فضای انتخابات سرد نیست/ احتمال ائتلاف اصلاحات با میانه‌روها ضعیف است

تهران- ایرنا- دبیرکل حزب اصلاح‌طلب اراده ملت درباره احتمال ائتلاف اصلاح‌طلبان با میانه‌روها در انتخابات مجلس دوازدهم، گفت: با توجه به شواهدی که تاکنون مشاهده می‌کنم، شکل‌گیری چنین ائتلافی را بسیار ضعیف می‌دانم.

احمد حکیمی‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه احزاب ایرنا، در ارزیابی خود از تحرکات جریان اصلاحات در صحنه انتخابات، گفت: ما در حال حاضر در شورای هماهنگی اصلاح‌طلبان عضو نیستیم و از برنامه‌های آنها اطلاعی نداریم و نمی‌دانیم در جلسات آنها چه می‌گذرد و چه صحبت‌هایی بیان می‌شود.

وی تصریح کرد: ما اصلاح‌طلب هستیم و برای خودمان فکرهایی کرده بودیم و ایده‌ها و برنامه‌هایی داشتیم اما محقق نشد. ظاهرا برخی از احزاب اصلاح‌طلب تمایل داشتند فعال شوند و نامزدهایی هم داشتند، برخی هم در قضیه انتخابات فعال نبودند.

دبیرکل حزب اراده ملت درباره حمایت حزب اراده ملت از نامزدی روحانی در انتخابات خبرگان رهبری نیز گفت‌: ما در خبرگان برنامه‌ای نداریم و خبرگان در حیطه کاری حزب هم نیست البته ممکن است شخصی بیاید و به نامزدی رأی بدهد اما حزب برنامه‌ای برای تبلیغ شخصی ندارد.

حکیمی‌پور در پاسخ به سوالی مبنی براینکه با توجه به حضور برخی اصلاح‌طلبان در صحنه و تحرک احزابی همچون ندای ایرانیان و کارگزاران چرا عده‌ای می‌خواهند صحنه انتخابات را سرد کنند!؟ اظهار کرد: البته فضای انتخابات سرد نیست. کسی نمی‌تواند فضای انتخابات را سرد کند، آنهایی که باید فضا را گرم کنند ابزار قانونی در دست دارند و باید فضا را آماده کنند!

انفعال برای کنشگر سیاسی معنایی ندارد

وی با بیان اینکه طبیعتا کار حزب، تحرک و فعالیت سیاسی است و انفعال برای کنشگر سیاسی معنایی ندارد، اما از طرفی باید بستر را برای فعالیت احزاب مهیا کرد، افزود: ما عُمر و وقت‌مان را گذاشته‌ایم و حزب ایجاد کرده‌ایم که بتوانیم کنشگری سیاسی انجام دهیم، نمی‌خواهیم که خودمان را گول بزنیم! اما همه فاکتورها دست احزاب نیست؛ مسئولان ذی ربط هم باید به مردم و کنشگران سیاسی امید بدهند.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب همچنین درباره احتمال شکل‌گیری ائتلاف میان اصلاح‌طلبان، اعتدال و یاران لاریجانی گفت: البته در سیاست همه چیز ممکن است اما من در حال حاضر نمی‌بینم که گفت‌وگویی میان اصلاح‌طلبان و یاران لاریجانی صورت بگیرد. اگر هم گفت‌وگویی صورت گرفته باشد ما اطلاعی از این موضوع نداریم، اما با توجه به شواهدی که تاکنون می‌بینیم، شکل‌گیری چنین ائتلافی را بسیار ضعیف می‌دانم.

به اندازه میدان بازی، کنشگری خواهیم کرد

حکیمی‌پور بیان کرد: من سال‌هاست، این نکته را گفته‌ام که انتخابات یکی از مهمترین پایه‌های مشروعیت یک نظام سیاسی است و مردم هر اندازه در انتخابات احساس کنند که حق انتخاب دارند و رقابت واقعی است و نمایندگان، نمایندگان واقعی‌ آنها هستند و می‌توانند نمایندگی که خودشان قبول دارند را به جایگاه تصمیم‌گیری بفرستند که کاری انجام دهند و تصمیمی بگیرند، این موضوع به ایجاد نشاط، آرامش و ثبات در جامعه کمک فراوانی می‌کند. الان هم منتظریم تا ببینیم شورای نگهبان چه خواهد کرد.

وی با بیان اینکه البته ما ناامید نیستیم و فعالیت‌مان را در حد مقدورات، اقتضائات، امکانات و شرایطی که برایمان فراهم است انجام می‌دهیم اما همه شرایط دست کنشگران سیاسی نیست، گفت: ما به اندازه میدان بازی که می‌توانیم برای خودمان ترسیم کنیم کنشمان را انجام می‌دهیم البته فضا هم باید برای ما فراهم شود.

به گزارش ایرنا، انتخابات مجلس دوازدهم و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری همزمان ۱۱ اسفندماه سال جاری برگزار می‌شود. ثبت‌نام در این دوره برای اولین بار و به ابتکار دولت سیزدهم به صورت کاملا الکترونیک برگزار شد و تمامی داوطلبان، توانستند نام‌نویسی خود را به صورت الکترونیکی قطعی کنند.

در این دوره، به منظور شفافیت مالی که در قانون انتخابات بر آن تاکید شده است، داوطلبان حتما باید یک شماره حساب غیرتجاری در سامانه بارگذاری کنند که الزاماً از این شماره حساب برای هزینه‌های انتخاباتی استفاده شود.

براساس جدول زمانبندی انتخابات مجلس دوازهم، هیئت های اجرایی، صلاحیت داوطلبان را بررسی و پس از آن، از ۱۹ آبان تا ۲۰ آبان، مراتب عدم تایید یا عدم احراز توسط فرمانداران مراکز حوزه‌های انتخابیه، به داوطلبان ابلاغ شد. داوطلبانی که نسبت به نتایج اعلام شده اعتراض داشتند، اعتراض خود را با به هیئت های نظارت اعلام و نتایج نهایی ۱۵ دی ماه به آنها اعلام می‌شود.

رهبر معظم انقلاب نیز دوم دی ماه در دیدار پرشور هزاران نفر از مردم پرافتخار استان‌های خوزستان و کرمان، انتخابات ۱۱ اسفند را بسیار مهم، تعیین‌کننده و زمینه‌ساز تحول خواندند و با تبیین اهمیت مجلس شورای اسلامی در حل مشکلات موجود و تعیین مسیر حرکت کشور، تأکید کردند: ملت خود را برای برگزاری انتخابات به بهترین شکل یعنی همراه با ۴ خصوصیت «مشارکت قوی‌ و پرشور، رقابت واقعی جناح‌ها و دیدگاه‌های مختلف، سلامت حقیقی و امنیت کامل» آماده کند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در تبیین اهمیت اصل و منطق انتخابات در جمهوری اسلامی، گفتند: جمهوریت و اسلامیت نظام هر دو به انتخابات وابسته است؛ چرا که تحقق جمهوریت و مردم‌سالاری و حاکمیت مردم در اداره کشور هیچ راهی جز برگزاری انتخابات ندارد و با انتخابات است که ولی فقیه از طریق منتخبان ملت در مجلس خبرگان تعیین می‌شود؛ ضمن اینکه نمایندگان مجلس هم باید طبق مقررات و معارف اسلامی، قوانین را مصوب کنند.

ایشان «نبود انتخابات» را موجب برقراری دیکتاتوری یا «هرج و مرج و ناامنی و اغتشاش» خواندند و با انتقاد از کسانی که به اشکال مختلف مردم را از حضور در انتخابات دلسرد می‌کنند، گفتند: انتخابات تنها مسیر صحیح و حقیقی است که می‌تواند حاکمیت ملی مردم را تأمین کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha