دکتر غلامعباس مومنی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: همچنین ۷۳۰ میلیارد ریال به بخش خصوصی و ۹۴ میلیارد ریال هم به نیروهای مسلح پرداخت شده است.
وی ادامه داد: پنج هزار و ۲۳۰ میلیارد ریال در سال گذشته در بخش درمان غیر مستقیم به دانشگاه علوم پزشکی، بخش خصوصی، نیروهای مسلح و سایر مراکز درمانی پرداخت و با آن مراکز تسویه شد.
بیمارستان خلیج فارس مجوز ۳۰۰ تختخواب را دارد
مدیر درمان تامین اجتماعی هرمزگان همچنین در سخنان خود به بخش درمان مستقیم پرداخت و اضافه کرد: این سازمان دارای ۹ مرکز درمانی ملکی در استان بوده که سه مرکز در بندرعباس قرار دارد و بیمارستان خلیج فارس تنها بیمارستان تخصصی ملکی استان است که باید همه جمعیت بیمه شده را پوشش دهد.
مومنی خاطر نشان کرد: این بیمارستان دارای ۹۳ پزشک عمومی و متخصص بوده و در هر شیفت چهار پزشک در اورژانس فعالیت میکنند.
وی اضافه کرد: بیمارستان خلیج فارس مجوز ۳۰۰ تختخواب را دارد و یکی از سیاستهای سازمان تأمین اجتماعی هم ترمیم و بازسازی بخشهاست تا هم آنها را به روز کرده و هم ایرادهای ساختمانی و فنی برطرف شود.
مدیر درمان تامین اجتماعی هرمزگان گفت: همین منجر شده ۷۵ تخت از ۲۷۳ تخت فعال از چرخه خدمت خارج شده تعداد تختهای فعال درحال حاضر به ۱۹۳ تخت فعال برسد.
مومنی ابراز کرد: هفته گذشته آمار بستری این بیمارستان به ۲۰۳ تا ۲۰۴ نفر رسید که بیش از تختهای فعال بود و این به معنای استفاده از تخت اورژانس برای بستری درپی کمبود تخت بیمارستانی در هرمزگان است.
زایمان طبیعی مشکلها و عوارض جراحی را ندارد
وی با بیان اینکه در چند سال گذشته بیمارستان خلیج فارس بار بیمارستان شریعتی را هم باید بر دوش داشت، گفت: آمار زایمان این بیمارستان در هفتماهه اول ۱۴۰۲ حدود ۲ هزار و ۱۰۰ نفر بود که ۷۶۵ نفر سزارین نوع دوم شدند.
معاون درمان تامین اجتماعی هرمزگان تاکید بر اینکه درحال ترویج زایمان بدون درد و طبیعی هستیم، گفت: بخش زایشگاه باید به صورت ویژه مورد توجه قرار گیرد و به همین دلیل اقدامهایی برای آن در نظر گرفته شده است و احتمالاً بزودی تغییرهایی در آن انجام میشود.
مومنی ابراز کرد: آمار بیمارستان خلیج فارس در زمینه سزارین با توجه به اینکه برای مرتبههای دوم و سوم است از میانگین جهانی کمتر است که جای خوشحالی دارد و هرچه زایمان طبیعی باشد بهتر است.
وی ادامه داد: زایمان طبیعی مشکلها و عوارض جراحی را برای مادر نداشته و سریعتر میتواند به فرزند خود رسیدگی کند و چالشهای این حوزه بیشتر به دیدگاه خانوادهها باز میگردد که دوست دارند تولد فرزندشان لاکچری بوده و مادر درد نکشد.
تمایل جهانیان به زایمان طبیعی است
معاون درمان تامین اجتماعی هرمزگان خاطر نشان کرد: از سویی هم ترس و واهمهای که از درد آن وجود دارد اما عوارض سزارین بسیار بیشتر از زایمان طبیعی بوده و تمایل جهانیان به زایمان طبیعی است.
مومنی یاداور شد: ترس و واهمهای از زایمان بهخصوص برای زایمان اولیها همیشه وجود دارد و برای همین هم تیم زایشگاه با بیمار همراهی کرده، فواید و عوارض زایمان طبیعی برای مادر و خانواده بیان میشود.
وی خاطر نشان کرد: پیشرفت خوبی در این زمینه رخ داده و مدتی قبل هم دانشگاه علوم پزشکی در نامهای به بیمارستان خلیج فارس اعلام کرد میزان رضایت مادرانی که زایمان طبیعی در این بیمارستان داشتهاند ۹۲ درصد است.
معاون درمان تامین اجتماعی هرمزگان اظهار کرد: زایمانهای بدون درد ۱۷ درصد در سال جاری نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.
پنج طرح عمرانی درمانی در هرمزگان درحال پیگیری است
وی افزود: همزمان پنج طرح عمرانی درمانی در استان درحال پیگیری است که درمانگاه پنج هزار و ۳۰۰ متری بیمارستان خلیج فارس مهمترین آنهاست، مدیریت درمان درحال پیگیری دریافت پروانه از شهرداری بندرعباس بوده و امید است بتوان در سال جاری کلنگ احداث آن را به زمین زد.
مدیر درمان تامین اجتماعی هرمزگان افزود: همچنین مجوزهای لازم برای احداث درمانگاه حاجی آباد از دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان اخذ شده است، مقدمات احداث درمانگاه خمیر هم درحال انجام بوده و مجوز درمانگاه دیگری در شهر پارسیان اخذ شده است.
مومنی گفت: کارهای اولیه برای احداث درمانگاهی در شهرستان بستک درحال انجام بوده و امید است بتوان این طرحها را که از نظر اعتباری مشکلی ندارند تا چهار سال آینده آماده خدمات دهی به مردم کرد.
نظر شما