۱۴ آذر ۱۴۰۲، ۱۱:۴۶
کد خبرنگار: 2330
کد خبر: 85312560
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

هشدار مقام سوئدی درباره خطر خشونت باندهای تبهکار برای اقتصاد کشورش

تهران-ایرنا- رئیس بانک مرکزی سوئد هشدار دارد که مشکلات فزاینده ناشی از تیراندازی‌ها و حملات بمب‌گذاری که توسط باندهای جنایتکار در این کشور انجام می‌شود به پتانسیل اقتصادی سوئد در بلندمدت آسیب می‌رساند.  

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا، اریک تدین (Erik Thedéen) رئیس «ریکس بانک» (Riksbank) به روزنامه فایننشال تایمز گفت یکی از بزرگترین دارایی‌های کشور، اعتماد بین مردم و مقامات بوده است اما اگر با خشونت ناشی از فعالیت بانک‌های جنایتکار به‌خوبی مقابله نشود، چنین اعتمادی «می‌تواند به چالش کشیده شود».

فایننشال تایمز نوشت: دولت سوئد از ارتش خواست برای رسیدگی به این معضل به پلیس کمک کند و خود تلاش می‌کند بعد از تیراندازی‌ها، بمب‌گذاری ها و حملات با نارنجک دستی از سوی این گروه‌های خشونت‌طلب که افزایش قابل توجهی داشته است، مقررات شدیدتری را وضع و اعمال کند.

تدین با اعلام اینکه این حملات بالقوه در بلندمدت رشد اقتصادی کشور را تهدید می‌کند، افزود، سطح بالایی از اعتماد، در واقع نقش «محافظ» را در اقتصاد ایفا می‌کند و در صحبت از بهره وری و رشد اقتصادی، دارایی بسیاری مهمی محسوب می‌شود. اگر اعتماد از بین برود، کسب وکارها با افزایش هزینه‌های امنیتی مواجه می‌شوند و امکان انجام معاملات توسط آنها از بین می‌رود.

هشدار رئیس بانک مرکزی سوئد همزمان با کاهش عمیق رشد اقتصادی در اروپا بعد از تورم بالا بروز کرده که ریکس بانک سوئد را وادار به افزایش شدید نرخ بهره خود کرده است.

بانک مرکزی سوئد نرخ بهره را در پایان ماه نوامبر روی ۴ درصد نگه داشت اما احتمال داده آنها را افزایش دهد.

این بانک پیش‌بینی کرد که ممکن است از سال ۲۰۲۵ نرخ بهره را کاهش دهد اما کاهش این شاخص به ۲.۷۵ درصد تنها برای اوایل سال ۲۰۲۶ پیش‌بینی شده است.

رئیس بانک مرکزی سوئد در این زمینه گفت: ما نگران فشارهای تورمی هستیم که به‌طور کامل قابل درک نیستند... این فشارها شدیدتر از آنچه بود که در اوایل سال ۲۰۲۲ فکر می‌کردیم.

ریکس بانک پیش‌بینی کرده که تورم این کشور به‌جز هزینه های انرژی، امسال ۷.۶ درصد خواهد بود. در سال ۲۰۲۴ این رقم به ۲.۹ درصد خواهد رسید و در نهایت به هدف تعیین‌شده ۲ درصدی در سال ۲۰۲۵ تغییر خواهد کرد.

بانک مرکزی سوئد همچنین انتظار دارد که اقتصاد این کشور در سال آینده و سال بعد از آن به دلیل افزایش بیکاری و ضعیف‌بودن بازار مسکن، دچار انقباض شود.

مصرف‌کنندگان در این کشور هزینه‌ها را کاهش داده‌اند زیرا بدهی خانوارها قبل از تصمیم بانک مرکزی برای افزایش نرخ بهره از صفر در سال گذشته، در سطح بی‌سابقه‌ای قرار داشته است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha