دبیرکل سازمان ملل با درخواست آتش بس فوری در غزه: به نقطه فروپاشی رسیده‌ایم

نیویورک - ایرنا- آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد در نشست شورای امنیت سازمان ملل در پی نامه اش درباره وضعیت نوار غزه و درخواست آتش بس فوری و قطعنامه پیشنهادی امارات در این زمینه گفت: با استناد به ماده ۹۹ منشور سازمان ملل به شورای امنیت نامه نوشتم زیرا به نقطه فروپاشی رسیده ایم.

به گزارش خبرنگار ایرنا از سازمان ملل، دبیر کل سازمان ملل روز جمعه به وقت محلی در نشست شورای امنیت افزود: ادامه عملیات نظامی دسترسی افراد نیازمند را به کمک های بشردوستانه محدود می کند. نگرانی از فروپاشی کامل سیستم حمایت بشردوستانه در غزه وجود دارد که عواقب ناگواری در پی خواهد داشت.

گوترش تصریح کرد: سازمان ملل متعهد به ادامه کمک به ساکنان نوار غزه است. من با استناد به اصل ۹۹ به شورای امنیت نامه نوشتم زیرا به نقطه فروپاشی رسیده ایم. من نگرانم که پیامدهای آنچه در غزه اتفاق می افتد برای امنیت کل منطقه ویرانگر باشد.

وی تاکید کرد: محدودیت‌های اعمال‌شده توسط اسرائیل در غزه، تامین نیازهای مردم را برای آژانس‌های سازمان ملل دشوار می‌سازد. ما انتظار داریم که حوادث غزه منجر به فروپاشی کامل نظم عمومی و افزایش فشار برای مهاجرت دسته جمعی به مصر شود.

دبیرکل سازمان ملل ادامه داد: ۸۵ درصد از جمعیت نوار غزه بدون نیازهای اولیه زندگی مجبور به ترک خانه های خود شدند. ما پیش از این شاهد گسترش آنچه در غزه در حال رخ دادن است به کرانه باختری اشغالی، لبنان، سوریه، عراق و یمن بوده ایم.

گوترش گفت: تهدید علیه کارکنان سازمان ملل در غزه بی سابقه است. ۱۳۰ کارمند سازمان ملل کشته شدند که بسیاری از آنها به همراه خانواده هایشان کشته شدند و این بزرگترین خسارت در تاریخ سازمان ملل متحد تاکنون است.

او ادامه داد: به دلیل بسته شدن گذرگاه رفح، بمباران مداوم، کمبود سوخت و اختلال در ارتباطات، کمک های امدادی دیگر امکان پذیر نیست.

دبیرکل سازمان ملل تصریح کرد: سازمان ملل همچنان از طریق گذرگاه رفح کمک می‌کند، زیرا دسترسی به سایر مناطق امکان‌پذیر نیست و از شورای امنیت می‌خواهم خواستار آتش‌بس فوری و تسریع در ورود کمک‌های بشردوستانه شود.

دبیرکل سازمان ملل در عین حال گفت که اقدامات گروه حماس «مجازات دسته‌جمعی» فلسطینی‌ها از سوی رژیم اسرائیل را توجیه نمی‌کند.

به گزارش ایرنا، دبیر کل سازمان ملل متحد با توجه به گستردگی تلفات انسانی در غزه نامه ای را با استناد به ماده ۹۹ منشور سازمان ملل به رئیس شورای امنیت ارسال کرده است. این اولین باری است که گوترش از زمانی که در سال ۲۰۱۷ به سمت دبیر کلی سازمان ملل رسید، این کار را انجام می‌دهد. ماده ۹۹ منشور سازمان ملل که در تاریخ سازمان ملل متحد تنها ۹ بار مورد استفاده قرار گرفته است، بیان می‌کند که «دبیر کل می‌تواند هر موضوعی را که به نظر او ممکن است حفظ صلح امنیت بین‌المللی را تهدید کند، به شورای امنیت اطلاع رسانی کند.»

این ماده به دبیرکل این سازمان اجازه می‌دهد وقتی احساس کند «امنیت و صلح جهانی» به خطر افتاده است، اعضای شورای امنیت را به جلسه‌ای فوری فرا می‌خواند و از آنها می‌خواهد اقدامی فوری در این باره اتخاذ کنند.

گوترش در این نامه گفته است: «فروپاشی کامل نظم عمومی» در نوار غزه ارسال کمک‌های بسردوستانه حتی به صورت محدود را «غیرممکن» خواهد کرد.

دبیرکل سازمان ملل تاکید کرده است: وضعیت غزه ممکن است صلح و امنیت بین المللی را تهدید کند و جامعه بین المللی باید از نفوذ خود برای پایان دادن به بحران استفاده کند.

دبیرکل سازمان ملل در این نامه از اعضای شورای امنیت خواسته است که برای جلوگیری از یک فاجعه انسانی فشار بیاورند و خواستار اعلام آتش بس بشردوستانه شده است.گوترش گفته است: «هیچ حفاظت موثری از غیرنظامیان در غزه وجود ندارد. هیچ‌جا در غزه امن نیست. جامعه بین‌المللی مسئولیت دارد از همه نفوذ خود برای جلوگیری از تشدید بیشتر تنش‌ها و پایان دادن به بحران استفاده کند.»

دبیرکل سازمان ملل تاکید کرده است: «اوضاع در غزه رو به وخامت گذاشته و در حال تبدیل شدن به فاجعه‌ای با تبعات برگشت‌ ناپذیر برای فلسطینی‌ها و در کل برای صلح و امنیت در منطقه است.»

به گزارش ایرنا، گروه‌های مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکننده‌ای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.

به دنبال پایان آتش ‌بس‌موقت چهار روزه میان حماس و اسرائیل، قطر به عنوان یکی از کشورهای میانجی اعلام کرد که توافق حماس و تل آویو برای تمدید آتش بس به مدت ۴۸ ساعت حاصل شده است. حماس هم اعلام کرد که با قطر و مصر در مورد تمدید آتش‌بس بشردوستانه موقت برای ۲ روز دیگر، بر اساس همان شروط آتش‌بس قبلی به توافق رسیده است.

سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳، آتش‌بس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت. این رژیم برای تلافی حملات غافلگیرکننده‌ «طوفان الاقصی» و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاه‌های نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha