به گزارش ایرنا، شهرستان رفسنجان به عنوان مهمترین قطب تولیدکننده پسته و مس به عنوان ۲ محصول استراتژیک کشور، جایگاه مهمی در اقتصاد کرمان دارد و سالانه ارزآوری خوبی را نصیب استان و کشور می کند.
اما در سالهای اخیر خشکسالی، بحران آب، کاهش محصول پسته، تخصیص نیافتن مناسب حقوق معادن و خارج شدن سرمایه شرکت های بزرگ صنعتی و معدنی از استان و شهرستان از مهمترین چالش های و مشکلات رفسنجان در حوزه اقتصادی بوده که البته دولت در کنار استفاده از ظرفیت های جدید همچون انرژی خورشیدی و صنایع تبدیلی با انتقال آب از خلیج فارس و راه اندازی صنایع جدید در این شهرستان به گردش چرخ توسعه در رفسنجان کمک کرده است.
استاندار کرمان روز گذشته در جمع صنعتگران شهرستان رفسنجان گفت: این استان بهترین وضعیت از لحاظ میزان تابش نور خورشید و روزهای گرم را دارد که می توان با استفاده از این ظرفیت و احداث نیروگاه های خورشیدی هم برق مورد نیاز چاه های کشاورزی را تامین کنیم هم درآمدزاست.
به گزارش روابط عمومی فرمانداری رفسنجان، محمدمهدی فداکار با بیان اینکه کشاورزان استان درگیر مشکلات برق چاه های کشاورزی هستند تصریح کرد: هر چاه کشاورزی نیاز به ۲۰۰ کیلووات برق دارد و ما در منطقه ای زندگی می کنیم که تابش نور خورشید بی نظیر و قابل تبدیل کردن آن به برق است لذا با احداث نیروگاه های خورشیدی می توان برق چاه های کشاورزی را تأمین کرد.
وی تصریح کرد: در حال حاضر شرکت های بزرگ استان کرمان نیاز برق مصرفی خود را با احداث نیروگاه خورشیدی تأمین می کنند.
استاندار کرمان خاطرنشان کرد: پیمان سپاری ارزی یکی از مشکلات عمده کشاورزان استان است که با پیگیری های لازم از سال آینده در برنامه هفتم برای پنج سال آینده در بخش کشاورزی حذف شد و کشاورزان از این لحاظ مشکلی نخواهند داشت.
وی بیان کرد: متخصصان علمی دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان هزینه هایی که در هر هکتار باغ پسته (شامل آبیاری، کارگر، هزینه کوددهی، تراکتور برای تعمیرات و غیره) را محاسبه و سندسازی کنند و این پژوهش می تواند در نظردهی مسئولان کشوری و ملی بسیار کارگشا باشد.
فداکار با اشاره به اینکه ۸۵ درصد از منابع بانک ها تسهیلات است اظهار داشت: منابع بانک ها بیش از این جوابگو نیست و البته اشکال در بانک ها نیست و اشکال در این است که سرمایه گذاری های شرکت ها بانک محور شده و حتی شرکت های بزرگ و بورسی ما مانند گل گهر از بانک ها تسهیلات دریافت می کنند در حالی که می توانند در بازار سرمایه مانند بورس نسبت به افزایش سرمایه اقدام کنند.
وی افزود: بخش بزرگی از بورس کشور متعلق به شرکت های بزرگ استان کرمان مانند گل گهر سیرجان، گهرزمین، مس سرچشمه و مس شهید باهنر کرمان است اما این شرکت ها به صورت سنتی از بانک ها تسهیلات دریافت می کنند.
استاندار کرمان تاکید کرد: اگر شرکت های بزرگ بارشان را از دوش بانک ها بردارند بخش اعظمی از مسائل حل می شود که پیگیر این مسئله نیز هستیم.
وی با اشاره به مشکل کم آبی در استان کرمان بیان کرد: آب برای مصرف صنعت تعریف شده و در حال اجراست و این مهم برای صنعت رفسنجان به زودی به بهره برداری خواهد رسید.
فداکار ادامه داد: آب صنعت شهرستان های استان کرمان از جمله انار و راور هم از همین خط انتقال آب خلیج فارس تامین شده و مشکل آب صنعت استان کرمان در حال رفع شدن است.
وی اظهار داشت: صرفه جویی در گاز استان کرمان به چهار میلیون مترمکعب رسیده که اگر به چهار میلیون و ۷۰۰ هزار متر مکعب برسد جوابگوی نیازها است، البته فرهنگ مصرف برق و آب باید اصلاح شود.
استاندار کرمان گفت: رتبه کسب و کار استان کرمان امسال به ۱۲ ارتقا یافته این در حالی است که در اردیبهشت سال گذشته ۳۱ بوده که با تلاش این رتبه ارتقا یافته و مایه خوشحالی است.
وی تصریح کرد: مواردی که دارای مشکل هستند به استانداری اعلام تا پیگیری شود در کشکوییه رفسنجان ۲ واحد تولیدی با اشتغالزایی ۸۰۰ نفر مشکلاتی داشت که پیگیری کردیم و حل شد و به زودی عملیات اجرایی این ۲ طرح آغاز خواهند شد.
وی تاکید کرد: برای رفع بیکاری هم مرکز مهارت آموزی در رفسنجان راه اندازی شود تا زمینه جذب تخصص ها در شرکت ها فراهم شود.
فداکار خاطرنشان کرد: ادارات از تولیدات. صنایع دستی داخل شهرستان خریداری و اهدا کنند تا درآمد خانوارها در حوزه صنایع دستی رونق گیرد.
وی گفت: ماهانه در اتاق بازرگانی استان کرمان مسائل و دغدغه ها مطرح و چاره اندیشی می شود و صنایع و شرکت های رفسنجان هم می توانند در این اتاق حضور یابند و به بیان مسائل تا رسیدن به راه حل مناسب بپردازند.
فرماندار رفسنجان گفت: از ۸۰ معدن فعال در این شهرستان، مس سرچشمه با اشتغالزایی برای ۱۹ تا ۲۰ هزار نفر پدر صنعت رفسنجان محسوب می شود که سالانه بالای ۲۰۰ هزار تن کاتد با ارزش بالای یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار تولید می کند.
حسین رضایی بیان کرد: در رفسنجان هفت شهرک و ناحیه صنعتی در حال بهره برداری در بخش های مرکزی، نوق و کشکوییه است و در رفسنجان با وجود ۲۵۳ واحد صنعتی اما ۲۱۲ واحد فعال هستند که مهمترین آن صنعت مس سرچشمه رفسنجان با اشتغالزایی برای ۱۹ تا ۲۰ هزار نفر است.
وی با اشاره به کشاورزی و صنعت پسته شهرستان رفسنجان ادامه داد: در بحث تجارت پسته مسائلی در رفسنجان وجود دارد از جمله رفع تعهد ارزی، استاندارد اجباری و Qr کد که البته استاندارد اجباری پسته رفع شده و مسائل دیگر هم همچنان حل نشده و برای صادرات بهتر پسته و کمک به کشاورز باید ساماندهی شوند.
فرماندار رفسنجان با اشاره به تولید ۲۰۰ هزار تن محصول پسته از باغ های پسته کشور تصریح کرد: در ماه های مهر و آبان امسال کل پسته ای که از گمرکات کشور صادر شد ۲۷ هزار تن بود که از این میزان ۶ هزار و ۳۰۰ تن از رفسنجان به کشورهای خارجی صادر شد.
مجید حجت نماینده اتاق بازرگانی استان کرمان در رفسنجان با اشاره به کمبود نیروی ماهر در بیشتر شرکت های این شهرستان افزود: به شرکت مس پیشنهاد دادیم که هنرستان تربیت نیروی ماهر را به نام خودش تاسیس و راه اندازی کند و در تامین نیروی ماهر برای صنایع و شرکت های مختلف شهرستان کمک حال باشد.
حمید ایرانمنش عضو هیات مدیره انجمن کارآفرینان شهرستان رفسنجان نیز اظهار داشت: اطلس سرمایه گذاری این شهرستان در حال تدوین است و در این اطلس اطلاعات و داشته ها و ظرفیت های صنعتی شهرستان در حال جمع آوری است تا بتوان از این فرصت و قابلیت های صنعتی در مسیر توسعه شهرستان گام برداشته شود تا ضمن اشتغالزایی به ثروت هم برسیم.
رفسنجان در فاصله ۱۷۵ کیلومتری شمال غرب مرکز استان کرمان قرار دارد.
نظر شما