به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از دفتر نماینده ولی فقیه در همدان آیت الله حبیب الله شعبانی موثقی در آئین نکوداشت روستای ده موسی در نهاوند به عنوان روستای شاخص فرهیختگی افزود: اساس نخبگی و فرهیختگی بر تولید اندیشه و فکر است و به تاریخ ۲۰۰ ساله اخیر کشورمان اگر دقت کنیم، متوجه می شویم که تحولات اجتماعی، سیاسی و فرهنگی را کسانی پیش بردند که موفق به تولید فکر و اندیشه شدند.
وی با اشاره به اینکه در روایات آمده است اگر خداوند متعال به کسی نعمت می دهد در واقع دوست دارد اثر نعمت در آنها را ببیند، ادامه داد: اگر کسی قدرت تولید فکر و اندیشه دارد و نخبه است، خداوند می خواهد این نخبگی در جامعه آثار داشته باشد و جامعه نیز از نخبگان خود انتظار متقابل دارند.
آیت الله شعبانی موثقی افزود: در اسلام وقتی صحبت از حق می شود، همیشه حق ها متقابل هستند و اگر جامعه حقی برگردن نخبگان، دانشمندان و مسوولان دارد، آنها هم بالعکس حقی بر گردن جامعه دارند و جامعه باید قدردان نخبگان خود باشد.
وی ادامه داد: ملت ما هویت ملی بسیار قوی حتی در قبل از اسلام داشته و وقتی این هویت با اسلام تلفیق می یابد رشد مضاعف پیدا می کند.
امام جمعه همدان با بیان اینکه نقاط افتراق تمدن اسلامی و تمدن غربی در همین تعلقات به خانواده، همسایه و روستاها است گفت: این اتفاق بسیار مبارکی است که حفظ هویت ملی برایمان مهم است و این تعلق به گذشته، خانواده، همسایه و محله می تواند در رشد انسان بسیار موثر باشد.
آیت الله شعبانی موثقی اظهار کرد: کشور ما بزرگان و افراد برجسته ای امثال بوعلی سینا، ملاصدرا، ابن رشد و خواجه نصیر داشته است.
امام جمعه همدان از دبیر این نکوداشت، ارائه دهندگان این پیشنهاد خوب قدردانی کرد و افزود: تثبیت،هویت بخشی و پیوند نخبگان گذشته با دانش آموزان که در این نکوداشت انجام شد بسیار موثر است.
گفتنی است، در این مراسم از نخبگان و عوامل این نکوداشت تجلیل شد.
بر اساس آخرین سرشماری سال ۹۵ جمعیت این روستا ۸۶۰ نفر و ۲۴۷ خانوار که تا مرکز شهرستان ( نهاوند ) ۴۰ کیلومتر فاصله دارد.
نظر شما