به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی ایرنا، امیر سرتیپ دوم مجید فخری رییس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح عصر چهارشنبه در نشست خبری که در سازمان جغرافیایی برگزار شد، گفت: سومین دوره برگزاری نمایشگاه ایران ژئو به عنوان یک رویداد منحصر به فرد در کشور در حوزه اطلاعات جغرافیایی مورد بحث ما است.
وی افزود: این رویداد با ایده همافزایی ملی در سال ۱۴۰۰ در کشور بنیانگذاری شد، علیرغم شرایط کرونایی این نمایشگاه در سال ۱۴۰۰ با تعداد زیادی از شرکتهای خصوصی دستگاههای دولتی دانشگاهها و شرکتهای دانشبنیان به خوبی برگزار شد.
رییس سازمان جغرافیای نیروهای مسلح بیان کرد: هدف سازمان جغرافیایی از برگزاری این نمایشگاه این بود که تمامی دستگاهها، مجموعههایی که به نوعی اطلاعات جغرافیایی سروکار دارند گردهم بیایند و یک مجموعه گفتمانی را آغاز کنند که حاصل آن گفتمان در بلند مدت حل مسایل مختلفی است که امروز و آینده کشور با ان مواجه است.
امیر فخری با بیان اینکه مسایل جغرافیایی مثل خشکسالی، منابع آب، فرو نشست زمین، سیل، زلزله، آتش سوزی جنگلها داریم، گفت: شرکت های تولید اطلاعات مکانی باید همکاری بیشتری برای تامین نیازهای سازمانها و نهادهای مختلف داشته باشند.
وی افزود: مسائل مرزی و بحث آب که با همسایگان داریم و زمینخواری از جمله مسائل و موضوعات مطرح شده در نمایشگاه بین المللی ژئو است.
رییس سازمان جغرافیای نیروهای مسلح ادامه داد: سومین نمایشگاه بینالمللی ایران ژئو از ۲ الی ۵ دی ما در سالن ۲۷ در محل نمایشگاه بینالمللی تهران برگزار میشود و شرکتهای دانشبنیان و مراکز علمی و دانشگاهی و سازمانهای فعال در حوزه دادههای جغرافیایی در این نمایشگاه حضور دارد و از آخرین دستاوردهای علمی و فناوری سازمان جغرافیای نیروهای مسلح نیز رونمایی خواهد شد.
امیر فخری تصریح کرد: در مجموعه نیروهای مسلح انجام دادن کار مهم است و برای همین است که شاید مردم چندان با این فعالیتها آشنا نباشند هدف ما خدمت به مردم است و به دنبال مطرح کردن سازمان خود نیستیم.
رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح درباره اینکه این سازمان در زمینه پایش و کمک به تامین امنیت مرزها چه اقداماتی انجام میدهد و در پی وقوع حمله تروریستی در راسک چه عملکردی برای جلوگیری از بروز مجدد این اقدامات داشته، گفت: وظیفه جاری و مستمر ما پایش مرزهاست که این امر در جاهایی یکطرفه و در جاهایی با همکاری کشور مجاور انجام میشود که نمونه آن در دیوارکشی ترکیه در مرز این امر با نظارت و حضور کارشناسان ما در مرز انجام شد.
وی افزود: در زمینه مرز جنوب شرقی هم با همکاری مرزبانی ناجا کارها را پیش میبریم و محل دقیق قرارگیری میلههای مرزی و رفع اختلاف با کشورهای همجوار را در این زمینه در دست اقدام داریم. درباره اینگونه مسائل اقدام حقوقی به عهده وزارت خارجه است و اقدام فنی به عهده ما است.
فخری تصریح کرد: ستادکل نیروهای مسلح با وزارت کشور طرحی را برای انسداد مرز افغانستان بهپیش میبرند تا با موانع فیزیکی تردد در مرز محدود شود.
رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح ادامه داد: تعیین نقاطی که این انسداد باید صورت بگیرد وظیفه سازمان جغرافیایی است که چند دور مذاکره بین ما و مسئولان افغانستانی صورت گرفته است و چندی پیش هم نیروهای فنی ما و افغانستان روی یکی از نقاطی که مورد بحث بود مذاکره کردند و این موضوع هم رفع شد.
فخری ابراز کرد: در مورد دیوار مرزی زابل هم بخشی از زمینهای کشاورزی در آن سوی دیوار بود که مذاکره شد و حقوق ما در این باره استیفا شد.
نظر شما