشهری" حدود ۸۰ رساله دارد که برخی از آنها مرجع هستند.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر یادآور شد: تالیفات علمای بوشهر بسیار متنوع است تا جایی که حتی به علومی همچون جغرافیا، ریاضیات و طب و علوم غریبه ورود کردند.

صفایی بوشهری ادامه داد: علما به عرصه تالیف توجه ویژه‌ای داشته‌اند و یکی از آثار کنگره علامه بلادی نیز ایجاد جو و آفرینش بستر برای احیای نهضت پژوهش و تالیف است.

وی اضافه کرد: خواهران و برادران طلبه ۳۰۰ اثر را در این دوره کنگره ارائه کردند.

صفایی بوشهری یادآور شد: در تاریخ روحانیت استان بوشهر که قریب به ۱۲ قرن است، یک‌هزار و ۲۰۰ جلد کتاب تولید شده اما این کنگره باعث شده تا در ۹ سال اخیر ۲ هزار و ۷۰۰ اثر تالیف شود .

وی با اشاره به پیشرفت و ارتقای عرصه پژوهش در استان و ایجاد کارگروه‌های تخصصی در این عرصه با موضوعات مختلف گفت: بسیاری از جمله آموزش و پرورش در سطح کشور آثار و تالیفات خود را برای بررسی به استان بوشهر می‌فرستند.

صفایی بوشهری اظهار کرد: در رابطه با نسخه شناسی و کتاب شناسی علمای استان بوشهر هفت سال کار شده که نشان می‌دهد این استان تاریخی بس کهن در تالیف دارد.

وی افزود: علامه بلادی بوشهری (ره) افتخار این استان بوده و رئیسعلی دلواری نیز با حکم این بزرگ عالم قیام کرده است.

آیت الله سید عبدالله مجتهد بلادی بوشهری بهبهانی به سال ۱۲۹۱ هجری قمری در خانواده‌ای اهل علم و تقوی در شهر مقدس نجف اشرف دیده به جهان گشود.

این عالم پس از تکمیل تحصیلات خود در نجف و گرفتن مجوز اجتهاد، در سال ۱۳۲۶ قمری در گرماگرم جنبش مشروطیت در ایران، از نجف اشرف به بوشهر بازگشت و خیلی زود جذب این جنبش شد.

وی با وقوع جنگ جهانی اول، مبارزه سختی را با انگلیس آغاز کرد و پس از به قدرت رسیدن رضاخان پهلوی، به صف مخالفان وی پیوست و چندین رساله کوتاه و بلند به زبان‌های فارسی و عربی درباره اعمال ضد اسلامی رضاشاه منتشر ساخت.

رئیسعلی دلواری برای برخی فعالیت‌های مبارزاتی‌اش علیه استعمار انگلیس از علامه بلادی فتوا می‌گرفت.

با سقوط رضاشاه، آیت الله بلادی به ارشاد و هدایت مردم ادامه داد و سرانجام در ۲۳ محرم الحرام سال ۱۳۷۳ هجری قمری/۲۱ مهر ۱۳۳۱ هجری شمسی در سن ۸۱ سالگی دارفانی را وداع گفت.

این عالم ۸۴ کتاب و رساله در موضوعات مختلف به رشته تحریر درآورد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha