موافقت هیات مقررات زدایی با صدور پروانه فعالیت تشکل‌های اقتصادی بخش تعاون

تهران- ایرنا- رئیس اتاق تعاون ایران گفت: با پیگیری‌های انجام شده، هیات مقررات زدایی و بهبود محیط کسب و کار با صدور پروانه فعالیت تشکل‌های اقتصادی بخش تعاون موافقت کرده است.

به گزارش ایرنا از اتاق تعاون ایران، جلسه هم اندیشی رئیس اتاق تعاون ایران و مدیران عامل اتحادیه تعاونی‌های کشاورزی با حضور معاونین اتاق تعاون ایران برگزار و مهمترین مشکلات اتحادیه‌های کشاورزی در حوزه‌های مختلف مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

در این جلسه، بهمن عبداللهی رئیس اتاق تعاون ایران با پیشنهاد تشکیل کارگروهی جهت گردآوری موارد مورد نظر مدیران عامل اتحادیه، به صورت مکتوب جهت طرح در شوراهای ملی، بیان داشت: صدور پروانه فعالیت تشکل های اقتصادی بخش تعاون توسط اتحادیه ها، باعث پیوستگی و وابستگی تعاونی ها با اتحادیه ها می شود.

وی ادامه داد: اتحادیه ها با صدور پروانه فعالیت تشکل های اقتصادی بخش تعاون، می توانند موضع نظارتی بر تعاونی ها را تقویت کنند.

عبداللهی خاطرنشان کرد: در راستای تقویت اتحادیه ها، موضوع نظارت انجمن نظارت بر تعاونی ها نیز می تواند از طریق اتحادیه ها باشد.

رئیس اتاق تعاون ایران با تاکید بر اهمیت نقش تشکل های بخش تعاون، بیان داشت: دستگاه های اجرایی نمی توانند بخش نامه، آئین نامه یا دستورالعملی را بدون اخذ استعلام از تشکل های مربوطه تبیین و ابلاغ نمایند.

عبداللهی در بخش دیگری از این نشست، با اشاره به نحوه صدور این پروانه فعالیت بیان داشت: فرآیند صدور پروانه فعالیت تشکل های اقتصادی بخش تعاون به صورت الکترونیکی است و مجوز نهایی به صورت فیزیکی خواهد بود.

وی همچنین با اشاره به ظرفیت های مرکز آموزش اتاق تعاون ایران، بیان داشت: مرکز آموزش اتاق تعاون ایران می تواند جهت برگزاری دوره های آموزشی مورد نیاز تعاونی ها با توجه به همکاری با صدور مدرک فنی و حرفه ای اقدام کند و نیاز آموزشی تعاونی ها و اتحادیه ها را مرتفع سازد.

علی مطیع جهانی عضو هیات رئیسه و معاون پشتیبانی و برنامه ریزی اتاق تعاون ایران در این جلسه با اشاره به اینکه تشکل های بخش تعاون به رسمیت شناخته شده و در دسته تشکل های ملی قرار گرفته است، ابراز داشت: طبق قانون ۴ و ۵ قانون بهبود فضای کسب و کار بحث انسجام و ساماندهی تشکل های اقتصادی به عهده اتاق بود که باید انجام میشد که با تلاش ها و پیگیری های انجام شده، مقرر شد تشکل ها با حفظ موجودیت تشکل های اتاق، از این پس از ایجاد اتحادیه های موازی جلوگیری کنند.

وی ادامه داد: با پیگیری های انجام شده اتحادیه هایی که در بخش تعاون هستند به عنوان تشکل های ملی در سامانه ثبت شدند و دولت باید از تشکل های ملی در موضوعات مربوطه استعلام بگیرد.

وی افزود: همچنین با رایزنی ها و تلاش های صورت گرفته در جلسات، موضع رتبه بندی نیز مورد بررسی قرار گرفت و مصوب شد رتبه بندی توسط اتاق ها انجام شوند و بعد از این رتبه بندی اتحادیه های و تشکل های زیرمجموعه نیز توسط اتاق ها انجام می شود.

مطیع جهانی در بخش دیگری از این نشست، تشکیل بازارچه های تعاونی در میادین میوه و تره بار را برای عرضه محصولات کشاورزی در حوزه های مختلف پیشنهاد داد.

مرتضی رخیصی سرپرست معاونت اتحادیه ها و استان ها در این نشست بیان داشت: پروانه فعالیت بخش تعاون موضوع مهمی است و اتاق تعاون پیش از این گواهی فعالیت برای تعاونی ها و اتحادیه های صادر می کرد.

وی ادامه داد: با تلاش های اتاق تعاون و مطابق مصوبه هیات مقررات زدایی این گواهی فعالیت به پروانه فعالیت تشکل های بخش اقتصادی بخش تعاون تغییر کرد.

رخیصی افزود: صدور این پروانه فعالیت مجوزی است برای شرکت های تعاونی و اتحادیه هاست و می تواند اتحادیه ها و تعاونی ها را به هم نزدیکتر کند.

در ادامه این نشست، مدیران عامل اتحادیه تعاونی های کشاورزی، موضوعات مختلفی در حوزه های مربوطه مطرح و خواستار مساعدت برای رفع آن شدند. این موضوعات شامل، نحوه صدور الکترونیکی و فیزیکی پروانه فعالیت، موضوع تبصره ۲ ماده ۷۲ (موضوع تفکیک وظایف و اختیارات حاکمیتی و نظارتی وزارت خانه های تعاون، کار و رفاه اجتماعی و جهاد کشاورزی در حوزه تعاونی های مشترک بخش کشاورزی)، مشکلات پروانه بهره برداری قایق ها، گواهی نامه شایستگی، آموزش صیادان، اهمیت تقویت نقش اتحادیه ها، مشکلات حوزه لبنیات در بخش صادرات و تولید، کارت عضویت و کارت بازرگانی، درآمدزایی اتحادیه ها با صدور پروانه فعالیت می باشند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha