به گزارش روابط عمومی فرهنگستان زبان و ادب فارسی؛ دبیر همایش ملّی اعتلای گرایش ادبیات پایداری در دانشگاهها گفت: با توجه به این که فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی نهاد سیاستگذار در حوزۀ ادبیات فارسی است، وظیفۀ خود دانستیم تا بنا به ضرورتی که در حوزۀ ادبیات پایداری احساس میکردیم، رویدادی ملّی را در این حوزه برنامهریزی و برگزار کنیم تا ضمن بررسی موانع، بتوانیم راهکارهای سودمندی برای بهبود وضیعت گرایش ادبیات پایداری در کشور ارائه کنیم.
با این که در دانشگاههای متعددی در ایران رشتۀ ادبیات پایداری تدریس میشود؛ امّا، همچنان از نظر تأمین منابع درسی و استاد متخصص در این حوزه کاستیهایی وجود دارد
محمدرضا ترکی افزود: با توجه به اینکه نزدیک به یک دهه از تأسیس رشتۀ ادبیات پایداری در مقطع کارشناسی ارشد میگذرد، در نخستین گام این رویداد را به طور تخصصی به ادبیات پایداری در دانشگاهها اختصاص دادیم.
این عضو پیوستۀ فرهنگستان ادامه داد: با این که در دانشگاههای متعددی در ایران رشتۀ ادبیات پایداری تدریس میشود؛ امّا، همچنان از نظر تأمین منابع درسی و استاد متخصص در این حوزه کاستیهایی وجود دارد و برای آیندۀ شغلی دانشآموختگان این رشته برنامهریزی نشده است. با برگزاری همایش ملّی اعتلای ادبیات پایداری در دانشگاهها قصد داریم، زمینهای را برای همافزایی امکانات واحدهای دانشگاهی و بررسی مشکلاتی که با آن روبهرو هستند فراهم کنیم. در این رویداد از ابتدای امر اندیشکدۀ ادبیات پایداری حوزۀ هنری با ما همکاری و همراهی شایستهای کردند.
مدیر گروه ادبیات انقلاب اسلامی فرهنگستان زبان و ادب فارسی ادامه داد: مراسم گشایش همایش روز ۲۸ آذرماه با سخنرانی غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، در تالار دکتر شهیدی آغاز به کار خواهد کرد. در طول برگزاری همایش؛ پنج کارگروه «تحلیل و ارزیابی پایاننامهها و رسالههای دکتری ادبیات پایداری»؛ «بررسی برنامۀ درسی و سرفصلهای موجود در گرایش ادبیات پایداری»؛ «بررسی وضعیت موجود منابع درسی»؛«کارگروه دانشجویان نخبۀ این گرایش» و «بررسی نشریات حوزه ادبیات پایداری» با حضور صاحبنظران تشکیل میشود.
او افزود: این رویداد با حضور بیش از ۷۰ تن از استادان دانشگاهها برگزار خواهد شد و در مراسم پایانی که در تالار داوری اردکانی واقع در فرهنگستان علوم برگزار خواهد شد. از دو کتاب مرتبط با ادبیات پایداری رونمایی خواهد شد. این دو کتاب در انتشارات فرهنگستان زبان و ادب فارسی منتشر شده است.
ترکی ادامه داد: دبیرخانۀ دائمی این رویداد راهاندازی خواهد شد و قصد داریم هر سال این همایش را به صورت تخصصی و موضوعی برگزار کنیم. همچنین برای تداوم فعالیتهای این همایش امیدواریم بتوانیم «انجمن علمی ادبیات پایداری» را در فرهنگستان زبان و ادب فارسی راهاندازی کنیم. قصد داریم بخش عمدۀ فعالیتهای این انجمن را به صورت برخط برگزار کنیم.
«همایش ملّی اعتلای گرایش ادبیات پایداری در دانشگاهها راهکار و موانع» به همت گروه ادبیات انقلاب اسلامی فرهنگستان زبان و ادب فارسی با همکاری اندیشکدۀ ادبیات پایداری حوزۀ هنری در روزهای ۲۸ و ۲۹ آذرماه در فرهنگستان زبان و ادب فارسی برگزار میشود.
نظر شما