معضل جدید وزارت جهاد کشاورزی دامداری خارج از روستا است

مشهد- ایرنا- معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی گفت: تعداد زیادی از دامداران، خارج از حریم روستا مستقر هستند اما با عنوان "دامداران روستایی" فعالیت می کنند که این موضوع به مشکل جدید این وزارتخانه تبدیل شده است.

به گزارش ایرنا، محمدابراهیم حسن‌ نژاد روز شنبه در نشست فوق العاده کمیسیون کشاورزی، امور دام و طیور و صنایع وابسته اتاق بازرگانی مشهد افزود:مطابق دستورالعمل‌های موجود در این عرصه، هم نظام صنفی و هم سازمان نظام مهندسی کشاورزی موظف به صدور مجوز برای دامداران روستایی هستند اما تعداد زیادی از دامداران خارج از حریم روستاها مستقرند که با عنوان «دامداران روستایی» به فعالیتهای دامداری می‌پردازند.

وی اضافه کرد: از سوی دیگر مطابق مصوبه هیات وزیران در ارتباط با مبحث دامداری روستایی، فعالیت این مراکز در روستاها نیازمند دریافت مجوز نیست، لذا تمامی دستگاه‌هایی که در این خصوص دخالت دارند می‌بایست به این مساله توجه کنند اما برخی از دامداران روستایی برای تثبیت و رسمیت بخشیدن به فعالیت خود مجوز دامداری اخذ می‌کنند.

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی گفت:در خصوص کارخانه‌های تولید خوراک دام و طیور نیز گلایه و شکایات فعالان این عرصه کاملا قابل پذیرش است و می‌بایست نسبت به تصحیح و تغییر برخی از سیاست‌گذاری‌ها در این عرصه به صورت جدی اقدام شود.

مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور نیز در این نشست گفت: پیشگیری از ضرر و زیان وارد شده به کارخانه های تولید خوراک دام و طیور، مستلزم افزایش سرمایه در گردش در این بخش است. همچنین با ارائه تسهیلات لازم به تولیدکنندگان خوراک دام و طیور و پشتیبانی از فعالان این عرصه، شاهد تقویت و تعالی این حوزه خواهیم بود.

حسن شیرزاد تاکید کرد: مبحث ناترازی ذخایر محصولات کشاورزی نیز موضوعی است که پیش‌بینی می‌شود در آینده رو به تعادل حرکت کند، توامان سیاست‌گذاری‌های لازم برای ایجاد گشایش و اصلاح‌گری در موضوع عرضه محصولات کشاورزی در سامانه بازارگاه نیز در دست تدوین و تنظیم است.

معضل جدید وزارت جهاد کشاورزی دامداری خارج از روستا است

تولید محصولات پروتئینی در خراسان رضوی بیش از مصرف است

رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌رضوی نیز در این نشست گفت: استان خراسان‌رضوی با توجه به ظرفیتهای مطلوبی که در اختیار دارد از ظرفیت مستقل شدن در حوزه تامین نیازهای اساسی و مدیریت نهاده‌ها در استان‌های شرق کشور برخوردار است و می‌تواند در این راستا بار سنگینی را از دوش وزارت جهاد کشاورزی بردارد.

غلامرضا قنبری با اشاره به وجود بیش از هزار و ۶۰۰ شرکت تولید محصولات کشاورزی، خوراک دام، فرآوری محصولات پروتئینی و مواد کشاورزی در این استان افزود: در حال حاضر شرایط تولید در سطح استان به گونه‌ای است که در تولید محصولاتی از جمله گوشت قرمز، مرغ و تخم مرغ در وضعیت عادی و باثباتی هستیم و تولید این محصولات در استانمان به‌ جز در ایام اوج مصرف بیش از مصرف آن است و باید برای مازاد آن برنامه‌ای داشت.

وی ادامه داد: با توجه به ظرفیتهای جغرافیایی این استان، امکان خوبی برای صادرات مازاد محصولات این بخش به کشورهای همسایه و حتی شرق آسیا وجود دارد که متاسفانه موانعی در موضوع صادرات در این بخش ایجاد شده است.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌ رضوی نیز در این نشست گفت: آنچه که در حال حاضر در تصمیم‌گیری‌ها و سیاستگزاری‌ها دیده می‌شود، کمک لازم را به موضوع جذب و امنیت سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی نمی کند.

مجید جعفری افزود: زنجیره‌سازی و عرضه محصولات کشاورزی در بازارگاه مشکلات عدیده‌ای را در این راستا به وجود آورده است که درخواست می‌شود نسبت به نواقص موجود در این سامانه چاره‌اندیشی شود.

احمدرضا رضازاده، دبیر نظام صنفی کشاورزی خراسان‌ رضوی نیز در این نشست گفت: آمارها حاکی از آن است که امسال کشت جو سیر نزولی داشته و تولیدکنندگان رغبتی نسبت به کشت این محصول ندارند که این موضوع می‌بایست تا قبل از بحرانی شدن شرایط و رو به رو شدن با کمبود این محصول و افزایش قیمت آن، بررسی و برای آن چاره‌ای اندیشیده شود.

به گزارش ایرنا، از جمله مطالبات و درخواست‌های فعالان اقتصادی برای چاره‌جویی از مشکلات خود عبارت بود از تفویض سند توسعه زعفران به اتاق بازرگانی خراسان رضوی، تسهیل پرداخت تسهیلات بانکی، برطرف شدن موانع جهت تامین نهاده‌های مدت‌دار با هدف حمایت از تشکل‌های کشاورزی، ایجاد کمیته‌ای به منظور پیگیری موضوع تخصیص ارز به محصولات کشاورزی استان که در راس آن سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌رضوی قرار داشته باشد و به نوعی بازارگاه استانی تلقی شود و تسهیل مسیر واردکنندگان محصولات کشاورزی استان با برطرف کردن چالش‌هایی که در سامانه بازارگاه وجود دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha