۱۷ آذر ۱۴۰۲، ۷:۴۰
کد خبرنگار: 907
کد خبر: 85314560
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

تولید یک میلیون اصله نهال صنوبر در خراسان‌شمالی پیش بینی شد

بجنورد-ایرنا-رییس اداره جنگل‌داری و جنگل‌کاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی گفت: تولید کاشت یک میلیون اصله نهال صنوبر در سطح اراضی ملی و مستثنیات این استان در قالب اجرای طرح زراعت چوب به صورت بادشکن یا کشت ردیفی تا پایان امسال پیش بینی شد.

شهرام عسکری روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: طرح یک میلیارد اصله درخت در کشور بر اساس تاکیدات مقام معظم رهبری در کشور آغاز شده است که سهم این استان در این خصوص کاشت ۱۶ میلیون اصله نهال صنوبر در مدت چهار سال بوده که باید اجرایی شود.

وی افزود: باتوجه به استقبال کشاورزان و مناسب بودن بعضی از نقاط استان برای کاشت صنوبر برنامه ریزی کرده ایم از مجموع سهم استان،کاشت یک میلیون درخت را به صنوبر اختصاص دهیم.

رییس اداره جنگل‌داری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی گفت: امسال بخشی ار نهال های مورد نیاز صنوبر را در نهالستان دولتی و بخشی دیگر در نهالستان های خصوصی تولید و بخشی نیز از سایر استان ها تامین خواهیم کرد.

وی تصریح کرد: کاشت درخت در بخش های مختلفی از جمله اراضی دولتی، مردمی، سازمان ها، دستگاه ها، در جوار صنایع و کارخانجات و فضای سبز شهری برنامه ریزی شده است.

عسکری خاطرنشان کرد: نیاز چوب کشور در سال های گذشته به طور قانونی از برداشت جنگل ها، باغ ها و بخشی نیز از طریق واردات تامین می شد اما با اجرای طرح تنفس جنگل این شرایط بهبود یافته است.

وی افزود: با توجه به افزایش جمعیت نیاز خانوارها به صنایع چوبی از جمله مبلمان و سایر وسایل چوبی افزایش یافته است که کارخانجات چوب نیز نیاز به مواد اولیه دارند و صنوبر گزینه مناسبی برای تامین نیاز بازار است و با فعال بودن کارخانجات و کارگاه های مرتبط با صنایع چوبی، اشتغال نیز ایجاد خواهد شد.

رییس اداره جنگل‌داری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی خاطرنشان کرد: برای کاشت صنوبر در استان از گونه سریع رشد نیگرا استفاده خواهیم کرد که زمینه تولید آن در بخش خصوصی و مردمی فراهم است.

اختصاص ۸۰۰ هکتار به کشت صنوبر

وی افزود: از بدو تاسیس استان تاکنون ۸۰۰ هکتار از اراضی استان به کشت صنوبر نیگرا اختصاص یافته که این امر در بخشی از اراضی ملی تحت مدیریت منابع طبیعی و آبخیزداری استان و اراضی اشخاص کاشت شده است.

عسگری گفت: عمده کشت صنوبر استان در اراضی مستثینات اشخاص بوده است که به صورت بادشکن و در کنار انهار و یا کشت داخل زمین اقدام کرده اند.

وی با بیان اینکه کشت صنوبر بین پنج تا ۱۰ سال به بهره برداری اقتصادی خواهد رسید و با توجه به نوع خاک، میزان منابع آبی این درخت رشد خواهد کرد که کشاورزان می توانند دوباره از پاجوش ها برای رشد دوباره و یا کشت نهال جدید اقدام کنند.

رییس اداره جنگل‌داری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی با بیان اینکه برای توسعه کاشت درختان صنوبر نیاز به آب پایدار داریم افزود: بیشتر مناطق شهرستان فاروج، شیروان، مانه و سملقان و بجنورد برای کشت صنوبر مستعد است.

وی افزود: اینک در شهرستان فاروج در روستای خرق تعدادی صنایع تبدیلی مرتبط با چوب وجود دارد که که باعث افرایش ارزش افزده چوب نیز شده که پتانسیل رشد و توسعه برای تولید صنایع چوبی و ایجاد اشتغال را به همرا دارد.

به گزارش ایرنا، گستره حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی ۲ میلیون و ۳۳ هزار و ۳۶ هکتار است که از این وسعت یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مرتع، بیش از ۱۸۳ هزار هکتار بیابان و ۴۳۴ هزار و ۵۵۰ هکتار جنگل است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha