به گزارش خبرنگار ایرنا بسیاری از فعالان ورزشی شهرستان از تکرار چنین برخوردهای ناشایستی که در گذشته نیز سابقه داشته گلایه دارند و اقدامات پیشگیرانه فرهنگی و همچنین تنبیهی بازدارنده را خواستار هستند.
گرچه برخی مسئولان هیات فوتبال می گویند چنین برخوردهایی در لیگ های پایین تر بهویژه به این دلیل که امکانات و پشتیبانی های لازم از آنها کمتر است هرجا امکان بروز دارد و در کنار اقدامات فرهنگی پیشگیرانه یا به کارگیری ابزارهای تنبیهی، ضرورت افزایش حمایت ها و امکانات نیز ضروری است.
آنطور که منابع محلی می گویند، رییس هیات فوتبال جیرفت که خود در میدان این بازی طی اواخر هفته گذشته حضور داشته، در تیمی بازی می کرده که بازیکن آن مرتکب توهین و ناسزا شده و حال برخی فعالان ورزشی نیز مدعی یا نگران هستند که ممکن است با پادرمیانی برخی افراد، تخفیف های بیشتری در محرومیت بازیکن خاطی اعمال شود؛ هرچند این مسئول تاکید دارد که هیات استان به طور حتم برخورد خواهد کرد.
اسدالله فاریابی فعال ورزشی که تا چندماه پیش دبیر هیات فوتبال شهرستان جیرفت بود، خود معترف است که هیچ کار اصلاحی چه در ۱۰ سالی که او با هیات فوتبال جیرفت همکاری می کرد و چه الان صورت نگرفته است.
وی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه برخی ورزشکاران به هیج وجه توجیه نمی شوند و مرجعی نیز برخورد مناسب نمی کند افزود: نیروی انتظامی هم در این مسابقات یا حضور ندارد یا حضور هم دارد به شکلی که باید برخورد نمی کند، این در حالی است که به عنوان ضابط قضایی حتی باید به درخواست داور عمل کند.
فاریابی ادامه داد: هیات فوتبال استان کرمان هم در مجازات ها بیشتر جنبه مالی را در نظر می گیرد و گاه مشاهده شده با رایزنی، دوستی و رفاقتی محرومیت ها کاهش پیدا می کند که طبق مقرراتی که در این زمینه در کشور اجرا می شود عمل نشده است.
این فعال جیرفتی حوزه فوتبال و فوتسال یادآور شد: در سال های اخیر اگر هیات فوتبال استان عملکرد مناسبی داشت این اتفاقات تشدید نمی شد.
وی اضافه کرد: افرادی در این سال ها مرتکب تخلفاتی همچون توهین به داور، زد و خورد و ضرب و شتم بازیکنان حریف شده اند ولی برخورد مناسب صورت نگرفته است.
نماینده و ناظر فوتسال کشوری در ادامه با اشاره به اینکه در بسیاری از شهرهای منطقه شاهد این اتفاقات هستیم افزود: چنین اعمالی متاسفانه از فوتبالیست های مشهور و باسابقه نیز دیده شده است.
وی ادامه داد: اتفاقات آن روز در منظر و مقابل چشمان رییس هیات فوتبال جیرفت که خود هم بازیکن تیم بوده رخ داده که عجیب است.
فاریابی با اشاره به اینکه داورها باید با هراس قضاوت کنند بیان کرد: داوری که با دستمزد یک میلیون ریالی از شهری به شهر دیگر می رود و این پول را هم بعد از گذشت ماه ها به حساب او می ریزند، دیگر انگیزه ای نخواهد داشت بیاید ناسزا، توهین و تهدید هم بشنود و ببیند.
وی گفت: طبق تجربه و آنچه در گذشته رخ داده، درباره اتفاقی که در مسابقه بین ۲ تیم جیرفتی هم رخ داد برخوردی نخواهد شد و اگر محرومیتی باشد طی ۲ تا سه ماه با وساطت ها بخشیده می شود یا بازیکن دوباره به مسابقات بر می گردد.
فاریابی اضافه کرد: هزینه های زیادی برای این تیم ها صرف می شود، اگر قرار است صرف ورزش شود و شاهد این آبروریزی ها و اعمال غیرفرهنگی باشیم و چهره شهر در نگاه دیگر نقاط کشور مخدوش شود، هدف مدنظر حاصل نشده است.
امری عادی؟
یک فعال رسانه و ورزشی نویس جیرفتی هم به خبرنگار ایرنا گفت: اتفاقات آنقدر تکرار شده که به امری عادی در این منطقه تبدیل شده، ما سال ها در این زمینه نوشته ایم اما هیچ تغییری رخ نداده است.
سجاد محمدحسنی افزود: ماهی نیست که خبری از چنین رفتار ناشایستی ننویسیم اما بی نتیجه بوده است و باید فرماندار و دیگر مسئولان شهرستانی و استانی تصمیم بگیرند.
کمیته انضباطی برخورد می کند
رییس هیات فوتبال شهرستان جیرفت نیز اظهار کرد: نظارت کامل مسابقات با هیات فوتبال است، در نتیجه هیات فوتبال استان به طور حتم با تیم و بازیکن خاطی برخورد می کند.
حسین محمدی افزود: به کمیته انضباطی هم سپرده ایم دستور موقت صادر کند تا با رای نهایی از حضور این بازیکن در میادین ورزشی جلوگیری شود.
وی ادامه داد: این اتفاق ها در فضای فوتبال به ویژه لیگ های پایین تر که امکانات و پشتیبانی های لجستیکی کمتر از آنها است هر لحظه ممکن است رخ دهد.
محمدی با ذکر مثالی در این زمینه پرداخت و گفت: چندی قبل در شهرستان ریگان مسابقه ای بین تیم این شهر با تیم نرماشیر بوده که در اواخر مسابقه شاهد ناسزا و درگیری فیزیکی با داور از سوی یکی از تیم ها بودیم.
وی اضافه کرد: در موارد مشابه شاهد جریمه از ۲ ماه تا ۲ سال محرومیت و جرایم مالی از ۱۰۰ میلیون ریال تا ۳۰۰ میلیون ریال بوده ایم، البته همزمان فردی که مورد توهین قرار گرفته می تواند از مجاری قانونی و دستگاه قضایی هم احقاق حق کند.
رییس هیات فوتبال جیرفت یادآور شد: حضور نیروی انتظامی و اورژانس به سختی در بازی ها فراهم می شود اما نیروی انتظامی در مسابقه آن روز حضور داشت.
وی افزود: هر اتفاق بدی می افتد نیروی انتظامی اقدامی نمی کند و نظاره گر است با اینکه بارها از آنها خواسته ایم حتی از طرف ما، کاری انجام دهد.
گلایه از رسانه های محلی برای پخش ویدئوی فحاشی
محمدی در عین حال از برخی شبکه های مجازی محلی که اقدام به پخش ویدیو فحاشی مسابقه کرده بودند هم گله کرد و افزود: برخی به دلیل اینکه یک ساختار ۲۰ ساله را برهم زده ایم و ساختار جدیدی شکل داده ایم، مدیریت فعلی را قبول ندارند و بنابراین باید تاوان پس دهیم.
به گزارش ایرنا این بازی (دربی شهرستان) بین ۲ تیم جیرفتی شهدای ساغری و شهید خسروانی در لیگ منطقهای استان کرمان در روز پنجشنبه هفته گذشته با داورانی از شهرستان عنبرآباد که در نزدیکی جیرفت قرار دارد، برگزار شد.
لیگ منطقهای یک رده از لیگ برتر استانی پایین تر است.
نظر شما