به گزارش خبرنگار ایرنا، «علی اکبر کریمی» روز شنبه در نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان مرکزی افزود: استان مرکزی به خاطر تنوع فعالیت تولیدی، به نیروی کار با مهارتهای مختلف نیاز دارد و تقاضای در این راستا بالا است.
وی بیان کرد: چند سال است که واحدهای تولیدی و صنعتی نیاز جدی به نیروی کار دارند و آنچه مشکل است، عرضه نیروی کار متخصصی است.
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: شمار فارغالتحصیلان دانشگاهی با فرصت شغلی در بستر بخش اقتصادی تناسب ندارد.
کریمی اظهار کرد: اگر مشکل تامین نیروی انسانی با سطح نیاز واحدهای تولیدی استان حل نشود، نیروی کار متوقع باقی میماند.
وی، به عدم تناسب عرضه و تقاضا در حوزه جغرافیایی استان اشاره کرد و گفت: نیروی کار در ساوه و زرندیه برای اسکان با مشکل مواجه است و کارفرمایان مجبور به ایجاد خوابگاه شدهاند که این شیوه، برای شغل پایدار در کشور مناسب نیست.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: لازم است سامانه جستجوی نیروی کار در استان مرکزی شکل گیرد و منتظر اقدام ملی نبود و این مهم نیاز به اراده جدی دارد.
کریمی به نظام پرداخت حقوق اشاره کرد و گفت: باید نوع قرارداد و نظام پرداخت کارگران مورد توجه قرار گیرد و چندگانگی کار رفع شود.
وی با بیان اینکه، تمایل به کار کردن در بخش دولتی اکنون به معضلی تبدیل شده که به ساماندهی و مدیریت نیاز دارد، عنوان کرد: باید بین نیروهای کار فضای رقابت فراهم شود تا در این فضا، کارفرمایان و متقاضیان بتوانند به نیازهای خود دست پیدا کنند.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی افزود: اقدام برخی شرکتها در ورود به بورسیه کار، موجب خواهد شد بخش زیادی از تامین نیروی ماهر رفع شود.
کریمی اظهار کرد: در سایر کشورها برای تضمین نیروی کار، بورسیه تحصیلی اختصاص داده میشود، چون رقابت بین نیروهای نخبه و تخصصی وجود دارد.
وی تصریح کرد: در بیشتر بخشهای اقتصادی به ویژه خدماتی، نیروهای خارجی بکارگیری شدهاند و علت آن، نیاز و انتظار کم نیروهای خارجی است که این فرصت از کار ایرانی سلب شده است.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: ضروری است تا ساماندهی نیروهای خارجی صورت گیرد زیرا وجود میلیونها نیروی کار خارجی مخاطراتی برای بازار کار ایجاد کرده که از اسکان و درآمد آنان اطلاعی درستی در دست نیست.
حدود سه هزار واحد صنعتی بزرگ، متوسط و کوچک در استان مرکزی وجود دارد.
نظر شما