"محمدرضا تاج آبادی" روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا متوسط عملکرد کینوا در این شهرستان را ۱.۵ تن در هکتار بیان کرد و افزود: زمان رسیدن کامل سنبلهها بین ۱۰۰ تا ۲۴۰ روز است که با توجه به شرایط آب و هوایی شهرستان خاتم دوره کاشت تا برداشت این محصول ۱۲۰ روز میباشد.
وی با بیان اینکه این محصول در مردادماه کشت و برداشت آن آبان ماه تا اوایل آذرماه ادامه دارد اظهار کرد: امسال افزون بر ۲۲ تن محصول کینوا در این شهرستان برداشت شد.
تاج آبادی توسعه اراضی این محصول را از برنامههای جهادکشاورزی خاتم عنوان کرد و افزود: در سال گذشته در سطح ۱۰ هکتار محصول کینوا کشت شده بود که در سالجاری به ۱۵ هکتار رسید.
وی با بیان اینکه مدت چهار سال است که این محصول در خاتم کشت می شود، اظهار کرد: با توجه به تبعات خشکسالی دهههای اخیر، افت آبهای زیرزمینی و ضرورت تغییر الگوی کاشت همچنین استفاده و بهرهبرداری اقتصادی از آب و خاک، گیاه کینوا در این شهرستان کشت می شود.
رییس اداره تولیدات گیاهی شهرستان خاتم خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط اقلیمی مناسب شهرستان برای کاشت این محصول، کشاورزان میتوانند کاشت کینوا را در دستور کار خود قرار دهند و آن را جایگزین محصولات پر آبخواه نمایند. ️
تاج آبادی هزینه کاشت پایین و قیمت بالای کینوا را ویژگی مثبت این محصول بیان کرد و افزود: با توجه به آنکه این محصول مشمول خرید تضمینی و قراردادی قرار گرفته است؛ از نظر اقتصادی میتواند برای کشاورزان مقرون به صرفه باشد.
وی اضافه کرد: کینوا یک منبع عالی از تمام اسید آمینه، پروتئین، موادمعدنی و فیبر است که میتواند جایگزین مناسب برای افراد گیاه خوار یا کسانی باشدکه از گوشت قرمز استفاده نمیکنند.
تاج آبادی تصریح کرد: کینوا یکی از معروفترین غذاهای سالم در دنیا است و ترویج کاشت این محصول میتواند موجب کشاورزی پایدار، تغذیه مناسب و تولید صنعتی شود.
کینوا با نام علمی Chenopodium quinoa یکی از گیاهان تیره تاج خروس است و دانه های کینوا سرشار از پروتئین، چربی و فیبر است.
پروتئین موجود در دانه های کینوا بسیار بیشتر از پروتئین جو، ذرت، چاودار، برنج و نزدیک به میزان پروتئین گندم است میزان کربوهیدرات، فیبرهای مغذی و محلول دانه های کینوا نیز نزدیک به میزان این ترکیبات در گندم است اگرچه میزان چربی آن بیشتر از این غلات بوده و میتواند به عنوان یک منبع غنی از چربی استفاده شود.
همچنین دانههای کینوا غنی از انواع ویتامین مانند ویتامین E، ویتامین C، ریبوفلاوین (B۲)، پیریدوکسین (B۶) است. علاوه بر این، دارای کلسیم، منیزیم، آهن، مس و روی نیز است.
این گیاه در مناطق خشک و نیمه خشک کاملاً به شرایط کم آبی مقاوم بوده و قادر است شرایط آب و هوایی از چهار تا ۴۰ درجه سانتیگراد را تحمل کنداین گیاه در مناطق خشک و نیمه خشک کاملاً به شرایط کم آبی مقاوم بوده و قادر است شرایط آب و هوایی از چهار تا ۴۰ درجه سانتیگراد را تحمل کند.
مجموع اراضی قابل کشت استان یزد ۱۷۰ هزار هکتار است که ۱۱۳ هزار و ۷۶۰ هکتار آن زیرکشت قرار دارد و از این مقدار سطح زیرکشت ۳۲ هزار و ۶۶۹ هکتار ( ۲۹ درصد) به کشت محصولات زراعی و بقیه به محصولات باغی اختصاص دارد که حدود ۷۰ هزار کشاورز، دامدار و بهره بردار در تولید محصولات کشاورزی ، باغی ، گلخانه ای و دامی استان فعال هستند.
نظر شما