بحران‌های محیط زیستی اثر مُخربی بر بناهای تاریخی اصفهان دارد

اصفهان- ایرنا- سرپرست اداره کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی اصفهان گفت: بحران‌های محیط زیستی رو به افزایش در استان مانند خشکسالی، فرونشست زمین و آلودگی هوا و همچنین خشک شدن زاینده‌رود در بلندمدت اثر مُخربی بر روی بناهای تاریخی خواهد داشت.

حمیدرضا محققیان روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بحران‌های محیط زیستی مانند خشکسالی، فرونشست زمین، آلودگی هوا و ریزگردها یکی از مهمترین چالش‌های پیش‌ِرو در راه حفظ میراث‌ فرهنگی و آثار تاریخی استان اصفهان است.

وی ادامه داد: تخصیص اعتبار برای مطالعه و بررسی میزان و شدت اثرپذیری بناها و بافت‌های تاریخی استان از پدیده‌ها و بُحران‌های زیست محیطی ضروریست.

محققیان تصریح کرد: علاوه بر بُحران‌های محیط زیستی، ناپایداری اعتبارات تخصیصی و دشواری‌های موجود در انتخاب پیمانکاران از مهمترین چالش‌های پیش روی اداره کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان است.

سرپرست اداره کل میراث‌ فرهنگی اصفهان همچنین گفت: مسائل استان در هزینه‌کرد اعتبارات با توجه به مواردی مانند پیش بینی نشدن موعد پایان سال مالی و دشواری‌ انتخاب پیمانکاران با توجه به تمایل نداشتن آنها به شرکت در مُناقصه ها به‌دلیل پایین بودن قیمت‌ها در فهرست بها از مشکلات این اداره کل در حفظ و مرمت آثار تاریخی اصفهان است.

محققیان خاطرنشان کرد: از کارافتادگی، فوت یا مهاجرت استادکاران و پیمانکاران کارآزموده در بخش میراث فرهنگی و کمبود افراد متخصص برای مرمت آثار نفیس ملی و معماری فاخر نیز از دیگر چالش های اداره کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان در راه حفظ میراث‌ فرهنگی و بناهای تاریخی به‌شمار می آید.

وی با اشاره به عملیات مرمت و احیای بیش از ۳۰۰ بنای تاریخی در استان با کمک بخش خصوصی و زیر نظارت میراث فرهنگی، اظهار داشت: مشارکت با بخش خصوصی برای مرمت کاروانسرای «مهیار» شهرضا ادامه دارد.

محققیان با بیان اینکه تاکنون ۱۰ میلیارد ریال اعتبار توسط این اداره کل برای پروژه مذکور هزینه شده است، اضافه کرد: اعتبار مورد نیاز برای اتمام پروژه مرمت کاروانسرای مهیار حدود ۵۰ میلیارد ریال است.

بحران‌های محیط زیستی اثر مُخربی بر آثار تاریخی اصفهان دارد

محققیان با بیان اینکه فقط بناهای با کاربری اقامتگاه سنتی در اولویت مرمت قرار ندارد، تصریح کرد: بعنوان مثال تاکنون برای مرمت «منار و مسجد جامع شهر سین شهرستان برخوار» افزون بر یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال هزینه شده و اعتبار مورد نیاز برای اتمام این پروژه سه میلیارد ریال است.

وی خاطرنشان کرد: عملیات مرمت «منار و مسجد جامع شهر سین شهرستان برخوار» شامل مرمت بدنه آجری و تزئینات منار و ساماندهی مسجد است.

بحران‌های محیط زیستی اثر مُخربی بر آثار تاریخی اصفهان دارد

وی افزود: مرمت و احیا «کتابخانه و خلوت کریمخانی باغ جهانی فین» در شهرستان کاشان به اتمام رسیده و برای آن ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلون ریال هزینه شده است.

بحران‌های محیط زیستی اثر مُخربی بر آثار تاریخی اصفهان دارد

سرپرست میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان اصفهان گفت: مرمت «خانه تاریخی توحیدی زواره اردستان»، «خانه معظمی» گلپایگان و «خانه تاریخی دکتر صالحی» در چادگان نیز حدود ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

وی خاطرنشان کرد: برای مرمت «برج کبوترخانه باغ بُرجی شهرستان لنجان» نیز تاکنون ۱۰ میلیارد ریال هزینه شده و برای اتمام پروژه به سه میلیارد ریال اعتبار دیگر نیاز است.

به گزارش ایرنا، استان اصفهان بعنوان قطب گردشگری کشور بیش از ۲۲ هزار بنا و اثر تاریخی دارد که حدود یکهزار و ۸۵۰ مورد آن به ثبت ملی و ۱۵ اثر به ثبت جهانی رسیده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha