به گزارش ایرنا، حامد علامتی روز پنجشنبه در اختتامیه بیست و پنجمین جشنواره بینالمللی قصهگویی در شهر میراث جهانی یزد، افزود: قصه بهترین سلاحی است که میتواند اطلاعات اضافی را حذف کرده و دادهها را به گونهای ساماندهی کند که مخاطبان جذب آن شوند.
وی ادامه داد: قصه خوب باعث می شود همه چیزهای مهم در یک مجموعه جمع شود و ابزاری برای ساماندهی اطلاعات است و به مخاطب کمک می کند تا تصمیم های جدید بگیرد و زندگی خود را دوباره بر اساس ارزشها بررسی و بازنگری کند.
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گفت: در دنیا از ظرفیت قصه برای رونق کسب و کارها استفاده می کنند و اکنون که ربع قرن از این جشنواره میگذرد و سابقه درخشانی برای کانون پرورشی ایجاد کرده نیازمند تمهیداتی جدید در این زمینه هستیم .
علامتی ادامه داد: امروز قصه گویی به بلوغ خود رسیده و باید وارد عرصه تاثیرگذاری اجتماعی شود و جشنواره بیست و پنجم ضریب نفوذ قصهگویی فراتر رفته است و با کمک رسانه به همه نقاط کشور رسیده و صدای قصه و گویی کانون از یزد پایتخت قصه و قصه گویی ایران تا دورترین نقاط مرزی گسترده شده است.
وی افزود: قصه مخاطبان را به فکر کردن واداشته و قصه گویی می تواند پاسخ مناسبی برای دغدغه پدر و مادرها باشد و در مباحث تربیتی نیز نقش مهمی دارد، قصه گویی عرصه آماده برای فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی است و مسئولان و فعالان کانون پرورش فکری نقش سنگین تر از گذشته در این زمینه دارند.
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گفت: انتخاب یزد به عنوان پایتخت قصه و گویی کشور به عنوان شروع یک عرصه جدید است و با این انتخاب و از امروز دبیرخانه قصه گویی نیز در این استان آغاز به کار میکند و تدوین سند جامع پنج ساله برای دبیرخانه قصه گویی از ضروروت های این عرصه است.
علامتی اظهار داشت: نخستین باشگاه قصه گویان ایران بزودی افتتاح میشود تا قصه گویان منتخب و برتر در این باشگاه عضو شوند و تاسیس انجمن داوران قصه گویی نیز پیگیری خواهد شد، در این رابطه تلاش میکنیم هر پدر و مادر یک قصه برای خود داشته باشد تا ارتقای قصه گویی را شاهد باشیم.
مهران فاطمی استاندار یزد نیز در این مراسم گفت: حیات یک انسان به باورها و اعتقادات و ارزشها است و هیچ چیزی نمی تواند مثل قصه در ما ایمان و باور ایجاد کند، می توان با رویکرد امیدآفرینی و همچنین توجه به فرهنگ گذشتگان و احیای سنتهای خوب گذشته در قالب قصه برای معرفی این فرهنگ به نسل جوان و نوجوان اقدام کرد.
فرهاد فلاح، معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و دبیر جشنواره نیز در این مراسم گفت: یزد به عنوان پایتخت قصه و قصه گویی ایران انتخاب شد و آغاز به کار دبیرخانه دائمی جشنواره یکی از دستاوردهای این جشنواره است، در این دوره حضور ۱۷ هزار قصه گو طعم جدید و شکل خاصی به جشنواره بخشید و ربع قرن جشنواره قصه گویی، ما را وارد رویکرد نوین در بخش قصه گویی بین المللی و ملی کرده است.
در این مراسم پیام وزیر آموزش و پرورش توسط محمد کاظم رحیمی نژاد مدیرکل آموزش و پرورش استان یزد، قرائت شد، همچنین حکم دبیرخانه دائمی جشنواره قصه گویی به عالیه قوامی مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان استان یزد تحویل شد .
تجلیل از محمد میرکیانی به عنوان قصه گوی برتر کشوری و تجلیل از نفرات برتر در بخش های مختلف نیز از دیگر برنامه های این مراسم بود.
همچنین برای اولین بار قرار بود تندیس قصه گوی برتر بین المللی نیز با انتخاب هیئت داوران به یک قصه گو اهدا شود که هیچ کدام از شرکت کنندگان در این جشنواره این رتبه را کسب نکرده و این بخش منتخبی نداشت.
نظر شما