به گزارش خبرنگار ایرنا، شهرستان طالقان به عنوان دورترین و مرتفع ترین منطقه استان البرز از حیث گردشگری ، فرهنگی ، مذهبی و اقتصادی در سطح کشور دارای جایگاه ویژه است ، سرزمینی که بزرگانی همچون مرحوم آیت الله سیدمحمود طالقانی، سرلشکر شهید ولی الله فلاحی ، جلال آل احمد و دکتر ابراهیم حشمت مرد شماره ۲ نهضت جنگل در آن رویش و پرورش یافته اند.
در سفر دوم آیت الله رییسی و هیات دولت به استان البرز نیازهای مختلف طالقانی از درمانی گرفته تا گردشگری ، اقتصادی و زیست محیطی توسط دکتر سیدصولت مرتضوی وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی مورد بررسی قرار گرفت .
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی در سفر روز جمعه ۱۷ آذر ماه خود به شهرستان طالقان ، ابتدا به سراغ بیمارستان ۳۲ تختخوابی و نیمه کاره این شهرستان که به نام دکتر ابراهیم حشمت نامگذاری شده است ، رفت و به بررسی آخرین وضعیت اجرایی این پروژه بیمارستانی پرداخت.
سیدصولت مرتضوی در این بازدید ضمن دریافت گزارشی از روند عملیات اجرایی این بیمارستان، گفت: ساخت بیمارستان ۳۲ تختخوابی دکتر حشمت، فروردین ۱۴۰۱ آغاز شده و عملیات اجرایی آن اکنون با ۴۵ درصد پیشرفت فیزیکی ادامه دارد.
وی اضافه کرد: این بیمارستان در زمینی به گستره بیش از یک هزار و ۲۰۰ متر مربع و در سه طبقه به عنوان یکی از مهمترین مطالبههای مردم این منطقه در حال ساخت است.
مرتضوی گفت: بر اساس برنامه زمان بندی، ساخت این بیمارستان در یک سال آینده تکمیل و پس از تجهیز، آماده بهره برداری خواهد شد.
بازید وزیر تعاون از مرکز نیکوکاری رعد
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از مرکز نیکوکاری ونگهداری معلولان و جامعه هدف بهزیستی(رعد) این شهرستان بازدید کرد.
مرتضوی در این بازدید با معلولان و جامعه هدف بهزیستی دیدار و از نزدیک با آنها به گفت وگو پرداخت.
مجتمع نیکوکاری رعد نخستین مرکز دانشگاهی ویژه توانیابان کشور در سال ۱۳۹۰ تأسیس شد و علاوه بر آموزش فنی و حرفهای خدمات توانبخشی فیزیوتراپی، کاردرمانی، مددکاری و مشاوره، کاریابی و اشتغال حمایتی نیز ارایه می کند.
ساخت مجتمع آموزشی و نیکوکاری رعد اوایل دهه ۶۰ به منظور ارایه خدمات به توانیابان و معلولان و جامعه هدف بهزیستی با همت و همدلی انسانهای نیکوکار آغاز شد و دهه ۹۰ به نتیجه رسید.
این مرکزدارای یک مجموعه آموزش علمی کاربردی، سالن همایش، مرکز توانبخشی، سالن غذاخوری و کلاس ها و کارگاه های آموزشی است که با هدف آموزشهای رایگانِ فنی و حرفه ای به توانیابان به کار خود ادامه می دهد.
همگام سازی فرایندهای آموزش و کارورزی و برگزاری دورههای آموزشی تخصصی و کوتاه مدت منجر به اشتغال از سویی و ایجاد انگیزه و خودباوری و استقلال مالی و حضور اجتماعی معلولان و مشارکت و مسئولیت پذیری از اهداف و ارزشهای مجتمع رعد است.
کارآموزان رعد می توانند به صورت رایگان از تمام خدمات و تسهیلات آن استفاده کنند و بهزیستی استان البرز با تخصیص یارانه مراکز دولتی، حمایت های مستمر خود را از این مرکز ادامه می دهد و بخشی از هزینه های این مجتمع نیز از محل کمک های نیکوکاران تامین می شود.
رسیدن نرخ بیکاری کشور به کانال هف درصد
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین در جلسه شورای اداری شهرستان طالقان حضور یافت و از وضعیت اشتغالزایی در کشور سخن به میان آورد.
وی گفت: نرخ بیکاری کشور که در دهه ۹۰ بین ۱۱ تا ۱۲ درصد بود در ۲ سال گذشته و در دولت سیزدهم به هفت درصد رسیده است.
مرتضوی اظهار کرد: همچنین در ۶ ماه نخست سال جاری رشد اقتصادی کشور به کانال هفت درصد رسید.
وی با بیان اینکه دولت آیت الله رئیسی یک دولت برآمده از آرمانهای انقلاب است، بیان کرد: این دولت بر اصول، اعتقاد و جهان بینی اسلام استوار است و به لطف خدا توانست فعل ما میتوانیم را به خوبی صرف کند و گامهای بلندی را بردارد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: دولت سیزدهم کارهای بسیار بزرگی در حوزههای مختلف از جمله سیاست خارجی انجام داده که یکی از آنها عضویت ایران در مجامع بین المللی از جمله شانگهای و بریکس است که قابل توجه بود.
مرتضوی اظهار کرد: توسعه سیاسی و افزایش صادرات و ساماندهی تجاری از خدمات ارزنده دولت سیزدهم است.
وی بیان کرد: در دولت سیزدهم بیش از ۱۵ هزار تخت بیمارستانی به بهرهبرداری رسیده و بیش از ۱۰۰ کیلومتر طرح ریلی به بهره برداری رسیده و اقدامهای زیادی در ایجاد و بهسازی راه روستایی انجام شده است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی یادآور شد که در بخش کشاورزی این دولت توانست میزان تولید گندم از ۵.۴ میلیون تن در سال به نزدیک ۱۱ میلیون تن برساند و در بخش صنعت و معدن گامهای قابل توجهی انجام شده است.
مرتضوی یادآور شد: در بخش نفت گاز و پتروشیمی به تولید قبل از تحریم میرسیم و صادرات ما به یک میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه رسیده است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین در قالب سفر استانی رییس جمهور در ادامه برنامههای خود در شهرستان طالقان از دهانههای ورودی تونل در حال ساخت جاده جدید طالقان - هشتگرد بازدید کرد.
این تونل به طول حدود یک کیلومتر بخش ناتمام جاده جدید هشتگرد طالقان است که درصورت تکمیل و گشایش مشکل این مسیر کوهستانی برطرف می شود.
مرتضوی در این بازدید با اشاره به ضرورت شناسایی نقاط حادثه خیز جاده جدید طالقان به هشتگرد گفت: تامین روشنایی و ایمن سازی مسیر و تکمیل تونل در دست ساخت جاده طالقان به هشتگرد یکی از اولویتهای اداره کل راه و شهرسازی استان است و در ۲ نوبت کاری این تونل تکمیل خواهد شد.
پس از ۲۰ سال جاده جدید طالقان به هشتگرد در خرداد ماه ۱۴۰۰ به بهره برداری رسید و عملیات ایمن سازی آن نیز پایان یافت.
به منظور کاهش خطرهای ناشی از حرکت خودروها در برخی مسیرهای کنار گذر، تونل این جاده به طول ۹۵۰ متر با ۱۵ درصد پیشرفت فیزیکی آغاز شده است و پیش بینی میشود با تخصیص اعتبار ۶ هزار میلیارد ریالی، عملیات این تونل ۹۵۰ متری در ۲ سال آینده به پایان برسد و برای استفاده مردم بازگشایی شود.
بررسی مشکلات زیست محیطی طالقان با حضور وزیر تعاون
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی در نشست با فرماندار و امام جمعه طالقان به بررسی نیازهای زیست محیطی و گردشگری این شهرستان پرداخت که در این نشست مسوولان طالقان خواستار ساماندهی وضعیت گردشگری و زیست محیطی رودخانه و سد طالقان شدند.
مرتضوی پس از جمع آوری اطلاعات مربوط به نیازهای اجتماعی ، اقتصادی ، زیست محیطی ، گردشگری و زیر ساختی شهرستان طالقان این شهرستان را به مقصد کرج و حضور در نشست شورای برنامه ریزی استان البرز که با حضور رییس برگزار شد ترک کرد.
شهرستان طالقان در ۶۰ کیلومتری شمال غربی کرج مرکز استان البرز قرار دارد.
این شهرستان به خاطر آب و هوای مناسب و مناظر زیبای طبیعی همانند رودخانه و سد طالقان یکی از مناطق هدف گردشگری استان البرز است که دارای ۲ جمعیت ثابت و شناور می باشد.
جمعیت ثابت این شهرستان حدود ۳۵ هزار نفر در یک شهر و ۸۵ روستا سرشمازری شده است.
نظر شما