به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری شهاب فلسطین، جنبش حماس در بیانیه خود آورده است: ما از کشورهایی که به پیش نویس قطعنامه رای مثبت دادند به ویژه روسیه، چین و گروه کشورهای عربی تشکر می کنیم.
این جنبش همچنین "از جامعه جهانی خواست که اقدام های جدی و ملموسی برای توقف کشتارهای اشغالگران نازی (رژیم اسرائیل) که فجیع ترین جنایات در دوران کنونی را مرتکب شده است، بردارد".
جنبش حماس، وتوی پیش نویس قطعنامه برقراری آتشبس غزه توسط آمریکا را به شدت محکوم کرد و خواستار توقف فوری حملات رژیم اشغالگر اسرائیل به غزه شد و افزود: ما دولت آمریکا را شریک و دست داشتن در قتل مردم خود از طریق حمایت سیاسی و نظامی از اشغالگران برای ادامه جنگ نسل کشی علیه نوار غزه می دانیم.
قطعنامه پیشنهادی امارات متحده عربی در نشست جمعه شورای امنیت سازمان ملل به رای گذاشته شد که از ۱۵ عضو شورای امنیت ۱۳ عضو رای موافق، یک عضو یعنی ایالات متحده آمریکا رای مخالف و انگلیس دیگر عضو این شورای رای ممتنع دادند.
امارات متحده عربی پیش نویس قطعنامه کوتاهی را به شورا ارائه داده بود که خواستار «آتش بس فوری بشردوستانه» بود و از حمایت کشورهای عربی و اسلامی برخوردار بود. قطعنامه پیشنهادی که به تصویب شورای امنیت نرسید، با ابراز نگرانی شدید از وضعیت فاجعه بار انسانی در نوار غزه و رنج مردم غیرنظامی فلسطین، تاکید می کرد که جمعیت غیرنظامی فلسطین و اسرائیل باید بر اساس قوانین بین المللی بشردوستانه محافظت شوند.
آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل متحد با توجه به گستردگی تلفات انسانی در غزه در پی جنگ رژیم اسرائیل، نامه ای را با استناد به ماده ۹۹ منشور سازمان ملل به رئیس شورای امنیت ارسال کرده بود.
ماده ۹۹ منشور سازمان ملل که در تاریخ سازمان ملل متحد تنها ۹ بار مورد استفاده قرار گرفته است، بیان میکند که «دبیر کل میتواند هر موضوعی را که به نظر او ممکن است حفظ صلح امنیت بینالمللی را تهدید کند، به شورای امنیت اطلاع رسانی کند.»
نظر شما