به گزارش ایرنا، با وجود رکوردشکنی دولت سیزدهم در تولید برق به میزان هفت هزار مگاوات و گذر بدون دردسر کشور از بحران خاموشیها، گلستان به دلیل زیرساختهای اندک به یادگار مانده از دولتهای قبل، روزهای خوشی را پست سر نگذاشت.
گلستان در روزهای اوج مصرف به هزار و ۵۰۰ مگاوات برق احتیاج دارد در حالی که تولید این انرژی در استان به ۹۰۰ مگاوات میرسد و مسوولان برای جبران برق مصرفی چشم به همراهی استانهای همجوار دارند.
دولت برای حل همیشگی این مشکل، ساخت نیروگاه سیکل ترکیبی علیآبادکتول را به تصویب رساند که در نتیجه اجرای آن ۵۰۰ مگاوات به ظرفیت تولید برق این استان افزوده خواهد شد.
تکمیل فاز بخار نیروگاه علیآبادکتول با اعتبار پیشبینی شده ۴۵۰ میلیون یورو با اخذ مصوبه شورای اقتصاد، اخذ پروانه احداث از وزارت نیرو، انعقاد تفاهمنامه بین سهامداران نیروگاه، پیگیری انعقاد قرارداد EPC احداث با شرکت «مپنا» و مکاتبه صندوق توسعه ملی در خصوص بررسی طرح و تضامین برای پرداخت تسهیلات مورد نیاز انجام شده و عملیات اجرایی پروژه در سفر دوم رییس جمهور به گلستان آغاز خواهد شد.
ساخت سیکل ترکیبی نیروگاه علیآبادکتول بزرگترین پروژه سرمایهگذاری گلستان است.
پیشبینی میشود سیکل ترکیبی نیروگاه برق علیآبادکتول در مدت سه سال به بهرهبرداری برسد و راندمان تولید برق در این نیروگاه را به حدود ۵۰ درصد افزایش دهد اما برای رفع این مسئله نیاز است که سازمان برنامه و بودجه، وزارت نفت و وزارت امور اقتصادی و دارایی تدبیری برای حل تامین منابع مالی توسعه بخش بخار نیروگاه بیندیشند.
یکی از راهکارهای اساسی این مهم، پرداخت ارزش سوخت صرفهجویی شده به صورت ارزی (یورو) از محل تبصره پنج ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید و دریافت حواله نفتی یا فرآوردههای نفتی به سرمایهگذار(شرکت تولید نیروی آذرخش) و یا واریز مستقیم به حساب بانک عامل برای تسویه است.
بهرهبرداری از نیروگاه سیکل ترکیبی علیآبادکتول میتواند موجب حل مشکل کاهش ناترازی مصرف برق و پایانی بر قطعی برنامهریزی شده این انرژی در گلستان باشد که فایده آن بیش از همه نصیب صنایع فعال شده و یا برای تامین زیرساخت شهرکهای صنعتی در حال ساخت مانند شهرک یکهزار هکتاری اترک مورد استفاده قرار بگیرد.
استاندار گلستان با اشاره به ضرورت مشکل ناترازی برق گلستان گفت: بهرهبرداری به موقع از پروژه سیکل ترکیبی نیروگاه برق علیآبادکتول، مشکل تامین برق این استان را برطرف خواهد کرد.
علیمحمد زنگانه با اشاره به اینکه دولت برای استان گلستان ایجاد ۲۵۰ نیروگاه مقیاس کوچک را هدفگذاری کرده است، افزود: این نیروگاهها از سوی بخش خصوصی با کمک بنیاد مستضعفان و جانبازان و شرکت آذرخش تا پایان سال ۱۴۰۴ احداث خواهد شد.
به گفته مدیرعامل نیروگاه علی آبادکتول این طرح در دوران ساخت برای ۷۰۰ نفر شغل مستقیم و برای ۳۰۰ نفر شغل غیرمستقیم را به همراه دارد و در دوران بهرهبرداری نیز برای ۱۰۰ نفر اشتغال ایجاد میکند.
رضا مؤمنی با تاکید بر اینکه گلستان پس از اتمام این پروژه در تولید برق خودکفا میشود، اظهار کرد: کاهش آلودگی هوا، بهبود زیست محیطی و صرفهجویی در سوخت از جمله دستاوردهای دولت در اجرای این پروژه است.
وی اضافه کرد: ساخت نیروگاه سیکل ترکیبی علیآبادکتول فواید دیگری هم دارد که میتوان به افزایش درآمد گلستان، رشد بخش حمل و نقل و صنعت اشاره کرد.
از ابتدای فعالیت دولت سیزدهم تاکنون هشت هزار و ۱۵۰ میلیارد ریال اعتبار توسط دولت به حوزه تقویت زیرساختهای توزیع برق استان تزریق شده است.
نظر شما