به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد کرمی شامگاه چهارشنبه در تالار اجتماعات دانشگاه دریانوردی چابهار که با حضور جمعی از دانشجویان این شهرستان به مناسبت روز دانشجو برگزار شد، اظهار کرد: اگر کاری در کشور و سیستان و بلوچستان انجام شود اما مبنای علمی نداشته باشد قطعاً دچار مشکل خواهد شد، خوشبختانه تلاش شده تمام کارهایی که در این استان برنامهریزی میشود مبنای علمی داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه محور توسعه است، افزود: اساتید نقش اساسی در این زمینه دارند، دین ما به علم بسیار اهمیت میدهد به طوریکه در قرآن آمده کسب علم مانند عبادت است، همچنین روایت داریم قبل از اینکه کلامی را بیان کنید برای اینکه کلام تاثیرگذار باشد به آن فکر کرده بنابراین تفکر نیز یک نوع عبادت به شمار میرود.
استاندار سیستان و بلوچستان ادامه داد: تفکر، نوآوری و خلاقیت میآورد انتظار میرود خروجی دانشگاه کارآفرین و ایده آور باشد نه اینکه دانشجویان پس از فارغ التحصیلی به دنبال شغل باشند.
وی خاطرنشان کرد: کسی که کارشناسی و کارشناسی ارشد میگیرد علم او باید برای دیگران نفع داشته باشد، حوزه مهارت محوری در دانشگاه بسیار مهم است بنابراین در زمینه عملی در کنار درسهای تئوری اگر کاری انجام نشود فارغ التحصیلان در بطن کار که بروند به مشکل خواهند خورد.
کرمی تصریح کرد: جوانان نیروهای کارآمد، خلاق و متفکر هستند که اگر از آنها استفاده شود و به آنها فرصت داده شود قطعا شاهد بارش تفکر و نوآوریهای آنها خواهیم بود.
وی گفت: همانطور که از اسم دانشجو مشخص است این افراد دنبال دانش هستند بنابراین باید در کنار کتابهایی که در دانشگاه به آنها تدریس میشود خودش نیز برای کسب علم بیشتر کتابهای گوناگونی را مطالعه کند تا در رشتهای که در حال فراگیری علم است در آینده موفقتر باشد.
استاندار سیستان و بلوچستان با بیان اینکه این استان به هیچ عنوان محروم نیست بلکه استانی کاملا برخوردار و دارای ثروتهای فراوان است، خاطرنشان کرد: القای کلمه محرومیت فرزندانمان را زمین گیر کرده است.
حوزه مهارت محوری در دانشگاه بسیار مهم است بنابراین در زمینه عملی در کنار درسهای تئوری اگر کاری انجام نشود فارغ التحصیلان در بطن کار که بروند به مشکل خواهند خورد
وی بیان کرد: نیروی جوانِ خلاق یکی از ثروتهای سیستان و بلوچستان به شمار میرود جوان سرشار از فکر، خلاقیت و نوآوری است، جوان روحیه تحولگرا و شجاعت دارد که این امر یک فرصت برای استان به شمار میرود.
کرمی گفت: سیستان و بلوچستان استان تجاری است و با توجه به اینکه یکهزار و ۶۳۰ کیلومتر مرز خشکی و دریایی دارد افراد میتوانند در حوزههای مختلف تجاری در این استان فعالیت کنند.
وی با اشاره به اینکه اقتصاد تجارت و حمل و نقل سیستان و بلوچستان بینظیر است، عنوان کرد: با توجه به توافقی که با مجموعه افغانستان انجام شده کشورهای آسیای میانه و چین از آن طرف باید به دریا وصل شوند تا تجارت در استان به خوبی شکل بگیرد.
استاندار سیستان و بلوچستان به اقتصاد در حوزه دریایی، کشاورزی و شیلات اشاره کرد و افزود: این استان در حوزههای مختلف اقتصادی حرف برای گفتن دارد بنابراین القای کلمه محرومیت برای این استان نادرست است.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه سیستان و بلوچستان معادن زیادی دارد و صنایع فرآوری آن بسیار مهم هستند باید به این امر توجه کرد که اگر معدنی قرار است راه اندازی شود یک شهرک صنعتی باید کنار آن شکل بگیرد بنابراین مجموعه دانشگاهها در این زمینه میتوانند نقش اساسی ایفا کنند.
کرمی با اشاره به اینکه باید هر مدیری به صورت روزانه به دنبال نوآوری باشد، گفت: برای تقویت ذهن فرزندانمان از آموزش و پرورش شروع کردیم که دانش آموزان از ابتدا یاد بگیرند تا در آینده بتوانند روی پای خودشان بایستند و به سرعت رشد داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: دستگاههای اجرایی با دانشگاهها باید در ارتباط باشند چرا که اگر پشت سر صنعت دانشگاه نباشد در حوزه صنعت دچار آسیب خواهیم شد؛ دانشگاه باید یک مجموعه علمی باشد که برای صنعت دائم نوآوری داشته باشد.
نظر شما