به گزارش ایرنا از وزارت اقتصاد، محمد عنبری با اشاره به اینکه شرکتهای دولتی با در اختیار داشتن حدود ۷۰ درصد از بودجه کل کشور در فعالیتهای اقتصادی کشور نقش مهم و مؤثری دارند، اظهار کرد: مهمترین رکن تصمیمگیری و سیاستگذاری شرکتها، «مجامع عمومی» آنهاست که این رکن مهم در شرکتهای دولتی اصلی و مادرتخصصی از معاونین رییسجمهور و وزرا تشکیل شده که وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز در کلیه مجامععمومی این شرکتها عضویت داشته یا ریاست مجمععمومی را برعهده دارد.
وی افزود: تا نیمه آذرماه، از بین ۸۶ شرکت دولتی اصلی و مادرتخصصی و شرکتهای دولتی قابل واگذاری موضوع بند یک ماده ۱۸ قانون اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، جلسات مجمععمومی عادی سالیانه مربوط به «عملکرد و صورتهای مالی سال ۱۴۰۱» ۷۳ شرکت دولتی، برگزار شده است. از بین ۷۳ شرکت دولتی مذکور، ۴۰ شرکت دولتی در موعد مقرر قانونی یعنی تا پایان مردادماه امسال نسبت به برگزاری جلسات مجامععمومی خود اقدام کرده و ۳۳ شرکت دولتی دیگر نیز خارج از مهلت مقرر قانونی نسبت به برگزاری این جلسات اقدام کردهاند.
مدیرکل دفتر امور شرکتهای دولتی وزارت اقتصاد با اشاره به اینکه مجامع عمومی این ۷۳ شرکت دولتی در مقایسه با سال قبل ۶۹۶ روز زودتر برگزار شده است، اظهار داشت: مجامع عمومی ۴۰ شرکت دولتی هم که در موعد قانونی برگزار شدهاند، در مقایسه با سال گذشته ۳۰۲ روز زودتر برگزار شده است.
عنبری با تاکید بر اینکه بر اساس ماده ۳ آییننامه انتظامبخشی، شفافسازی و ضابطهمندسازی درآمدها و هزینههای شرکتهای دولتی، حضور وزرا یا رؤسای سازمانهای دولتی مستقلی که به موجب قوانین و مقررات ریاست مجامع عمومی را به عهده دارند در جلسات مجامع عمومی الزامی است، افزود: ۳۵ مجمععمومی را وزیران یا رؤسای سازمانهای ذیربط ریاست کردهاند. همچنین ۱۷ مجمععمومی را معاونان وزیران و ۱۷ مجمععمومی را مشاوران وزیران ریاست کردهاند. همچنین ۴ مجمععمومی با ریاست مدیران کل یا معاونین مدیران کل برگزار شده است.
وی ادامه داد: مجمععمومی کلیه شرکتهای دولتی تابعه وزارت امور اقتصادی و دارایی از جمله بانکها و بیمهها که مجموعاً ۱۴ شرکت هستند، برگزار شده است. مجامععمومی این شرکتها در سال جاری، در مقایسه با سال قبل درمجموع ۷۶۱ روز زودتر برگزار شده است که از این نظر در بین سایر وزارتخانهها بهترین عملکرد را داشته است.
عنبری در پایان تاکید کرد: شرکت ملی گاز ایران، شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران، شرکت راهآهن جمهوری اسلامی ایران، شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) و شرکت عمران شهرهای جدید از جمله مهمترین شرکتهای دولتی هستند که تا نیمه آذرماه، جلسات مجمععمومی عادی سالیانه مربوط به «عملکرد و صورتهای مالی سال ۱۴۰۱» را برگزار نکردهاند.
نظر شما