به گزارش خبرنگار ایرنا، حجتالاسلام غلامرضا حاجبی در خطبه های نماز جمعه این هفته قشم افزود: دولت سیزدهم در بخشهای مختلف اجرایی، عمرانی و بنیادین گامهای اساسی برداشته که نتایج آن در آینده ای نزدیک روشن خواهد شد.
وی ادامه داد: این اقدامات توسعه ای همانند سراسر کشور باید در این شهرستان مرزی و بزرگ ترین جزیره ایرانی خلیج فارس که بعضا از مناطق کم برخوردار استان هرمزگان است نیز باید بیشتر خودش را نشان بدهد و به طور کامل باید تسریع و تسهیل شود.
امام جمعه قشم با اشاره به اینکه در این مسیر باید همت ها بیشتر شود و تقسیم منابع به درستی انجام شود، گفت: مسوولین باید بودجه های که مورد نیاز مردم در مناطق کم تر برخوردار به خصوص در حوزه مسوولیت های اجتماعی است را پیگیری کنند و آنها را به درستی تخصصی دهند و بر آنها نظارت داشته باشند.
حجتالاسلام حاجبی با اشاره به فرا رسیدن روز ۱۹ سالروز تشکیل شورای عالی انقلاب فرهنگی به فرمان حضرت امام خمینی (ره) در سال ۱۳۵۸ اضافه کرد: این شورای به عنوان یکی از ابتکارات با برکت امام راحل، با هدف گسترش و نفوذ فرهنگ اسلامی در جامعه تشکیل شد و تا امروز توانسته است، منشا تحولات گسترده ای در حوزه علم و فرهنگ کشور باشد.
وی توضیح داد: شورای عالی انقلاب فرهنگی، انجمن عالی دفاع فرهنگی در برابر تهاجمات فرهنگی است.
به گزارش ایرنا، ۱۹ آذر سالروز تاسیس شورای عالی انقلاب فرهنگی به فرمان امام خمینی(ره) است؛ نهادی که در ابتدا براساس پیام امام خمینی(ره) در اول فروردین ۱۳۵۹ برای انجام سه وظیفه «انقلاب اساسی در دانشگاههای سراسر کشور»، «تصفیه اساتید مرتبط با شرق و غرب» و «تبدیل دانشگاه به محیطی سالم برای تدوین علوم عالی اسلامی» شکل گرفت، اما به مرور زمان و براساس مقتضیات انقلاب در حوزه علم و فرهنگ مسوولیتها و وظایف دیگری را عهدهدار شد.
وظایف شورای عالی انقلاب فرهنگی را میتوان در سه حوزه سیاستگذاری، تدوین ضوابط و نظارت تقسیمبندی کرد؛ تهیه و تدوین سیاستها و طرحهای راهبردی کشور در زمینههای مختلف فرهنگی از جمله در حوزههای زنان، تبلیغات، اطلاعرسانی، چاپ و نشر، بیسوادی، دانشگاهها، برقراری روابط علمی و پژوهشی و فرهنگی با سایر کشورها، همکاری حوزه و دانشگاه، فعالیتهای دینی و معنوی، تهاجم فرهنگی و سایر حوزههای فرهنگی مربوطه از جمله وظایف سیاستگذاری این شورا محسوب میشود.
همچنین تعیین ضوابط تاسیس مراکز علمی و آموزشی و نیز ضوابط گزینش مدیران و استادان و دانشجویان از جمله وظایف این شورا است.
بررسی و تحلیل شرایط فرهنگی ایران و جهان، بررسی الگوهای توسعه و پیامدهای فرهنگی آن، بررسی وضع فرهنگ و آموزش کشور و نیز نظارت بر اجرای مصوبات شورا از جمله وظایف نظارتی شورای عالی انقلاب فرهنگی است.
تدبیر و تاکید رهبر کبیر انقلاب و مقام معظم رهبری بر استمرار وجود نهادی که به طور دایم و بهصورت مستمر و فعال موضوع فرهنگ و علم را طراحی و برنامهریزی کند، از اهمیت راهبردی این نهاد حکایت دارد.
تدبیری که موجب شده حجم زیادی از کارکردها در حوزه علم و فرهنگ و آنچه که مبنای عمل در حوزه علم، آموزش، تحقیق و پژوهش قرار میگیرد، براساس مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی باشد.
این موضوع نشان میدهد این تدبیر و اندیشه از ابتدا با رهبران انقلاب بوده است و به دلیل اهمیتی که بخش علم، تحقیق و فرهنگ داشته این نهاد در جایگاه تصمیمسازی و تصمیمگیری کشور پیشبینی شده است.
نظر شما