چهره‌ای مقتدر از حضرت زهرا(س) ارائه می‌دهیم/ اجرا در کشورهای عربی از سال آینده

تهران- ایرنا- نویسنده و کارگردان نمایش «فاطمه (س)» با تاکید بر این که در این اثر هفت موقعیت و نقش مهم ایشان در جامعه را نشان می‌دهیم گفت: اولین بازخورد مخاطبان این است که تا کنون چنین تصویر مقتدر، زیبا و باشکوهی از حضرت زهرا(س) ندیده بودیم.

نمایش فاطمه (س) به نویسندگی و کارگردانی مریم شعبانی از چهارشنبه ۲۲ آذر تا ۶ دی برای سومین سال متوالی در ایام فاطمیه در تالار سوره حوزه هنری و ویژه بانوان اجرا می‌شود.

از کربلا، بصره، لبنان و ترکیه درخواست داشتیم که به خاطر اجرای تهران نتوانستیم آنجا برویم

شعبانی در گفت‌وگو با خبرنگار تئاتر ایرنا اظهار داشت: در این نمایش مخاطب با ولایت اجتماعی، همسرداری، عشق به همسر، مادرانگی، حضور حضرت در جنگ‌ها و نقش اقتصادی و اجتماعی ایشان در مدیریت مزرعه فدک آشنا می‌شود. اولین بازخورد ما از مخاطب این بود که تا کنون چنین تصویر مقتدری از حضرت زهرا(س) ندیده بودیم. تصویر ذهنی اکثر آنها این بود که حضرت صرفا مظلوم واقع شده و نتوانسته حقش را بگیرد و مدام در حال عزاداری است. یعنی بانوی مظلومی که با چادر خاکی کنار در سوخته نشسته است. در نمایش‌ها و روضه‌ها این تصویر را دیده بودند. اما در این نمایش با چهره مقتدر و باشکوه حضرت زهرا(س) آشنا شدند. برای مخاطبان جذاب بود که الگوی اولشان زنی به شدت قدرتمند است. مخاطبانی از کشورهای دیگر مثل هلند و هند و ترکیه و استرالیا داشتیم که نظر آنها هم همین بود.

چهره‌ای مقتدر از حضرت زهرا(س) ارائه می‌دهیم/ اجرا در کشورهای عربی از سال آینده
نمایش «فاطمه (س)» به نویسندگی و کارگردانی مریم شعبانی

تفاوت‌های اجرای عربی و فارسی

وی در پاسخ به این سوال که برای آماده‌سازی چقدر تمرین کردید توضیح داد: سال ۱۴۰۰ حدود شش ماه تمرین کردیم که شامل مبانی پرفورمنس به صورت تئوری و عملی و دوره کارورزی و تمرین‌ها بود. امسال طراحی فرم‌های جدید در بخش پرفورمنس داشتیم و فرم‌های قبلی را تصحیح یا تکمیل کردیم. ضمن این که امسال بچه‌ها برای اجرای عربی هم آماده می شوند. همان طور که می‌دانید در بغداد اجرای عربی داشتیم. امسال برای اجراهای آینده در کشورهای اسلامی بچه‌ها سه ماه است در بخش پرفورمنس فارسی و عربی در حال تمرین هستند.

امسال آخرین سالی است که در تهران اجرا می‌کنیم و سال بعد به کشورهای عربی می‌رویم

شعبانی با اشاره به تفاوت‌های اجرای عربی و فارسی یادآور شد: در اجرای عربی نریشن (گفتار متن) و بخشی از موسیقی و سرود عربی می‌شود. البته یکی از بازیگران ما به نام خانم مرادی به فارسی و عربی مسلط هستند.این کارگردان درباره کشورهایی که متقاضی اجرا هستند گفت: از کربلا، بصره، لبنان و ترکیه درخواست داشتیم که به خاطر اجرای تهران نتوانستیم آنجا برویم. امسال آخرین سالی است که در تهران اجرا می‌کنیم و سال بعد به کشورهای عربی می‌رویم. اغلب درخواست ها برای ایام فاطمیه و میلاد حضرت است و ما نمی‌توانیم دو شهر اجرا داشته باشیم.

شرمنده آقایان هستیم

شعبانی در پاسخ به این سوال که چرا اجرا فقط برای زنان است و مخاطبان مرد غایب هستند اظهار داشت: مخاطب ما این قدر زیاد است که نگران تعداد مخاطبان نیستیم. در اجراهایی که داریم سالن پر می شود و روزهای اخر خیلی‌ها پشت در می‌مانند. در بغداد هم این اتفاق افتاد و تعدادی از مخاطبان پشت در ماندند. بنابراین مشکل استقبال را نداریم. ما در یک جامعه اسلامی زندگی می کنیم که خانم ها باید قواعدی را رعایت کنند. برای همین نمایش ویژه بانوان است و شرمنده آقایان هستیم. بخش هایی که امکان نشر داشته در فضای مجازی منتشر شده است.

نویسنده و کارگردان خطابه ‌اجرای فاطمه(س) اظهار داشت: پس از دو سال اجرا در ایران و یک نوبت اجرا در کشور عراق، خطابه ‌اجرای «فاطمه(س)» برای سومین سال متوالی در ایام فاطمیه میزبان بانوان خواهد بود. امسال از جهت محتوایی متن را غنی تر کردیم و از جهت طراحی لباس، دکور، فرم و حرکت تغییراتی در کار دادیم.

از ازدواج تا جاودانگی

وی درباره استقبال مخاطبان از این سریال توضیح داد: خیلی ها دوست دارند چندین بار این نمایش را ببینند تا محتوا را بهتر درک کنند. هفت فراز از زندگی حضرت زهرا(س) در این نمایش شامل شامل ولادت، شعب ابی طالب، وفات حضرت خدیجه (س)، ازدواج حضرت زهرا(س)، جنگ احد و جاودانگی به صورت فشرده مطرح می‌شود. حضور ایشان در منزل و خطبه خوانی را هم نمایش می‌دهیم. در این صحنه ملائک و پیروان در کنار ایشان محشور می شوند و به جاودانگی می‌رسند. در دو صحنه موسیقی زنده اجرا می شود و سرود و هم‌خوانی بانوان را هم داریم.

چهره‌ای مقتدر از حضرت زهرا(س) ارائه می‌دهیم/ اجرا در کشورهای عربی از سال آینده
نمایش «فاطمه (س)» به نویسندگی و کارگردانی مریم شعبانی

شعبانی افزود: دوران کودکی حضرت زهرا(س) را حوریه مصطفوی و دوران بزرگسالی را خانم افخم رضایی بازی می‌کنند که هر دو از بازیگران سابقه دار تئاتر هستند. یک ضد قهرمان به نام لوسیفر هم داریم که فرشته تاریکی است.

دوست داشتیم این داستان واقعگرا باشد

وی با اشاره به عدم حضور بازیگران مرد در این نمایش توضیح داد: روایتی از مردانی مثل حضرت رسول و حضرت علی(ع) در داستان اتفاق می افتد. اما مشخصا بازیگر و نقش مرد نداریم.

شعبانی با تاکید بر نوآوری در اجرای این نمایش بیان کرد: ما دوست داشتیم این داستان واقعگرا باشد و مدل های نمایش آیینی را نداشته باشد. طراحی لباس حضرت فاطمه(س) در موقعیت های درون منزل و ازدواج به صورتی شده که از جهت ذهنی با ذهن مخاطب نزدیک باشد. چهره ایشان در نمایش روبنده دارد.

به گزارش ایرنا، گروه «هنر مقدس» متشکل از بیش از ۷۰ بانوی هنرمند شامل ۵۰ نفر اجراگر و ۲۰ نفر عوامل صحنه جدیدترین کار خود را پس از چند سال تحقیق و ماه ها تمرین به نویسندگی و کارگردانی «مریم شعبانی» با همکاری حوزه هنری انقلاب اسلامی روی صحنه می‌برد.

نمایش «فاطمه(س)» کاری از گروه «هنر مقدس» است که هفت فراز از زندگی حضرت فاطمه (س) را به تصویر می کشد. این نمایش سال گذشته در بغداد نیز اجرا و با استقبال چشمگیر بانوان عراقی همراه شد.

این اثر نمایشی هرشب از ساعت ۱۸:۳۰ در سالن سوره حوزه هنری میزبان بانوان است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha