به گزارش ایرنا ، حمید کریمی پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: این جام ها در حین خرید و فروش از قاچاقچیان عتیقه کشف و ضبط گردید و در این راستا چند نفر هم دستگیر شدند.
گفتنی است یکی از نمادهای قدرت در ایران باستان "ریتون" یا جام های زرین است که به شکل حیوانات مختلف ساخته میشدند، مهم ترین ریتون موزههای ایران جام قدرتی به شکل بز است.
پیشینیان معتقد بودند که در گذشته زمانی که فردی از این ریتونها چیزی مینوشیده، احساس قدرت حیوان بر او وارد شده و باعث چیرگی و بزرگی او میگشته است
تاریخچه ریتون در ایران به بیش از شش هزار سال پیش باز میگردد و حتی ردپای این جامها در اروپا قدیم هم دیده میشود؛ زیرا در طی جنگهای ایران و یونان باستان بسیاری از این تکوکها به عنوان غنیمت به اروپا برده شدند.
پیش از این رئیس اداره میراث فرهنگی از کشف سکههای متعلق به خلفای عباسی دراین شهرستان خبر داد و گفت: در این رابطه دو نفر دستگیر شده اند.
کریمی در جمع خبرنگاران از کشف تعدادی سکه با قدمت تاریخی در بهاارستان خبر داد.
کریمی گفت: در این رابطه افرادی که قصد داشتند تعدادی سکه عتیقه دوره خلفای عباسی را به فروش برسانند، دستگیر شده اند.
رئیس اداره میراث فرهنگی با اشاره به دستگیری دو قاچاقچی عتیقه، افزود: در کارشناسی صورت گرفته میراث فرهنگی مشخص شد از مجموع شش سکه کشف شده، سه سکه اصل و سه سکه دیگر تقلبی بوده است.
وی با اشاره به قدمت این سکهها عنوان داشت: طبق بررسی صورت گرفته سه سکه اصل مربوط به دوره اموی عباسی و سه سکه تقلبی و جعل «اسدینار» طلا که آن را دینار طلای اسلامی یا به اختصار دینار نیز میخوانند، نوعی سکه طلا با استاندارد وزنی ۴٫۲۵ (برابر با یک مثقال) بود که توسط خلفای اموی عباسی ضرب میشد.
نظر شما