۲۹ آذر ۱۴۰۲، ۱۲:۵۴
کد خبرنگار: 965
کد خبر: 85327900
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

حوزه علمیه شاه رکن الدین دزفول بازگشایی شد

۲۹ آذر ۱۴۰۲، ۱۲:۵۴
کد خبر: 85327900
حوزه علمیه شاه رکن الدین دزفول بازگشایی شد

دزفول - ایرنا - حوزه علمیه شاه رکن الدین دزفول روز چهارشنبه درآیینی با حضور نماینده ولی فقیه در خوزستان و جمعی از اساتید و طلاب دزفول پس از چند سال تعطیلی بازگشایی شد.

به گزارش ایرنا، امام جمعه اهواز و نماینده ولی فقیه در خوزستان در این آیین، دزفول را شهری عالم پرور و متدین دانست و گفت: حوزه‌های علمیه دزفول توانسته‌اند طی قرن‌ها فعالیت خود علمای بزرگی همچون شیخ اعظم مرتضی انصاری را تربیت کنند.

حجت الاسلام عبدالنبی موسوی فرد با اشاره به نقش علمای دین در پاسداری از اعتقادات مردم افزود: علمای بزرگ با ایثار و مجاهدت علمی،‌ ایمان را به نسل‌های مختلف منتقل کردند و موجب حرکت مردم در مسیر دین شدند.

وی مقاومت مردم دزفول در دوران دفاع مقدس را بی بدیل دانست و تصریح کرد: منطقه شاه رکن الدین از جمله مراکز تولید علم و مقاومت در دزفول بوده است که این جایگاه با بازگشایی حوزه علمیه شاه رکن الدین حفظ می‌شود.

نماینده ولی فقیه در خوزستان در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه فضای مجازی مدیریت افکار عمومی را در دست گرفته است، گفت: کسانی که ادعای حقوق بشر می‌کردند و مرگ یک دختر را در سال گذشته به فتنه‌ای بزرگ علیه نظام اسلامی تبدیل کردند امروز در مقابل کشتار هزاران کودک و زن در غزه سکوت کرده‌اند.

وی ادامه داد: امروز ۲۰ هزار نفر از مردم بی‌گناه غزه به جرم دفاع از کشور خود توسط رژیم جنایتکار صهیونیستی به خاک و خون کشیده شدند و سکوت مجامع بین المللی در برابر این جنایت هولناک بی‌مصرف بودن این نهادها را نشان می‌دهد.

درس هفتگی اخلاق امام جمعه دزفول در شاه رکن الدین برگزار می‌شود

عضو هیات مدیره حوزه علمیه محمد امین(ص) دزفول نیز در این آیین گفت: مدرسه علمیه شاه رکن الدین از مدارس حوزوی با سابقه دزفول است که پس از ارتحال آیت الله عاملی فعالیت این حوزه کاهش یافت و سرانجام با آغاز کرونا به طور کامل تعطیل شد.

حجت الاسلام و المسلمین مهدی جعفرنمازی افزود: به دلیل جایگاه تاریخی و سابقه علمی مجموعه شاه رکن الدین در بافت قدیمی دزفول احیای این حوزه با همکاری مدیریت حوزه‌های علمیه قم از سال گذشته در دستور کار قرار گرفت.

وی ادامه داد: منطقه شاه رکن الدین محل اجتماع انقلابیون در دوران مبارزات علیه رژیم شاهنشاهی و یکی از پایگاه‌های فعل دزفول در اعزام نیرو به جبهه بوده است.

عضو هیات مدیره حوزه علمیه محمد امین بیان کرد: بزرگترین درس اخلاق دزفول در دوران حیات آیت الله عاملی در مدرسه شاه رکن الدین برگزار شده است که با بهره برداری مجدد از این حوزه درس‌های اخلاق این مدرسه با حضور امام جمعه دزفول هر سه شنبه پس از نماز مغرب و عشا با حضور مردم متدین این شهرستان برگزار می‌شود.

وی افزود: حوزه علمیه محمد امین(ص) دزفول به منظور احیای مدرسه علمیه شاه رکن الدین ضمن پیگیری برای آماده سازی این مکان، بخشی از دروس خود را به این مدرسه منتقل کرده است.

حجت الاسلام جعفرنمازی گفت: هم اکنون ۳۰ طلبه در حوزه علمیه شاه رکن الدین تحصیل می‌کنند و فعالیت این حوزه نیز زیر نظر حوزه علمیه قم است.

منطقه شاه رکن الدین مجموعه غنی فرهنگی، علمی، حوزوی هنری است

وی با اشاره به ظرفیت‌های تاریخی و علمی منطقه شاه رکن الدین گفت: منطقه شاه رکن الدین با داشتن مکان‌های تاریخی مانند حمام، مسجد و بقعه شاه رکن الدین یک مجموعه غنی فرهنگی، علمی، حوزوی هنری و از جمله مناطق نمونه گردشگری خوزستان است.

عضو هیات مدیره حوزه علمیه محمد امین با اشاره به افتتاح روایت خانه پایتخت مقاومت ایران دز این مکان افزود: این روایت خانه با محوریت جمع آوری، ثبت و چاپ آثار مرتبط با تاریخ شفاهی نقش دزفول در انقلاب و دوران دفاع مقدس و همچنین شهدا و علمای دزفول آغاز به فعالیت کرد.

وی منظقه شاه رکن الدین را یکی از مکان‌های پرتردد گردشگران دانست و ادامه داد: با توجه به نگرانی فرهنگی مردم منطقه شاه رکن الدین، به منظور تقویت فرهنگی این منطقه، این مدرسه و مجموعه فرهنگی، هنری، تاریخی و حوزوی آن تقویت شد.

به گزارش ایرنا، بقعه سید علی شاه رکن الدین در محله ای به همین نام در مرکز شهر دزفول قرار دارد؛ این محله کاملترین محله بافت قدیمی دزفول است که عناصر خود مانند مسجد، حمام و مدرسه را حفظ کرده است.

سید علی شاه فرزند بهاءالدین معروف به «بابا رکن الدین ولی» (شاه رکن الدین) از اولیای الهی و عرفای زاهد جلیل القدر است که نسبش با ۱۴ واسطه به امام موسی کاظم (ع) می‌رسد و ظاهرا ایشان از اولاد حضرت حمزه بن موسی می‌باشد که به او لقب بابا نیز داده‌اند.

سید علی شاه رکن الدین عارف و زاهد قرن هشتم هجری قمری است که به شغل زرگری مشغول بوده و از این راه امرار معاش می‌کرده است؛ از او کرامات زیادی نقل شده و بسیار مورد احترام اهالی شهر و روستاهای اطراف بوده است.

گروه بزرگ و مهمی از سادات دزفول منتسب به شاه رکن الدین هستند و به آنان سادات شاه رکن الدینی می‌گویند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha